Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ (Live) 13/04/2013 Fuzz Club Αθήνα


Μία ανοιξιάτικη βραδιά (13/04//2013) στο Fuzz Club στην Αθήνα. Όλοι εκεί (όχι όλοι δηλαδή, παρά μονο 1500 φίλοι του Γιάννη Αγγελάκα που χωρούσαν το Fuzz) για να δούμε και να ακούσουμε τον Γιάννη Αγγελάκα. Το μαγικό χαρτάκι το είχα πάρει από το απόγευμα για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως. Η συναυλία άρχισε τελικά στις 10.00. Στην σκηνή ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Ντίνος Σαδίκης, ο Στάθης Αραμπατζής και ο Χρήστος Χαρμπίλας. Το χειροκρότημα δυνατό όπως πάντα από τους fun με το που ανεβήκαν στην σκηνή οι τρείς μουσικοί και ο Αγγελάκας που σε κάθε εμφάνισή του γεμίζουν τον χώρο όπου παίζει. Όλοι οι μουσικοί αλλά και ο Αγγελάκας καθιστοί πλέον στην καρέκλα τους για να αρχίσει μία ακόμα συναυλία τους.


Στην συναυλία αυτή πρώτα ακούστηκαν κομμάτια από τον δίσκο του Αγγελάκα με τους Επισκέπτες, όπως το »Επισκέπτες» που άνοιξε την συναυλία, το «Αιρετικό» ένα τραγούδι για τους υπερπατριώτες όπως είπε ο Αγγελάκας πριν αρχίσει το τραγούδι, «Καλά που έγινα σπουδαίος και τρανός», «Μέσα μου ο αέρας που φυσά», «Απο δω και πάνω», «Παροιμίες από τον Κρόνο», «Σιγά μην κλάψω». Στην συνέχεια ο Αγγελάκας μαζί με τον Σαδίκη ερμηνεύουν το τραγούδι «Αντιλαλούν οι φυλακές» του Μάρκου Βαμβακάρη που το είχε διασκευάσει ο Σαδίκης την εποχή των Εν Πλω. Ο κόσμος διψούσε για να ακούσει τραγούδια από την εποχή των  «Τρύπες» καθώς στην παύση μεταξύ των τραγουδιών το ζητούσε με τον τρόπο του! Χαρακτηριστικό είναι που κάποια στιγμή το κοινό φώναζε τους στίχους «θα περιμένω, θα περιμένω» και ο Αγγελάκας μας απαντάει  «Δεν βαρεθήκατε να περιμένετε;»


Ο Αγγελάκας δεν μας χάλασε το χατήρι και συνέχισε μετά από τα τραγούδια του δίσκου με τους Επισκέπτες με τραγούδια από την εποχή του συγκροτήματος Τρύπες, όπως τα «Χάρτινο τσίρκο», «Είμαι Τυχερός», «Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι», «Δεν χωράς πουθενά», «Ακούω την αγάπη», «Μέσα στη νύχτα των άλλων»,  «Γιορτή». Ακόμα παίξανε και τα καινούρια τραγούδια «Σαράβαλο» και «Γελαστή ανυφόρα» που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό αλλά και κάποια τραγούδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη όπως το «Δικαιοσύνη». Επίσης ο Ντίνος Σαδίκης μαζί με τον Αγγελάκα τραγούδησε το κλασσικό πλέον τραγούδι «Χωρίς κανόνα» που είχε δισκογραφήσει από την εποχή του συγκροτήματος Εν Πλω και το «Δεν ήταν απαισιόδοξο τραγουδάκι».


Ο κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει όλους τους στίχους μαζί με τον Αγγελάκα όλως των τραγουδιών καθώς ο Αγγελάκας τα έδινε όλα στην σκηνή είτε καθιστός είτε όρθιος και χοροπηδώντας ώρες ώρες! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός το οποίο πρόσεξα, ότι όλα τα τραγούδια που είπε από την εποχή «Τρύπες» τα τραγούδησε όρθιος και χοροπηδώντας και όχι καθιστός στην καρέκλα που βρίσκετε πλέον όλη την ώρα στην σκηνή! Το κανονικό πρόγραμμα της συναυλίας έκλεισε με το »Θα ανατέλλω» πριν ξαναβγούνε για τα υπόλοιπα τραγούδια («Ο χαμένος τα παίρνει όλα», «Γιορτή» κ.α) και το κλείσιμο αυτής την φοβερής, για άλλη μια φορά, συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα ήρθε με το «Όλα είναι δρόμος» και μας ευχήθηκε ''Καλή σας Άνοιξη'' καθώς αποχώρησε από την σκηνή.



Κείμενο, φωτογραφίες & video: Γιάννης Μαντζίκος
http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr


Δημοσιεύτηκε στο http://www.rockap.gr στις 16 Απριλίου του 2013 και μπορείτε να το διαβάσετε και στο παρακάτω link http://www.rockap.gr/γιαννησ-αγγελακασ-live-13042013-fuzz-club-αθηνα/. Ευχαριστούμε πολύ το http://www.rockap.gr για την φιλοξενία του live report και την στήριξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου