Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΛΑΣ

Σέλας - greek rock band_logo

Το συγκρότημα ''Σέλας'' είναι ένα ελληνόφωνο μουσικό ροκ γκρουπ. Δημιουργήθηκαν (όχι με αυτό το όνομα στην αρχή) από τον Θάνο Λέντη και τον Ηλία Πάλλα κάπου στις αρχές του 2000 στις Σέρρες, όταν ακόμα ήταν φοιτητές εκεί.
Το όνομα της μπάντας (''Σέλας'') δόθηκε στο γκρουπ όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα στην πόλη της Αθήνας κάπου το 2006. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στο βιογραφικό τους «ζουν στην Αθήνα, δουλεύουν για τα προς το Ζην και εργάζονται πάνω στην μουσική». Για το πως προέκυψε το όνομα έχουν δηλώσει «Υποθέτω ότι προέκυψε μέσα από την κοινή μας αγάπη για τους ψυχεδελικούς ήχους και τα κιθαριστικά εφέ...».

Στην μπάντας προστέθηκαν οι Χρήστος Κοντός, ο Τόλης Μαΐστρος, ο Δημήτρης Κομματάς και ο Ηλίας Φυλακτός. Με αυτή τη σύνθεση άρχισαν να δίνουν τα πρώτα τους live. Ο Δημήτρης Κομματάς ήταν πρώην μέλος του γκρουπ ''Ζαρατούστρα''.

Στις 26 Οκτωβρίου του 2007 παίξανε ως Support γκρουπ σε live του συγκροτήματος ''Μωρά στη Φωτιά'' (δες εδώ: ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ) στο Artichoke Club στην Κόρινθο και στα τέλη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου παίξανε live στο Rodeo και After Dark αντίστοιχα.

Σέλας - greek rock band live

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου του 2008 παίξανε live στο Κύτταρο στην Αθήνα μαζί με τους ''Τάκης Γραμμένος & Περιπλανώμενος Θίασος''. Την ίδια χρονιά του 2008 στις 26 Ιουλίου παίξανε live μαζί με τους Raining Pleause στο Κιάτο. Την χρονιά του 2008 η μπάντα γενικά έδωσε πάρα πολλά live στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις.

Εκείνη την περίοδο του 2008 είναι που ηχογράφησαν (σε διάρκεια τριών μηνών) και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo. Πρόκειται για την πρώτη τους δισκογραφική παρουσία. Ήταν ο δίσκος με τίτλο ''Δύο αιώνες μετά'' όπου περιείχε 4 τραγούδια. Τα τραγούδια του demo τους κινούνται σε rock μονοπάτια, με πολλά σκοτεινά περάσματα, ψυχεδελικές κιθάρες και βαθιά τύμπανα, που παραπέμπουν σε ήχους της δεκαετίας του ’80, post-new wave.
Όλα τα τραγούδια είναι είναι πολύ αξιόλογα. Το ''Ζωή'' με την υπέροχη μουσική του με surf/desert περάσματα αλλά και τα υπέροχα φωνητικά, το πολύ ρυθμικό ομώνυμο ''Δύο αιώνες μετά'', το ''Μια Κουρασμένη Ανάσα'' είναι ίσως το hit του demo και το καταπληκτικό σχεδόν εννιάλεπτο κομμάτι ''Ομίχλη''. Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Θάνος Λέντης εκτός από το ''Μια κουρασμένη ανάσα'' που είναι σε στίχους του Ηλία Πάλλα.
Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτό το πρώτο τους demo ήταν η εξής:
Θάνος Λέντης - Φωνή
Ηλίας Πάλλας - Κιθάρα
Τόλης Μαΐστρος - Κιθάρα
Δημήτρης Κομματάς - Μπάσο
Χρήστος Κοντός - Κρουστά

Σέλας - greek rock band 1

Επίσης την ίδια χρονιά συμμετείχαν στην συλλογή με τίτλο ''Underground Όνειρα'' του e-zine Rockap.gr με το τραγούδι ''Ομίχλη''. Για περισσότερες πληροφορίες για την συλλογή αυτή, καθώς και για δωρεάν κατέβασμα δες εδώ: http://www.rockap.gr/underground-όνειρα/.

To 2009 συμμετείχαν με το τραγούδι ''Ζωή'' στην συλλογή ''Άνευ Όρων'' που κυκλοφόρησε η Underground Tapes. Στην συλλογή αυτή συμμετείχαν συνολικά 10 γκρουπ της ανεξάρτητης σκηνής.

Σχεδόν μετά από δέκα χρόνια (από την δημιουργία της ιδέας της μπάντας) ο Θάνος Λέντης αποχωρεί από την μπάντα, όπου εκτός από την φωνή ήταν και ο ένας (ο Ηλίας Πάλλας ο άλλος) από τους δημιουργούς των τραγουδιών του πρώτου δίσκου του γκρουπ ''Σέλας''. Στην θέση του τραγουδιστή του γκρουπ μετά τον Ηλία Πάλλα πήρε ο  Παναγιώτης Βοσκός.

Το 2013 ''έτρεχαν'' ένα Αcoustic live project παράλληλα με τις live εμφανίσεις τους. Μαζί τους, για τα ακουστικά live, ήταν o Ηλίας Φυλακτός στο μπάσο και η Έλενα Σταυροπούλου στην φωνή.
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου του 2013 ο τραγουδιστής του γκρουπ, Παναγιώτης Βοσκός έδωσε μία συνέντευξη στο ''imaginistes web radio'' όπου ήταν προσκεκλημένος του John T.
Το συγκρότημα ''Σέλας'' την χρονιά του 2013 πραγματοποίησε πολλές live εμφανίσεις σε μέρη όπως Ελληνικόν, Rock Street, Κλάξον, 8 Δυτικά.

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2014 παίξανε live στον Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros στα Εξάρχεια.
Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 συμμετείχαν στο 2nd Rock Aid Festival που πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέτρο της Νίκαιας.


Το 2014 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο, με τίτλο "Δύο Αιώνες Μετά". Ο δίσκος αυτός αποτελείτε από 13 τραγούδια (δώδεκα τραγούδια και ένα ορχηστρικό) όπου γράψανε την τελευταία δεκαετία και είναι σε ανεξάρτητη δική τους παραγωγή. Η έκδοση του cd περιλαμβάνει δεκαεξασέλιδο ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών και φωτογραφίες από τις εκάστοτε ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος. Η κυκλοφορία του έγινε σε μόλις 400 αντίτυπα, για αυτούς που θέλουν να το έχουν στην συλλογή τους. Σε κάποια τραγούδια του δίσκου συμμετέχει στα πλήκτρα η Μαριλία Λένη, η οποία έχει επιμεληθεί και τις φωτογραφίες. Του στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Θάνος Λέντης (πρώην φωνή του γκρουπ) και ο Ηλίας Πάλλας.
Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτόν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο ήταν η εξής:
Παναγιώτης Βοσκός - Φωνή
Ηλίας Πάλλας - Κιθάρες, Πλήκτρα
Τόλης Μαΐστρος - Κιθάρες, Πλήκτρα
Γιώργος Γεραμάνης - Μπάσο
Χρήστος Κοντός - Τύμπανα

Την ηχοληψία του δίσκου πραγματοποίησε ο Νίκος Ρέτσος, οποίος είναι ο ένας από τους δύο ιδρυτές και ενεργό μέλος του συγκροτήματος ''Gravitysays_i'' (Δες εδώ: GRAVITYSAYS_I). Ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Σέλας'' με τίτλο "Δύο Αιώνες Μετά" είναι αφιερωμένος στον Θάνο Λέντη, οποίος πλέον ζει μόνιμα στην Σκωτία.


Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια της μπάντας ''Σέλας'' στα παρακάτω links αλλά και να κατεβάσετε όλο τον δίσκο σε mp3 ή wav μορφή, δωρεάν από το Bandcamp της μπάντας.

https://soundcloud.com/selas-band
Υoutube/Selas Band
https://selas.bandcamp.com/

Επίσης από την σελίδα τους στο Bandcamp, μπορείτε να παραγγείλετε το cd τους καθώς και μπλουζάκια (t-shirt) με το λογότυπο της μπάντας.


Από τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο ''Δύο αιώνες μετά'' ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''Δύο αιώνες μετά'', ''Μια κουρασμένη ανάσα'', ''Ο πλανήτης της χαράς'', ''Ο πιο θλιβερός άνθρωπος του κόσμου'', ''Ομίχλη'', χωρίς να υστερούν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια.

Για την χρονιά του 2014 που μας πέρασε ο δίσκος του γκρουπ ''Σέλας'' βρέθηκε στα καλύτερα album της χρονιάς στο Rockap.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου του 2015 το γκρουπ ''Σέλας'' παίξανε live στο After Dark στα Εξάρχεια μοιράζοντας την σκηνή μαζί με το γκρουπ Norma (δες εδώ: NORMA the band). Πρόκειται για δυο από τις καλύτερες μπάντες της ελληνόφωνης ροκ μουσικής σκηνής των τελευταίων ετών.


Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, στην πρώτη από τις δύο συναυλίες που γίνανε για τον Θάνο Ανεστόπουλο (δες εδώ: ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ), τα μέλη του γκρουπ ''Σέλας'' βρισκόντουσαν στην είσοδο της συναυλίας δίνοντας δωρεάν το cd τους με τίτλο ''Δύο Αιώνες Μετά''.
Στις 9 Οκτωβρίου του 2015 παίξανε live στην μουσική σκηνή Μεθοδία, ανοίγοντας την συναυλία του Δημήτρη Πουλικάκου και του συγκροτήματος ''Σπυριδούλα''.


Το καλοκαίρι του 2016 η μπάντα ''Σέλας'' θα συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ (''Back to the River Fest'', ''Summer Music Fest '') ανά τη χώρα παίζοντας live.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου του 2016 Παρασκευή θα ανέβουν στην σκηνή του Kύτταρο Live Club όπου θα ανοίξουν την συναυλία τριών ιστορικών συγκροτηάμτων της ελληνικής ροκ σκηνής. Πρόκειται για τα συγκροτήματα ''Μωρά Στη Φωτία'', ''Απροσάρμοστοι'' και ''Magic De Spell''.
Μια γιορτή για τους νοσταλγούς του rock n roll στο κρεβάτι, παυσίπονο για τους άρρωστους, για όλους τους φίλους που είναι μαύρα πουλιά..


Το 2017 θα βρει την μπάντα των Σέλας με την παρακάτω σύνθεση:
Παναγιώτης Βοσκός - Φωνή, Κιθάρα
Ηλίας Πάλλας - Κιθάρες, Πλήκτρα
Τόλης Μαΐστρος - Κιθάρες, Πλήκτρα
Ηλίας Φυλακτός - Μπάσο
Χρήστος Κοντός - Τύμπανα

To Σάββατο 14 Ιανουαρίου του το γκρουπ ''Σέλας'' θα ανέβουν στην σκηνή του ''Iλιον Plus'' στην Αθήνα. Την συναυλία θα ανοίξει ο Γιώργος Μπίλιος.


Στις αρχές του 2017 θα επιστρέψει στην μπάντα ο Δημήτρης Κομματάς (Jimi Montoya) στο μπάσο.

Την Δευτέρα 1η Μαΐου του 2017 το γκρουπ ''Σέλας'' θα παίξει live στην Πλατεία Πατριάρχου στην Νέα Φιλαδέλφεια μαζί με το συγκρότημα ''Υπόγεια Ρεύματα'' στα πλαίσια των τριήμερων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σέλας  Selas_2017

Τον Ιούλιο του 2017 θα κυκλοφορήσει, δωρεάν σε 100 αριθμημένα αντίτυπα σε cd. η ανεξάρτητη συλλογή με τίτλο ''Η Νέα Ανεξάρτητη Ελληνική Rock Σκηνή Νο1'' από το http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr, όπου το γκρουπ ''Σέλας'' συμμετέχει με το τραγούδι τους ''Μια κουρασμένη ανάσα''. Μπορείτε να ακούσετε την συλλογή αυτή αλλά και να την κατεβάσετε δωρεάν εδώ: https://elliniko-greek-rockblogspot.bandcamp.com/album/rock-1.

 
Τον Δεκέμβριο του 2023 το ροκ μουσικό συγκρότημα ''Σέλας'' επιστρέφουν στα μουσικά δρώμενα με την δεύτερη τους δισκογραφική δουλειά. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τον πρώτο τους δίσκο επιστρέφουν με το άλμπουμ ''Πέρα από την άκρη του κόσμου'' το οποίο περιέχει επτά νέες συνθέσεις του γκρουπ Σέλας. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ: Σέλας - Π​έ​ρ​α α​π​ό τ​η​ν ά​κ​ρ​η τ​ο​υ κ​ό​σ​μ​ο​υ.

Η σύνθεση του συγκροτήματος ''Σέλας'' είναι οι:
Ηλίας Πάλλας - Στίχοι, Κιθάρες
Χρήστος Κοντός - Τύμπανα
Δημήτρης Κομματάς - Μπάσο
Θάνος Τσιμιτσέλης - Τσέλο
Νίκος Μπερδολόγος - Φωνή

selas_2023

Οι μουσικές επιρροές του συγκροτήματος ''Σέλας'' είναι απ όλο το φάσμα της ροκ μουσικής όπως alternative, progressive, psychedelic, post rock, trip hop. Εν κατακλείδι το γκρουπ ''Σέλας'' είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο γκρουπ της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής. Μπορείτε να δείτε και τις παρακάτω σελίδες της μπάντας στο myspace και στο facebook αντίστοιχα.
http://www.myspace.com/selas.band
https://www.facebook.com/Selas.Band

Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας τους στην ενεργό δράση το γκρουπ ''Σέλας'' έχει δώσει δεκάδες live και έχει χαράξει μία όμορφη μουσική πορεία. Θεωρούνται μία από της πιο ελπιδοφόρες μπάντες της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.



Δισκογραφία

ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ (2008)
1. Ζωή
2. Δύο Αιώνες Μετά
3. Μια Κουρασμένη Ανάσα
4. Ομίχλη


ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ (2014)
1. Δύο αιώνες μετά
2. Ασύρματος
3. Μια κουρασμένη ανάσα
4. Πιο μόνος και από σένα
5. Ο πλανήτης της χαράς
6. Ο πιο θλιβερός άνθρωπος του κόσμου
7. Ομίχλη
8. Κεριά
9. Στην τροχιά του αέναου
10. Λάμψη
11. Τελευταίο θλιμμένο τραγούδι
12. Σέλας
13. Ζωή
ΣΕΛΑΣ - Δύο Αιώνες Μετά_front

ΣΕΛΑΣ - Δύο Αιώνες Μετά_cd

ΣΕΛΑΣ - Δύο Αιώνες Μετά_back

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (2023)
1.Ξανά
2.Λύκοι
3.Λίμνη
4.Ένα χαμόγελο που άργησε
5.Θάλασσα
6.Τραγούδια που δεν έπαιξε το ράδιο ποτέ
7.Πέρα από την άκρη του κόσμου
Σέλας - Π​έ​ρ​α α​π​ό τ​η​ν ά​κ​ρ​η τ​ο​υ κ​ό​σ​μ​ο​υ front 2023



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου