Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

THE MUSHROOMS


Το συγκρότημα ''The Mushrooms'' ήταν ένα συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 1984 στην Θεσσαλονίκη. Παίζανε Garage Rock με αγγλικό στίχο. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τους:
Γιώργο Αντωνιάδη - Φωνή και στίχους
Ασκληπιό Ζαμπέτα - Κιθάρα
Γιώργος Ατματζίδης -Τύμπανα
Κώστας Τρυψάνης - Μπάσσο
Γιώργος Κυριάκος -Κιθάρα


Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας πριν από τους ''The Mushrooms'' συμμετείχε στο συγκρότημα ''International Comedy'' και μετά την διάλυση των ''The Mushrooms'' έγινε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος ''Τρύπες'' (δες εδώ: ΤΡΥΠΕΣ). Στους ''International Comedy'' εκτός από τον Ασκληπιό Ζαμπέτα συμμετείχε και ο Γιώργος Ατματζίδης πριν ενταχθεί και αυτός στους ''The Mushrooms'' και ο οποίος μετά την διάλυσή τους συμμετείχε στο συγκρότημα ''Blackmail''. Και οι δυο τους πριν την δημιουργία των ''The Mushrooms'' συμμετείχαν στο συγκρότημα ''Silent Moves'' μαζί και με τον Γιώργο Ματεντζόγλου όπου είχαν συμμετέχει στην συλλογή ''Sounds And Noises Of SKG'' με 2 τραγούδια.

Η πρώτη τους live εμφάνιση θα γίνει σε μία συναυλία, τον Ιούνιο του 1985 στις Σέρρες.

Η πρώτη τους δισκογραφική κυκλοφορία ήταν η συμμετοχή τους στην συλλογή με τίτλο ''Give Bees A Chance'' που κυκλοφόρησε σε κασσέτα από την Lazy Dog Records. Η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1985 μαζί με το πρώτο τεύχος του περιοδικού - fanzine Rollin Under. Τα τραγούδια τους που συμμετείχαν σε αυτή την συλλογή ήταν το ''Damn'' και το ''Downstairs Drops''.

Το 1986 ήταν η χρονιά που το συγκρότημα ''The Mushrooms'' είχε έντονη συναυλιακή δράση. Στις 30 Μαρτίου του 1986 θα εμφανιστούν live στο ''Up Tempo'' όπου στο τέλος βγήκαν στην σκηνή για τρία ανκορ! 


Τον Μάιο του 1986 θα παίξουνε ως support group στην συναυλία των Βρετανών ''Television Personalities'' στην Αθήνα. Επίσης την ίδια χρονιά, στις 21 Ιουνίου θα εμφανιστούν live στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης μαζί με τους ''Villa 21'' (δες εδώ: VILLA 21), ''Noise Promotion Company'', ''The Anti Troppau Council'', ''The Last Drive'' και ''Dark Bay''. Τέλος τον Ιούλιο του ίδιου έτους θα παίξουνε ως support group στην συναυλία των Αμερικάνων ''The Dream Syndicate'' στη Θεσσαλονίκη.

To 1986 κυκλοφορεί ο πρώτος τους δίσκος. Είναι ο δίσκος με τίτλο ''Taste Of''' όπου κυκλοφόρησε από την ''Pegasus Records'' σε μορφή βινυλίου. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1986 στο ιστορικό στούντιο ''Αγροτικόν'' του αείμνηστου Νίκου Παπάζογλου, στην Θεσσαλονίκη.


Το 1987 συμμετείχαν στην συλλογή με τίτλο ''Cicadas (An Electric Guide To The Greek Underground)'' που κυκλοφόρησε από την Pegasus Records. Το συγκρότημα ''The Mushrooms'' συμμετείχαν με τα τραγούδια ''Colour Devotion'' και ''Polar Night''.


Το 1989 κυκλοφορεί ο δεύτερος τους δίσκος. Είναι ο δίσκος με τίτλο ''Scarecrow Princes'' όπου κυκλοφόρησε και αυτός από την ''Pegasus Records'' σε μορφή βινυλίου. Και αυτός ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο στούντιο ''Αγροτικόν'' τον Ιούνιο του 1989.


Το συγκρότημα ''The Mushrooms'' διαλύθηκε το 1991 αφήνοντας πίσω δύο πολύ καλούς δίσκους, διαφορετικούς μεταξύ τους, και τέσσερα τραγούδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Τραγικό γεγονός αποτελεί ο θάνατος του Γιώργου Αντωνιάδη γνωστού και ως Pluto ο οποίος ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος, ο οποίος έφυγε το καλοκαίρι του 2004, από υπερβολική δόση.


Δισκογραφία

TASTE OF (1986)
A1. Taste Of The Mushrooms
A2. Swinging Child Of The Tide
A3. Yard Of My Head
A4. Downstairs Drops
B1. Subnormal Night
B2. Deviation
B3. Yellow Moon
B4. Rain
B5. Human Replica






SCARECROW PRINCES (1989)
A1. Midnight Love
A2. Cinderella Blues
A3. Sleeping In The Lizard's Mouth
A4. Happy Hellbound
B1. Scarecrow Princes
B2. Huana
B3. Nightride
B4. Death Escalator




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου