Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

THE LOW BATSOS PROJECT


Το γκρουπ με το ιδιαίτερο όνομα ''The Low Batsos Project'' είναι ένα ανεξάρτητο μουσικό εγχείρημα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα γκρουπ που δημιουργήθηκε από τους Κώστα και Στέλιο Ντάρα και πλαισιώθηκε από διάφορους μουσικούς, που συμμετείχαν για την ηχογράφηση των τραγουδιών του πρώτου τους δίσκου.

Ο Κώστας Ντάρας ζει και εργάζεται στη Γαλλία ως Πολιτισμολόγος - Παιδαγωγός Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες. Ο Στέλιος Ντάρας, γεννήθηκε στη Νάουσα το 1981, και είναι απόφοιτος του του τμήματος "Μουσική Με Τεχνολογία" του πολιτιστικού Ο.Ε.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης


Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι για το συγκρότημα ''The Low Batsos Project'': «Μια ιστορία που σε πρακτικό επίπεδο άρχισε λίγο για πλάκα, λίγο σαν απωθημένο και λίγο υποκινούμενο από προσωπικές ανάγκες που ψάχνανε διέξοδο έκφρασης. Κάπως έτσι πορεύθηκε. Η ιδέα της δημιουργίας, μέσω διάφορων πρακτικών, πάντα μας γοήτευε και πάντα κάτι κάναμε γι’ αυτό. Από παιδιά».


Η ιδέα του συγκεκριμένου εγχειρήματος άρχισε να παίρνει μορφή το 2009 όπου είχαν ωριμάσει κατά κάποιο τρόπο τα σχέδια για να ηχογραφήσουν κάτι. Έτσι το 2013 κυκλοφόρησε ο πρώτο τους δίσκος με τίτλο ''The Low Batsos Project''. Πρόκειται για μια εντελώς ανεξάρτητη παραγωγή, με δέκα έξι τραγούδια, σε επιμέλεια των Κώστα και Στέλιου Ντάρα. Στον δίσκο αυτό θα διασκευάσουν το ''Παπάκι'' του Νικόλα Άσιμου (δες εδώ: ΑΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ) μέσω του τραγουδιού τους ''Keyhole'', το ''Χωροφύλακας'' του Ζωρζ Πιλαλί και το ''Alcohol'' Gogol Bordelo μέσω του τραγουδιού τους ''Τσίπουρο''.
Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Αύγουστο του 2009 ως το Δεκέμβριο του 2012. Το cd διανέμεται δωρεάν, χέρι με χέρι, σε περιορισμένα αντίτυπα. Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο Νικόλας Καλοτεράκης.

Όλα τα τραγούδια του γκρουπ ''The Low Batsos Project'' υπάρχουν στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να τα ακούσετε αλλά και για ελεύθερο κατέβασμα στη σελίδα: https://soundcloud.com/thelowbatsosproject αλλά εδώ: http://thelowbatsosproject.bandcamp.com/releases.

Επίσης για την ολοκλήρωση του δίσκου τους αυτού έχουν δηλώσει: «Αρχικά είχαμε σκεφτεί να κάνουμε μερικές διασκευές μόνο. Κυρίως τραγουδιών που αγαπήσαμε αλλά δεν είχαν ηχογραφηθεί. Οι πρώτες ηχογραφήσεις ήταν ο «Χωροφύλακας»,το «Τσίπουρο» και το «Ακόρεστα» και δεν ήμασταν σίγουροι αν θα κάναμε κάτι πέρα από αυτά. Τα τρία αυτά κομμάτια, παρ΄όλες τις ατέλειές τους στις φωνές και στο στήσιμο, μπήκαν στο δισκάκι γιατί αποτέλεσαν την βάση σε πολλά επίπεδα για την εξέλιξη αυτού του εγχειρήματος.Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της εξέλιξης είναι ότι μπήκανε κι άλλοι στο κόλπο. Μ’ έναν περίεργο τρόπο δουλειάς, βάζοντας διάφορους εκλεκτούς φίλους ή φίλους φίλων να παίξουν ή να τραγουδήσουν. Είμαστε ευτυχείς για τις μικρές και μεγάλες συνεργασίες και ευγνώμονες προς τους «συνένοχους» του αποτελέσματος».


Περαιτέρω πληροφορίες για τη δουλειά των ''The Low Batsos Project'' μπορείτε να βρείτε και στο blog τους: http://thelowbatsosproject.blogspot.gr.


Δισκογραφία

THE LOW BATSOS PROJECT (2013)
01. Ειμ Πορτ
02. Λαμαρίνες
03. Εξορία Στην Πομπηία
04. Ακόρεστα
05. Νέκυια
06. Όλοι Συμφώνησαν
07. Keyhole
08. Le Moral
09. Στο Σείριο...
10. Μόδα
11. Τσίπουρο
12. Του Παραδείσου Το Τερέν
13. Αντίδωρο
14. Χωροφύλακας
15. Ποια Θυσία;
16. Κενό Πατρίδος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου