Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Ήταν Είναι Και Θα Είναι_logo

Το συγκρότημα ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 1987 στη Θεσσαλονίκη. Παρόλο που το γκρουπ ξεκίνησε την δράση του από την Θεσσαλονίκη τα μέλη του καταγόταν από την Αθήνα οι τρεις και ο ένας από τον Βόλο.

Στην αρχή της πορείας τους ήταν ως ντουέτο με το Βασίλη Καραγιάννη στην κιθάρα και το μπάσο και το Διονύση Γαντζία στα φωνητικά. Οι πρώτες ηχογραφήσεις έγιναν στο σπίτι του Διονύση Γαντζία, σε ένα τετρακάναλο με τη βοήθεια drum machine. Μετά από αυτόν τον σχεδόν ένα χρόνο όπου ήταν ντουέτο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πλήρες συγκρότημα.

Ήταν Είναι Και Θα Είναι_greek band 1987

Το 1987 κυκλοφόρησαν, σε περιορισμένα αντίτυπα, μια demo κασέτα με τίτλο "Συγνώμη 'Ηρθατε Δεύτερος", η οποία περιέχει τους πρώτους πειραματισμούς του ντουέτου Βασίλη Καραγιάννη και Διονύση Γαντζία.

'Ένα χρόνο, μετά την αρχική σύνθεση τους, ήρθαν για να συμπληρώσουν το γκρουπ, ο Μιχάλης Ζαγλανάκης στα τύμπανα και αρχικά ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος και μετέπειτα ο Μιχάλης Κοτσιφάκης στο μπάσο. Ως πλήρες συγκρότημα πλέον, νοίκιασαν ένα στούντιο στα Λαδάδικα και ξεκίνησαν πρόβες για να αρχίσουνε να δίνουν τα πρώτα τους live άλλα και να συνθέσουν τα δικά τους κομμάτια.

Η αρχική πλήρες σύνθεση της μπάντας ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' ήταν η παρακάτω:
Διονύσης Γαντζίας - Φωνή
Βασίλης Καραγιάννης - Κιθάρα
Μιχάλης Κοτσιφάκης - Μπάσο
Μιχάλης Ζαγλανάκης - Τύμπανα

Το 1988 κυκλοφόρησε και άλλη μια demo κασέτα με τίτλο "'Οσα Παίρνει ο 'Ανεμος'', η οποία περιείχε πέντε δικές τους συνθέσεις.

Το 1988 πραγματοποίησαν την πρώτη τους live εμφάνιση στο Βόλο μαζί με τους Αντώνη Τουρκογιώργη (μέλος του γκρουπ ''Socrates Drank The Conium''), "Μωρά Στη Φωτιά" (δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ) και Γιάννη Γιοκαρίνη.

Το 1989 μπάντα ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' συμμετείχε, μαζί με το συγκροτήματα ''Γκούλαγκ'' (δες εδώ: ΓΚΟΥΛΑΓΚ), στην ομάδα "3x4", η οποία διοργάνωνε συναυλίες στο Στέκι Φιλοσοφικής της Θεσσαλονίκης, οπότε οι εμφανίσεις της μπάντας στα πανεπιστήμια ήταν συχνές.

Εκείνη την περίοδο δίνουν αρκετά live σε Θεσσαλονίκη κυρίως αλλά και στην Αθήνα, Πειραιά, Μύκονο (σ' ένα διήμερο φεστιβάλ το '88), Βόλο, Σέρρες, Καβάλα και Κιάτο


Το καλοκαίρι του 1989 ηχογράφησαν, στο "Εργαστήρι Ηχογράφησης Γιώργος Μάνιος" στη Θεσσαλονίκη, τα δέκα κομμάτια που θα συμπεριληφθούν στον επερχόμενο δίσκο τους.

Το 1990 κυκλοφόρησε ο πρώτος και μοναδικός δίσκος του συγκροτήματος ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' με τίτλο ''Μ' Όλα Τα Χρώματα Στην Τσέπη''. Ο δίσκος ''Μ' Όλα Τα Χρώματα Στην Τσέπη''  βγήκε με δικά τους έξοδα και διανεμήθηκε από την ''Lazy Dog Records'' σε 1000 αντίτυπα. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο από το bandcamp της Lazy Dog Records εδώ: http://lazydogrecords.bandcamp.com/album/--12.

Ο δίσκος ''Μ’ Όλα Τα Χρώματα Στην Τσέπη'' αποτελεί ένα παράδειγμα κλιμακούμενης έξαρσης επί punk ’n roll και θορυβοειδών εναλλακτικών μοτίβων.

Το 1991 συμμετείχαν στη βιντεοκασέτα συλλογή "The Opticoacousthc Bomb" της ανεξάρτητης "Fifth Dimmension Records" από το Κιάτο. Το συγκρότημα ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' συμμετείχε με τα τραγούδια ''Μην Αγγίζετε'' και ''Πέντε Λέξεις''.

The Opticoacoustic Bomb!

Το 1992 συμμετείχαν στη συλλογή, που κυκλοφόρησε σε βινύλιο, με τίτλο "The Rock Propaganda Series", της ανεξάρτητης "Cactus Records" από την Θεσσαλονίκη, με το τραγούδι "Ο Φαροφύλακας".

The Rock Propaganda Series

Το 1992 είναι η χρονιά όπου το γκρουπ ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' θα σταματήσει την δράση του. Το γκρουπ ουσιαστικά διαλύεται σε μια περίοδο που ήταν πολύ καλή. Ήταν ακριβώς πάνω στη φάση που ετοιμαζόντουσαν να γράψουν το δεύτερο δίσκο τους και γενικά μια εποχή όπου είχαν δουλέψει πολύ ως γκρουπ. Δυστυχώς που ήρθε τόσο νωρίς το τέλος του γκρουπ  ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' διότι ήταν μια μπάντα που είχε να δώσει πολλά στον χώρο της ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

Το συγκρότημα ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' καταλαμβάνει μία ξεχωριστή θέση στην Ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Το λίγα χρόνια της δράσης του το γκρουπ ''Ήταν Είναι Και Θα Είναι'' κυκλοφόρησαν μόλις έναν ολοκληρωμένο δίσκο και έπαιξαν live δεκάδες φορές με μπάντες όπως "Γκούλαγκ", "Noise Promotion Company", "Last Drive", "Deus Ex Machina" και πολλές άλλες, ενώ είχαν ανοίξει και μια συναυλία των "Pixies".


Το 2015, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, επανακυκλοφόρησε ο δίσκος ''Μ' Όλα Τα Χρώματα Στην Τσέπη'', από την ανεξάρτητη ''ειρκτή''. Η κυκλοφορία αυτή ήταν σε δίσκο βινυλίου δώδεκα ιντσών μαύρου χρώματος, σε μόλις 300 αντίτυπα. Περιλαμβάνει έγχρωμο εσώφυλλο διπλής όψεως με τους στίχους και πληροφορίες της έκδοσης.
Μπορείτε να ακούσετε όλο το δίσκο εδώ: https://eirkti.bandcamp.com/album/--11.


Δισκογραφία

ΟΣΑ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ (1998) [DEMO]
A1. Βουτιά Στον Άνεμο
A2. Δεσποινίς Χορεύετε
A3. Θαλασσί Και Πράσινο
Α4. Πέντε Λέξεις
Α5. Θάλασσα Από Κρασί

Μ' ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (1990)
A1. Βουτιά Στον Άνεμο
Α2. Προσωρινά
Α3. Θαλασσί Και Πράσινο
Α4. Πέντε Λέξεις
Α5. Ήταν Είναι Και Θα Είναι
Β1. Δεσποινίς Χορεύετε
Β2. Κρασί
Β3. Τα Θυμάται Όλα
Β4. Το Ματζόρε Της Αυγής
Β5. Δικός Σας
1990 Ήταν Είναι Και Θα Είναι_front

1990 Ήταν Είναι Και Θα Είναι_side H

1990 Ήταν Είναι Και Θα Είναι_SIDE Θ

Μ' ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (2015)
A1. Βουτιά Στον Άνεμο
Α2. Προσωρινά
Α3. Θαλασσί Και Πράσινο
Α4. Πέντε Λέξεις
Α5. Ήταν Είναι Και Θα Είναι
Β1. Δεσποινίς Χορεύετε
Β2. Κρασί
Β3. Τα Θυμάται Όλα
Β4. Το Ματζόρε Της Αυγής
Β5. Δικός Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου