Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

HOMO SAPIENS


Το συγκρότημα ''Homo Sapiens'' δημιουργήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα μουσικό γκρουπ που κινείται στο χώρο του ανεξάρτητου ελληνικού rock. 

Το σχήμα υπήρχε από κάποια χρόνια πριν, με διάφορες αλλαγές μελών στην σύνθεση της μπάντας.
Κάπου εκεί στις αρχές των ΄90s άρχισε να δραστηριοποιείτε πλέον με μόνιμη σύνθεση και με το όνομα ''Homo Sapiens''. Η σύνθεση του γκρουπ ''Homo Sapiens'' ήταν η παρακάτω:
Μανώλης Τσάφος - Κιθάρα
Μπάμπης Χινκιαμης - Φωνή
Μιχάλη Τσάφος - Τύμπανα
Μιχάλης Γεωργουδάκης - Μπάσο



Το 1995 θα γίνει η πρώτη δισκογραφική τους παρουσία στην συλλογή ''Οι Rock 'N' Roll Βοήθειες Παρουσιάζουν 10 Νέα Ελληνικά Συγκροτήματα No 2'' που είχε επιμεληθεί ο Δημήτρης Δημητράκας. Το συγκρότημα ''Homo Sapiens'' συμμετέχει με το τραγούδι ''Κόκκινο''.




Την ίδια χρονιά του 1995 θα κυκλοφορήσει η πρώτη του δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος ''Homo Sapiens''. Πρόκειται για ένα 7'' βινύλιο με τίτλο ''Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό'' που κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη Wipe Out! Records. Ο δίσκος αυτός περιείχε τρία τραγούδια και είχε ηχογραφηθεί στο Praxis Studio.

Η μπάντα αρχίζει να δίνει σχετικά συχνά live σε μερικά εκ των οποίων ως support στο συγκρότημα ''Panx Romana'' (δες εδώ: PANX ROMANA).



Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου του 1997 θα παίξουν live στο An club συμμετέχοντας στο 2ήμερο ετήσιο πάρτυ του περιοδικού In Rock.


Το 1997, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του 7″, θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ ''Homo Sapiens'' με τίτλο ''Όνειρα Και Εφιάλτες''. Ο δίσκος ''Όνειρα Και Εφιάλτες'' κυκλοφόρησε και αυτός από την Wipe Out! Records και περιελάμβανε 11 καλοδουλεμένες συνθέσεις με σκληρό ήχο με πολλές επιρροές από όλο το φάσμα του ροκ.

Ο δίσκος ''Όνειρα Και Εφιάλτες'' του γκρουπ ''Homo Sapiens'' κινείτε στο κλασσικό ελληνικό ροκ και καλές συνθέσεις, γρήγορες κιθάρες και αρκετά ριφ. Ξεχωρίζουν τραγούδια όπως ''Η Βιτρίνα Της Αγάπης'', ''Δανεική Συντροφιά'', ''Τίποτα'', ''Όνειρο'' χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν.


Τον Μάρτιο του 1997 συμμετείχαν στην συλλογή ''Underground '97'' του περιοδικό Ποπ & Ροκ με το τραγούδι ''Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό''. Το 1998 θα συμμετέχουν και στην συλλογή ''Underground '98'' του περιοδικό Ποπ & Ροκ με το τραγούδι ''Η Βιτρίνα Της Αγάπης''. Αυτές είναι δύο συλλογές που συμμετείχαν τα καλύτερα συγκροτήματα της Wipe Out Records.


Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''Όνειρα Και Εφιάλτες'', μετά από έντονα γεγονότα παλινωδίες και ζυμώσεις, η μπάντα αποφασίζει να αλλάξει όνομα. Έτσι τα τέσσερα μέλη του γκρουπ ''Homo Sapiens'' και με την προσθήκη στα πλήκτρα του Τάσου Χαλκίδη συγκροτούν το συγκρότημα "Σταγόνες Καπνού". Ως "Σταγόνες Καπνού" πλέον, το 1999 θα κυκλοφορήσουν έναν δίσκο με τίτλο ''Είδα'' από την Wipe Out! Records και θα συνεχίσουν να δίνουν live εμφανίσεις.

Το 2001 είναι που θα σταματήσει η ενεργή δράση του γκρουπ "Σταγόνες Καπνού". 

Την Παρασκευή 25 Μαΐου του 2012, σχεδόν 10 χρόνια μετά από την παύση της ενεργούς δράσεις τους (ως ''Σταγόνες Καπνού'' τότε), το συγκρότημα ''Homo Sapiens'' επιστρέφει για μια live εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική. Μετά από 10 χρόνια απουσίας, έχοντας κρατήσει το μουσικό τους ύφος και με στίχο πιο επίκαιρο από ποτέ, επιστρέφουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν το υλικό από τους δύο δίσκους τους (ένας ως ''Homo Sapiens'' και έναν ως "Σταγόνες Καπνού") και το 7″ που είχαν κυκλοφορήσει το 1995.



Η live αυτή εμφάνιση του γκρουπ ''Homo Sapiens'' συμπληρώθηκε από μια ολιγόλεπτη video προβολή, μια αναδρομή στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του σχήματος. Την συναυλία αυτή άνοιξε το γκρουπ ''Their Methlab'' (δες εδώ: THEIR METHLAB), μια Instrumental Post Rock μπάντα από τα Γιάννενα.



Το 2015 τρία χρόνια μετά έρχονται να μας παρουσιάσουν την νέα τους μη δισκογραφημένη, αγγλόφωνη πλέον δουλειάυπό το νέο εγχείρημα ''Homo X sapiens''.  Mε την ίδια ενέργεια και πάθος για τη μουσική, μας παρουσιάζουν στη σκηνή του Bad City στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Ιουνίου του 2015, τα νέα τους τραγούδια αλλά κι όλες τις κλασσικές τους επιτυχίες. Την συναυλία ανοίγει το γκρουπ Magic Tree.





To 2017 το γκρουπ ''Ηomo Sapiens'' δουλεύει πυρετωδώς πάνω σε νέες συνθέσεις που θα τις παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον. Πλέον η σύνθεση της μπάντας αποτελείτε από τους παρακάτω:
Μανώλης Τσάφος - Κιθάρα
Μπάμπης Χινκιάμης - Φωνή
Μιχάλης Τσάφος : Τύμπανα
Αγγελική Ροσσολάτου - Φωνή, πλήκτρα
Μάνια Κομπολάκη - Μπάσο

Το συγκρότημα ''Homo Sapiens'' τόσα χρόνια συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει, δηλαδή να φτιάχνει και να παίζει την ροκ μουσική  που υπηρετούν. 


Δισκογραφία

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ (1995)
A. Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό
B1. Ραντεβού
B2. Ταχύς Κυνηγός





ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ (1997)
1. Όνειρο
2. Η Βιτρίνα Της Αγάπης
3. Ανόητε Σου Λέω
4. Το Φως...Αυτό Που Δεν Αντέχεις
5. Δανεική Συντροφιά
6. Λάθη
7. Τσάρκα
8. Τίποτα
9. Ανθρώπινη Ύπαρξη
10. Χαμένα Φεγγάρια
11. Εφιάλτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου