Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΜΔΑ


Το συγκρότημα ''λάμδα'' σαν ιδέα υπάρχουν από το Νοέμβρη του 2010 όταν δύο από τα σημερινά μέλη της μπάντας συναντώνται με σκοπό την δημιουργία μιας μπάντας. Η έδρα της μπάντας ''λάμδα'' είναι ο Πειραιάς.

Έχοντας ετερόκλητες μουσικές καταβολές, θέτουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος να μην τις «παντρέψουν» επιδεικτικά, αλλά να αναζητήσουν ένα σημείο που όλες αυτές οι μουσικές πολύ απλά θα συνυπάρχουν. Τους επόμενους μήνες βρίσκονται σταδιακά με τους υπόλοιπους τρεις, ανακαλύπτοντας πως έχουν κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς στα μουσικά αλλά και σε κοινωνικά ζητήματα. Αυτό θα τους οδηγήσει να επιλέξουν το δρόμο της d.i.y. παραγωγής και της, όσο είναι πρακτικά δυνατό, αντιεμπορευματικής διανομής.

H μπάντα ''λάμδα'' χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον ελληνικό στίχο στα τραγούδια της. Στη μουσική τους υπάρχει μία ιδιαίτερη μελωδικότητα.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 το συγκρότημα ''λάμδα'' παίξανε live, στο Άνθρωπος bar στην Αθήνα.


Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο το όνομά τους, ''λάμδα''. Πρόκειται για ένα άλμπουμ με έντεκα όμορφα τραγούδια. Τα τρία εξ αυτών είναι μόνο μουσική, με την απουσία των στίχων. Το πρώτο αυτό cd της μπάντας ''λάμδα'' διανέμεται στις live εμφανίσεις τους ή μετά από προσωπική επαφή.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου άλμπουμ πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το γκρουπ ''λάμδα'' χωρίς διαμεσολάβηση. Η συσκευασία του cd είναι χειροποίητη, ιδιαίτερα πρωτότυπη και πολύ όμορφη. Τα πέντε μέλη που αποτελούν τους ''λάμδα'', και συμμετείχαν σε αυτή την πρώτη τους ηχογράφηση είναι οι:
Θοδωρής Σοφόπουλος - Τύμπανα,
Κώστας Ασημάκης - Ηλεκτρικό μπάσο,
Βασίλης Τυραννόπουλος - Ηλεκτρική και Ακουστική Κιθάρα
Κώστας Κωστίδης - Πιάνο, Μεταλλόφωνο, Φωνητικά
Παντελής Νικηφόρος - Κιθάρα, Λαούτο, Μαντολίνο. Φωνητικά.

Πέρα όμως από τα κύρια μέλη της μπάντας, υπάρχουν και άλλα, που συνέβαλαν καταλυτικά κάνοντας αυτό το εγχείρημα να έχει κολλεκτιβιστικό χαρακτήρα. Αυτοί λοιπόν ήταν ο Παναγιώτης Αλεξίου όπου έκανε τον σχεδιασμό του λογότυπου, η Νατάσα Παναγιωτοπούλου στις φωτογραφίες και στην γενικότερη βοήθεια, ο Μάριος Βαλμάς το εξώφυλλο και τις φωτογραφίες, η Κατερίνα Νικολάου η μητέρα της όπου φτιάξανε τις υπέροχες θήκες του cd, ο Μάρκος Παπουτσάκης ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του ιστότοπου και όλους όσους στήριξαν το εγχείρημα αυτό.


Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφορεί ελεύθερα στο http://www.lamdaband.gr και με ελεύθερη συνεισφορά στις συναυλίες της μπάντας. Επίσης όλα τα τραγούδια του cd μπορείτε να τα ακούσετε εδώ: http://lamdaband.bandcamp.com/album/-.

Στις 20 Μαρτίου του 2013 παίξανε live στο Six Dogs στην Αθήνα.


Στις 14 Δεκεμβρίου του 2013 εμφανίστηκαν live μαζί με τους Stereovoid και τους Adolf Plays the Jazz (Δες εδώ: ADOLF PLAYS THE JAZZ) στο Zero στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2015 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος ''Λάμδα''. Πρόκειται για τον δίσκο ''Η Επόμενη Μέρα''. Πρόκειται για έναν υπέροχο δίσκο με ειδική δυναμική και την ξεχωριστή σφραγίδα του γκρουπ ''λάμδα''. Ολόκληρο τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://lamdaband.bandcamp.com/album/--2.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Μαΐου του 2015 το συγκρότημα ''Λάμδα'' θα παρουσιάσει live τον δίσκο τους ''Η Επόμενη Μέρα'', σε χώρο στην Αθήνα.


Το 2017 το γκρουπ ''λάμδα'' θα συμμετέχει στην συλλογή ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή Νο1'', που κυκλοφόρησε σε 100 αριθμημένα cd με το τραγούδι ''Αποβλάκωση''. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την συλλογή από το bandcamp αλλά και να την ακούσετε στο youtube στο παρακάτω video.


Την Παρασκευή 16 Ιουνίου του 2017 το συγκρότημα ''λάμδα'' θα παίξει live στο Communitism μαζί με τα γκρουπ ''Ντακότα'', ''Αστρογόνο'' και ''Τεφλόν'' (δες εδώ: ΤΕΦΛΟΝ).


Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα από την εμφάνιση του γκρουπ λάμδα στο Ziria festival 2019 και συγκεκριμένα θα ακούσετε το τραγούδι "Κρύα χέρια".


Τα χρόνια αυτά της παρουσίας τους, το συγκρότημα ''λάμδα'', έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή. Ακούστε τους οπωσδήποτε, όσοι δεν τους έχετε ακούσει ακόμα.



Δισκογραφία

ΛΑΜΔΑ (2012)
1. Άγνοια
2. Έξη
3. Αποβλάκωση
4. Ματαιοδοξία
5. Αποχωρισμός
6. Ξύπνημα
7. Κρύα Χέρια
8. Αγχόνη
9. Πρίν Τη Σιγή
10. Σιγή
11. Ουτοπία



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ (2015)
1. Εικασία
2. Κανένας μόνος
3. Πρωί στην Οδησσό
4. Οργή
5. Ο χρόνος μέσα μου
6. Η επόμενη μέρα
7. Ο κύριος ψυχονοσηρός
8. Στην αγκαλιά της μητέρας
9. Ιστός
10. ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου