Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

GROWUNDER

Growunder

Το συγκρότημα ''Growunder'' δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στα Γιάννενα. Πρόκειται για ένα μουσικό, ροκ εναλλακτικό σχήμα με ελληνικό αλλά και αγγλικό στίχο. Η αρχή για την δημιουργία του γκρουπ ήταν ο Δημήτρης Σιάββας (στίχοι, μουσική, φωνητικά, πλήκτρα) και ο Σάκης Κοντοστέργιος (στίχοι, μουσική, φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα).

Growunder_Δημήτρης Σιάββας & Σάκης Κοντοστέργιος

Στα πρώτα τους χρόνια παίζουν σε κάποια live και αρχίζουν να δημιουργούν και δικές τους συνθέσεις (και αγγλόφωνες) τις οποίες και παίζουν μαζί με αγαπημένες τους διασκευές.

Η  πρώτη ζωντανή εμφάνιση του γκρουπ ''Growunder'' έγινε στις 22 Απριλίου του 2013 συμμετέχοντας στο STR8 Forward Bands 2013.

Από την άνοιξη του 2014 στο σχήμα προστέθηκε η Μαρία Μουρατίδου (τύμπανα & ακουστική κιθάρα) και από το φθινόπωρο του 2015 η Δάφνη Πουρναρά (μπάσο) και ο Λυκούργος Μακρής (ηλ. κιθάρα). Σε κάποια live της μπάντας ''Growunder'' έχουν συμμετάσχει διάφοροι μουσικοί στο μπάσσο όπως η Μαρία Κίτσιου, η Φωτεινή Φράγκου, ο Βονιφάτιος Αρμενόπουλος καθώς και ο Νικόδημος Παπουτσής στα τύμπανα.

Growunder_2014

Έτσι πριν την ολοκλήρωση των πρώτων επίσημων ηχογραφήσεων η σύνθεση του συγκροτήματος  ''Growunder'' έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Σάκης Κοντοστέργιος -  φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Σιάββας -  φωνητικά, πλήκτρα
Μαρία Μουρατίδου - τύμπανα, ακουστική κιθάρα
Δάφνη Πουρναρά - μπάσο
Λυκούργος Μακρής - ηλεκτρική κιθάρα

Growunder - Greek Rock Band

Το 2016 θα είναι μια έντονα συναυλιακή χρονιά για την μπάντα αλλά θα είναι και η χρονιά με την πρώτη τους κυκλοφορία.

Το φθινόπωρο του 2016 θα προστεθεί στην μπάντα  ''Growunder''ο Στέλιος Ζαππίδης στα πλήκτρα.

Τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησαν σε ψηφιακή μορφή το πρώτο τους επίσημο ep με τίτλο ''Γιάννενα''. Η πρώτη αυτή δισκογραφική εμφάνιση του γκρουπ ''Growunder'' περιέχει 4 δικές τους συνθέσεις. Το πρώτο τραγούδι τους με τίτλο ''Γιάννενα'' είναι ένα σύγχρονο αργόσυρτο ροκ κομμάτι με κιθαριστικό ξέσπασμα προς το τέλος του, το ''Κοίταξε με'' είναι ένα ρυθμικό ροκ τραγούδι με εν μέρη γυναικεία φωνητικά, το ''Ο νόμος της αγχόνης'' είναι ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι με έντονες post rock κιθάρες και τέλος το ''Όταν όλα τελειώσουν'' όπου πρόκειται για ένα ρυθμικό κλασσικού στυλ ελληνικό ροκ. Όλοι οι στίχοι τον τραγουδιών του ep ''Γιάννενα'' υπογράφονται από τον Σάκη Κοντοστέργιο.

Η σύνθεση του γκρουπ στις ηχογραφήσεις για αυτήν την πρώτη τους κυκλοφορία ήταν η παρακάτω:
Σάκης Κοντοστέργιος - φωνή, ηλεκτρική κιθάρα
Δημήτρης Σιάββας - πλήκτρα
Μαρία Μουρατίδου - ακουστική κιθάρα, τύμπανα

Στην ηχογράφηση των τραγουδιών συμμετείχαν επίσης ως guest οι εξής:
Πάνος Λαγδάς - ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα ,πλήκτρα
Αγνή Δασκάλου - φωνή

Από το ep με τίτλο ''Γιάννενα'' το ομώνυμο τραγούδι έγινε video από τους Πάνο Λαγδά και τον Σάκη Κοντοστέργιο και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Ολόκληρο το πρώτο δισκογραφικό εγχείρημα της μπάντας ''Growunder'' με τίτλο ''Γιάννενα'' μπορείτε να τον ακούσετε στο Bandcamp της μπάντας αλλά και στο κανάλι τους στο Youtube.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου του 2016 θα παίξουνε live, στο ''Beatnîk'' παρέα με το ροκ γκρουπ ''Salto Mortale'' (δες εδώ: SALTO MORTALE) από την Πάτρα!

Στις 16 Φεβρουαρίου του 2017 το γκρουπ ''Growunder'' παρουσίασε το νέο τους αλλά και τελευταίο επίσημο τραγούδι τους με τίτλο ''It happened''. Πρόκειται για το μοναδικό τραγούδι που κυκλοφορούν με αγγλικό στίχο. Μπορείτε να το ακούστε παρακάτω:


Μετά από αυτή την κυκλοφορία το γκρουπ ''Growunder'' έριξε τους τίτλους του τέλους αυτής της σχετικά σύντομης πορείας του στην ελληνική ροκ σκηνή.

Το συγκρότημα ''Growunder'' είναι άλλη μια φωτεινή ένδειξη ότι η επαρχεία είναι γεμάτη όρεξη και δημιουργία.



Δισκογραφία

ΓΙΑΝΝΕΝΑ (2016)
1. Γιάννενα
2. Κοίταξε με
3. Ο νόμος της αγχόνης
4. Όταν όλα τελειώσουν
Growunder - Γιάννενα_Front (2016)

IT HAPPENED (2017)
1.It happened
Growunder - It happened

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου