Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

CLOWN


Το συγκρότημα ''Clown'' δημιουργήθηκαν το 1981. Η μουσική τους κινείται στο ηλεκτρικό new wave ρεύμα σε συνδυασμό με τον ελληνικό στίχο που χρησιμοποιούσαν. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν οι εξής:
Γιάννης Αναστασόπουλος - Φωνή
Ηλίας Αναστασόπουλος - Κιθάρα
Πηνελόπη Λάππα - Πλήκτρα
Βαγγέλης Τσίπουρας - Κρουστά


Το 1983 κυκλοφόρησε η πρώτη και μοναδική τους δισκογραφική δουλειά. Ήταν ένα 7'' βινύλιο ''Κλόουν / Λευκά Κελιά", με δύο τραγούδια ("Κλόουν" και "Λευκά Κελιά"), όπου κυκλοφόρησε από την ιστορική "Creep Records". Στο τραγούδι "Λευκά Κελιά" οι στίχοι, μετέφεραν την έννοια των λευκών κελιών του Stammheim, στην απομόνωση της καθημερινής ζωής.


Τον Μάιο του 1985 συμμετέχουν στην συλλογή με τίτλο ''Λύκος Μαύρος Και Ισχνός'' που κυκλοφόρησε σε κασσέτα μαζί με το ομώνυμο fanzine. Το συγκρότημα ''Clown'' συμμετείχε με το τραγούδι ''Λευκά Κελιά''. Η συλλογή κυκλοφόρησε σε 23 αριθμημένα αντίτυπα. Συμμετείχαν εκτός τους ''Clown'' και άλλων συγκροτημάτων και οι ''Yell-O-Yell'' και οι ''Magic De Spell'' (Δες εδώ: MAGIC DE SPELL).


Το 1986 συμμετείχαν στην θρυλική πλέον συλλογή με τίτλο ''Συνταγή Αντί Θανάτου'' της FM Records. Στην συλλογή αυτή συμμετείχαν με ένα τραγούδι. Ήταν το ''Πρόβα Ορχήστρας'' Σε αυτό το τραγούδι θα μπορούσε κανείς να τους χαρακτηρίσει μέχρι και πειραματικούς με μια πιο πρωτόλεια έννοια. Πλέον οι ''Clown'' ήταν ντουέτο το οποίο αποτελούταν από τον Ηλία Αναστασόπουλο, που έπαιζε κιθάρα, πλήκτρα, Drum Programming και τον Γιάννη Αναστασόπουλο. Στα φωνητικά συμμετέχει ο Γιώργος Πετσόπουλος. Αυτή ήταν και η τελευταία ηχογράφηση τού γκρουπ ''Clown''. 


Το 1995 κυκλοφόρησε σε cd από την FM Records η συλλογή με τίτλο ''Return of the Creeps, The Singles'', η οποία περιείχε όλα τα 7'' βινύλια που κυκλοφόρησε η Creep Records. Έτσι τα δύο τραγούδια (''Κλόουν'' και ''Λευκά Κελιά'') του συγκροτήματος ''Clown'' από το δίσκο τους, που είχε κυκλοφορήσει το 1983, συμπεριλαμβανόταν σε αυτήν την συλλογή.


Τον Σεπτέμβριο του 1996, τραγούδι τους θα συμπεριληφθεί, για ακόμα μία φορά σε συλλογή. Αυτή τη φορά είναι το τραγούδι ''Κλόουν'' όπου θα κυκλοφορήσει με την συλλογή ''Ελληνική Ροκ Σκηνή: Οδός Συνέχειας...'' όπου κυκλοφόρησε σε cd ως ένθετο του περιοδικού ΜΕΤΡΟ του τεύχους 12.

Το 2006 ο ντράμερ του γκρουπ Βαγγέλης Τσίπουρας, που στο παρελθόν είχε παίξει τύμπανα σε κάποια τραγούδια στον δίσκο Suffering of Tomorrow του συγκροτήματος ''Pete & Royce'', γεννημένος το 1961, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Τον χειμώνα του 2012 (σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την αυθεντική έκδοση) επανακυκλοφόρησε από την εταιρεία "Ειρκτή" η μοναδική τους δουλειά, το 7'' βινύλιο ''Κλόουν / Λευκά Κελιά'', σε τετρακόσια μόνο αντίτυπα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαντλήθηκαν. Τον δίσκο αυτό μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: http://eirkti.bandcamp.com/album/clown.

Το συγκρότημα Clown αποτέλεσαν ένα από τα πιο ξεχωριστά συγκροτήματα της υπόγειας Ελληνικής μουσικής σκηνής. Με γνώμονα τις ευφυείς τους συνθέσεις, συνδυασμός νεοκυματικών, μεταπανκικών αλλά και γενικότερων εναλλακτικών στοιχείων αλλά και τον ιδιαίτερό τους στίχο το γκρουπ αποπνέει μέχρι σήμερα μυστήριο και ενδιαφέρον. 



Δισκογραφία

ΚΛΟΟΥ - ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ (1983)
A. Κλόουν
B. Λευκά Κελλιά



1 σχόλιο:

  1. Στήν συλλογή¨Συνταγή Αντι Θανάτου" στό τραγούδι"Πρόβα ορχήστρας" ο Γ.Πετσόπουλος απλώς συμμετέχει,δέν είναι μέλος τών CLOWN.Η σύνθεση τών CLOWN ήταν Γ.Αναστασόπουλος,Η.Αναστασόπουλος,Β.Τσιπουράς,καί ήταν η τελευταία ηχογράφηση τού γκρούπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή