Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΡΑΙΕΣ


Το συγκρότημα ''Κεραίες'' σχηματίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 2003. Παίζουνε ανεξάρτητο ελληνόφωνο ροκ. Τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Γιώργος Ελευθέρογλου, ο οποίος ήταν πρώην μέλος του συγκροτήματος ''Ελληνιστάν'' (δες εδώ: ΕΛΛΗΝΙΣΤΑΝ) και ο Κώστας Φλωροσκούφης, ο οποίος ήταν πρώην μέλος του συγκροτήματος ''Τρύπες'' (δες εδώ: ΤΡΥΠΕΣ). Μάλιστα ο Κώστας Φλωροσκούφης συμμετείχε στην ηχογράφηση του πρώτου ιστορικού δίσκου του συγκροτήματος ''Τρύπες''. Τα υπόλοιπα μέλη που συμπλήρωσαν την μπάντα ήταν ο Τάκης Μπόζογλου, πρώην μέλος του συγκροτήματος Γκρόβερ (δες εδώ: ΓΚΡΟΒΕΡ) και του συγκροτήματος ''Ελληνιστάν'' και ο Πάρης Βαγιωνάς, ο οποίος ήταν μέλος του συγκροτήματος ''Quo Vadis''.


Για την επιλογή του ελληνικού στίχου, ο Γιώργος Ελευθέρογλου έχει δηλώσει ότι ''Επειδή είναι πιο δύσκολος, ο αγγλικός είναι πιο εύκολος, είναι μια μάσκα...''.

Τον Φεβρουάριο του 2005 έκαναν το παρθενικό τους live στο "Ξυλουργείο" του "Μύλου" στην πόλη της Θεσσαλονίκης .

Το 2006 το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο. Πρόκειται για ένα cd με το τίτλο ''Αυτοί δεν γελούνε ποτέ''. Η ηχογράφηση έγινε με το πλανόδιο στούντιο τους στην Θεσσαλονίκη, την Ασπροβάλτα, την Πτολεμαΐδα και την Αριδαία από τον Φεβρουάριο του 2005 έως τον Ιανουάριο του 2006. Ο δίσκος περιέχει 12 τραγούδια, 11 τραγούδια του γκρουπ, συν μια διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού από τον Μιχάλη Αχλατζή (Χορευτές Του Βυθού). Τους στίχους και την μουσική των τραγουδιών έχει γράψει ο Γιώργος Ελευθέρογλου.

Οι φιλικές συμμετοχές στο πρώτο αυτό cd είναι πάμπολλες, μεταξύ των οποίων και οι: Νίκος Δημητριάδης (Τα Ροδα Της Ερήμου), Θανάσης Δημητρακούδης (Πράσσειν Άλογα), Πέρτσινος & Στέλιος Τσέλιος (Γκρόβερ), Ντίνος Τσαναξής και Θοδωρής Μπιτζίδης. Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Κεραίες'' στον πρώτο τους δίσκο ''Αυτοί δεν γελούνε ποτέ'' ήταν η εξής:
Γιώργος Ελευθέρογλου -  Φωνή και κιθάρα
Κώστας Φλωροσκούφης - Τύμπανα
Πάρης Βαγιωνάς - Μπάσο
Φώτης Παπασταύρου - Κιθάρες

Το 2008 τραγούδια του συγκροτήματος ''Κεραίες'' θα συμπεριληφθούν σε δύο ανεξάρτητες συλλογές. Στην συλλογή της Underground Tapes, με τίτλο ''Απρόσβλητος Επισκέπτης'', συμμετείχαν με το κομμάτι ''Άδεια Γη'' και στην συλλογή με τίτλο ''Underground Όνειρα'', από τις Rock Αποδράσεις (http://www.rockap.gr/), με το τραγούδι ''Η εποχή της αθωότητας''.

Τον Απρίλιο του 2009 εμφανίστηκαν live στην τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα όπου και τραγούδησαν live το τραγούδι ''Η Εποχή Της Αθωότητας''.


Το 2012 το συγκρότημα ''Κεραίες'' θα κυκλοφορήσουν την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, ως ανάγκη έκφρασης ακόμα πιο προσωπικών ανθρώπινων στιγμών αλλά και πιο δυνατών συναισθημάτων. Είναι ένας δίσκος με ανεξάρτητη παραγωγή όπου φέρει τον τίτλο ''2''. Αυτή τη φορά τα τραγούδια είναι πιο ωμά και πρωτόλεια σε σχέση με το πιο έντεχνο ύφος του προκατόχου του, βασικός στόχος τώρα πια είναι η απευθείας βουτιά στην καρδιά του ακροατή.


Το δεύτερο αυτό άλμπουμ του συγκροτήματος ''Κεραίες'' διατίθεται ελεύθερα για δωρεάν κατέβασμα από εδώ: http://www.mediafire.com/?ldw3x8osdgg6s.

Στις 18 Οκτωβρίου του 2013 το συγκρότημα ''Κεραίες'' θα εμφανιστούν live στο Block 33 στην Θεσσαλονίκη, μαζί με το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' (Δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ).

Στο τέλος του 2013 η μπάντα συμμετέχει στο ''Rock N Roll Republic''. Τι είναι το  ''Rock N Roll Republic'';;;
''Το ROCK N’’ ROLL REPUBLIC είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που ανήκουν στην ανεξάρτητη ροκ σκηνή της Θεσσαλονίκης (ως γκρουπ ή μεμονωμένοι). Στόχος αυτής της ομάδας είναι η δημιουργία ενός cd (με καινούρια τραγούδια σε μορφή συλλογής) με σκοπό την διοργάνωση κάποιων φεστιβάλ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του cd και από τις συναυλίες θα διατεθούν σε κοινωφελή σκοπό (σύντομα θα γνωστοποιήσουμε και τον φορέα). Με γνώμονα την κοινή οπτική μας στα πράγματα, τις παράλληλες πορείες μας στα μουσικά δρώμενα αλλά και την εν γένει στάση μας ως άνθρωποι και καλλιτέχνες, πιστεύουμε ότι αυτό που χρειάζεται η ανεξάρτητη σκηνή της πόλης μας αλλά και η κοινωνία μας κατ επέκταση, είναι η συσπείρωση, η αδελφοποίηση και η από κοινού δράση (με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί). Ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν . . . . και είμαστε σίγουροι ότι με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια (στο δημιουργικό ή το επικοινωνιακό στάδιο) είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να έχουν κατά νου την βασική αρχή αυτής της ροκ δημοκρατίας . . . . Η ΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ Ή ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ «ΑΡΠΑΧΤΗ» !!!!
''


Το 2014 η σύνθεση της μπάντας είναι ο Γιώργος Ελευθέρογλου στην φωνή και κιθάρα, ο Κώστας Φλωροσκούφης στα τύμπανα, ο Παύλος Λιανός (πρώην μέλος του συγκροτήματος ''The Next Saturdays'') στο μπάσο και ο Κωνσταντίνος Μπέλλος στις κιθάρες.


Το Σάββατο 23 Ιουλίου του 2016 το γκρουπ  ''Κεραίες'' συμμετέχει στο δέκατο φεστιβάλ ''The Land of the Sheep Festival''. Το "The Land Of The Sheep" στηρίζεται στη ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή των μουσικών και αυτών που την αγαπάνε. Δεν διοργανώνεται από κανένα "σύλλογο" ούτε κάτω από την "αιγίδα" κανενός δήμου - νομαρχίας - εταιρείας κτλ. Όροι συμμετοχής και ψιλά γράμματα δεν υπάρχουν, οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους.

Όλα αυτά τα χρόνια της δράσης τους, το συγκρότημα ''Κεραίες'' έχει παίξει πολλές φορές live σε διάφορες πόλεις και έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά φεστιβάλ.


Δισκογραφία

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΓΕΛΟΥΝΕ ΠΟΤΕ (2006)
1. Άδεια Γη
2. Αυτοί Δε Γελούνε Ποτέ
3. Όνειρα
4. Η Επόμενη Μέρα
5. Η Εποχή Της Αθωότητας
6. Θα 'Ρθει Η Αγάπη
7. Τιαρολίρο
8. Του Νου Παιχνίδια
9. Πρόσφυγας
10. Ναϊάς
11. Ούτε Χορεύουν




2 (2012)
1. Ομίχλη
2. Άδειες Πλατείες
3. Ένας Δρόμος
4. Οδύνη
5. Ένας Άνθρωπος
6. Ένας Κύκλος
7. Στο Σκοτάδι
8. Βροχή
9. Κρύψου Απ' Τον Ήλιο
10. Πάτα
11. Ευχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου