Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΜΑ


Το συγκρότημα ''Ερμα'' δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012, στην πόλη της Άρτας, από μια παρέα φίλων. Το όνομα τους μεταφορικά σημαίνει ''αρχές ή κίνητρα που κατευθύνουν τη συμπεριφορά ή τη δράση κάποιου''. Η μπάντα ''Έρμα'' κινούνται μουσικά στο χώρο του Punk - Hard Core με μερικά stoner περάσματα. Ο ήχος τους είναι ογκώδης, βρώμικος, βαρύς με εντυπωσιακά κιθαριστικά metallιζέ riffs. Ο στίχος καθαρά κοινωνικοπολιτικός, οργισμένος, επίκαιρος, ερμηνευμένος με έναν όχι μονότονο τρόπο, παίζοντας με τα φωνητικά, ανεβοκατεβάζοντας τις εντάσεις.

Η αρχή για την δημιουργία του γκρουπ έγινε από τον Κώστα Μάνθα και τον Μάρκο Ανδρέου. Έπειτα προστέθηκε στο σχήμα ο Κώστας Κοκοβές. Τέλος μετά από πολλές αλλαγές στην θέση της κιθάρας κατέληξε ο Άγγελος Κουτσιάφτης.


Αφού λοιπόν έδεσε η σύνθεση του γκρουπ ''Έρμα'', οργανώθηκαν και ξεκινήσανε να jamαρουνε διασκευές τραγουδιών αγαπημένων ελληνικών συγκροτημάτων όπως Χάσμα (Δες εδώ: ΧΑΣΜΑ), Panx Romana (Δες εδώ: PANX ROMANA), Πρόπλασμα, Τρύπες (Δες εδώ: ΤΡΥΠΕΣ), Deus ex Machina κλπ.

Έπειτα από λίγο καιρό ξεκινήσανε να δουλεύουνε κάποιες δικές τους ιδέες, και έτσι το καλοκαίρι του 2013 αποφασίσανε να μπούνε στο studio για την ηχογράφηση του 1ου τους αυτοχρηματοδοτούμενου EP. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Κρανίου Τόπος'', το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013. Tο πρώτο τους μουσικό εγχείρημα περιέχει έξι κομμάτια, το πρώτο εξ’ αυτών ορχηστικό εισαγωγικό και πέντε καθαρά ελληνόφωνα ροκ τραγούδια. Η σύνθεση της μπάντας ''Έρμα'' σε αυτή την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία ήταν η εξής:
Κώστας Μάνθας - Φωνή
Μάρκος Ανδρέου - Τύμπανα
Κώστας Κοκοβές - Μπάσσο
Άγγελος Κουτσιάφτης - Κιθάρα
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Chris Koliopanos στην Άρτα και το artwork από τον Πάνο Κορομηλιά. H ηχογράφηση της studio κιθάρας στο ep έγινε από τον Άγγελο Κουτσιαφτη, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αποχώρησε από την μπάντα. Την θέση του στην κιθάρα πήρε ο Γιάννης Γιώτης. Για να αποκτήσετε το cd ''Κρανίου Τόπος'', με 5 euro + έξοδα αποστολής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο email ermaband@hotmail.gr.


Η μπάντα ''Έρμα'' έχει δώσει αρκετά live στην πόλη της Άρτας όπως στο WareHouse (Αποθήκη Κομμένου Άρτας) στις 13/8/2013 παρέα με τους Lock N Load, Blacksheep, Astaroth και Psycho Holiday, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Μορφωτικού Συλλόγου Κομμένου στο Forest Way Festival (Πανόραμμα Αμμοτόπου Άρτας) στις 16/8/2013 παρέα με Στάθη Αρτινό και 3/4 band. στο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Άρτας 5/10/2013 παρέα με Γ.Βανα, Ghostadance The Band και Averial, στο WareHouse ως opening act στους Deus Ex Machina την 2/11/2013 και στο THE PARTY στο πάρτυ που διοργανώνετε στα Πιστιανά Άρτας κάθε χρόνο.


Επίσης το 2014 συμμετείχαν στην συλλογή με τίτλο ''Underground Όνειρα 4'' του e-zine Rockap.gr. Για περισσότερες πληροφορίες για την συλλογή αυτή, καθώς και για δωρεάν κατέβασμα δες εδώ http://www.rockap.gr/underground-όνειρα-4-ελληνική-rock-σκηνή-2014/.

Το καλοκαίρι του 2014 συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ, όπως το αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό φεστιβάλ Άρτας καθώς και στο Soundstock στην Κοζάνη, παίζοντας live. Αλλά και μετά το καλοκαίρι συνεχίζουν να δίνουν live συναυλίες.

Το Σάββατο 11 Ιουλίου του 2015 άνοιξαν την συναυλία του συγκροτήματος Panx Romana, όπου επέστρεψαν στην σκηνή παίξουν live στο θερινό σινεμά Ορφέας στην Άρτα.

Το 2017 το γκρουπ ''Έρμα'' θα συμμετέχει στην συλλογή ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή Νο1'', που κυκλοφόρησε σε 100 αριθμημένα cd με το τραγούδι ''Στη κόψη του ξυραφιού''. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την συλλογή από το bandcamp αλλά και να την ακούσετε στο youtube στο παρακάτω video.


Σκοπός της μπάντας όπως δηλώνουν οι ίδιοι ''είναι η έκφραση των προβληματισμών των μελών της μπάντας για τα καθημερινά προβλήματα του ανθρώπου''.

Μπορείτε να δείτε διάφορα πράγματα για το γκρουπ ''Έρμα'' στην επίσημη σελίδα του στο internet http://ermaband.wix.com/official, καθώς και στο facebook εδώ https://www.facebook.com/pages/ΕρμαErma-Band/415779135178443.



Δισκογραφία

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ (2013)
1. Intro
2. Κρανίου Τόπος
3. Στη κόψη του ξυραφιού
4. Στόχος
5. Μόλυνση
6. Τύψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου