Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

THE LESBIANS

The Lesbians

Το συγκρότημα ''The Lesbians'' δημιουργήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Πρόκειται για μια μπάντα που η μουσική της ήταν new wave με έντονες επιρροές από τη νεο-ψυχεδελική σκηνή της Βρετανίας.

Η μπάντα αποτελούνταν από το ντουέτο των Νίκου Μαυρομάτη στο τραγούδι και στα keyboards και Phil Golf στα keyboards.

Η πρώτη και μοναδική κυκλοφορία της μπάντας ''The Lesbians'' έγινε το 1986 και ήταν ένα 12'' βινύλιο με τίτλο ''Personality Crisis Time / I Don't Care (Do You?!)''. Ο δίσκος αυτός που περιελάμβανε τα δυο αυτά τραγούδια, κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη εταιρεία ''Enigma Records'', του Σπύρου Περιστέρη ο οποίος στο δίσκο παίζει μπάσο. Επίσης στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετέχει στα κρουστά η Joahnna Smith.

Το τραγούδι ''Personality Crisis Time'' που είναι στην πρώτη πλευρά του δίσκου είναι ένα από τα κρυμμένα διαμαντάκια της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής της δεκαετίας του '80.

Το 2004 τo τραγούδι τους ''Personality Crisis Time'' θα συμπεριληφθεί στην συλλογή με τίτλο ''The Synthpop Avenue CD Collection Vol. 3: Music Past Departed...'' που κυκλοφόρησε σε 100 αντίτυπα το SynthpopAvenue.gr, για ένα Christmas party που πραγματοποίησε στο Χοροστάσιο club τον Δεκέμβριο του 2004, και περιείχε συγκροτήματα της new wave, synth-pop, και darkwave σκηνής της δεκαετίας του '80.

Το συγκρότημα ''The Lesbians'' ήταν ένα από τα πολλά βραχύβια γκρουπ της δεκαετία των '80s, όπου κυκλοφόρησε μόλις ένα 12'' βινύλιο και ποτέ δεν θα μάθουμε πως θα είχε εξελιχθεί εάν συνέχιζε στον πολύ καλό δρόμο που μας έδειξε με αυτή την μοναδική τους κυκλοφορία.


Δισκογραφία

PERSONALITY CRISIS TIME / I DON'T CARE ( DO YOU ?! ) (1986)
A. Personality Crisis Time
B. I Don't Care (Do You?!)
The Lesbians - The Lesbians ‎– Personality Crisis Time / I Don't Care (Do You?!) Front

The Lesbians - The Lesbians ‎– Personality Crisis Time / I Don't Care (Do You?!) side A

The Lesbians - The Lesbians ‎– Personality Crisis Time / I Don't Care (Do You?!) side B

The Lesbians - The Lesbians ‎– Personality Crisis Time / I Don't Care (Do You?!) back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου