Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

NAXATRAS

Naxatras_logo

Το συγκρότημα ''Naxatras'' ιδρύθηκαν το 2012 στην Θεσσαλονίκη. Η μπάντα ξεκίνησε το 2012 ως τετραμελές σχήμα με το όνομα ''Dust'' και στη συνέχεια ως ''Temple''. Μετά την αποχώρηση του ενός κιθαρίστα το σχήμα συνέχισε ως τρίο και πλέον με το όνομα ''Naxatras''.

Το γκρουπ ''Naxatras'' είναι μια τριμελή hard psychedelic rock με κάποια space rock και stoner στοιχεία ανεξάρτητη μπάντα. Για το όνομα της μπάντας, που προέρχεται από το ''Nakshatras'' έχουν δηλώσει με συνέντευξή τους ότι «Είναι ο κύκλος της Σελήνης στον Ινδουϊσμό, στην Ινδική αστρονομία. Αυτό σχετίζεται και με τους αστερισμούς από τους οποίους περνάει η Σελήνη και έχει και αστρολογική σημασία, άπτεται της θεωρίας των ζωδίων κλπ.».

Η αρχική σύνθεση της μπάντας ''Naxatras'' ήταν η παρακάτω:
Γιάννης Βαγενάς - Μπάσο, Φωνητικά
Γιάννης Κωνσταντέλιας - Κιθάρα
Κώστας Χαριζάνης - Τύμπανα

Naxatras_greek psychedelic rock band

Ο Γιάννης Βαγενάς γνωρίζονταν με τον Γιάννης Κωνσταντέλιας από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ όπου σπούδαζαν μαζί.

Το πρώτο live της μπάντας, με το όνομα ακόμα ''Dust'', πραγματοποιήθηκε στο Μικρόπολις στην Θεσσαλονίκη.


Από την δημιουργία της μπάντας και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 θα πραγματοποιήσει κάποια live στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και στον Βόλο.

Τον Ιανουάριο του 2015 θα λάβει χώρα η ηχογράφηση του επερχόμενου πρώτου δίσκου της μπάντας ''Naxatras''.

Τον Απρίλιο του 2015 το γκρουπ ''Naxatras'' θα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο ''Naxatras''. Ο δίσκος περιείχε οκτώ συνθέσεις της μπάντας και κυκλοφόρησε cd, σε 300 αντίτυπα, αλλά και κασέτα σε μόλις 20 αντίτυπα. Oι κυκλοφορίες έγιναν από την ίδια την μπάντα σε ανεξάρτητη παραγωγή. Η ηχογράφηση του έγινε εξ ολοκλήρου αναλογικά στο Magnetic Fidelity Studios σε κασέτα και όλα τα κομμάτια παίχτηκαν και ηχογραφήθηκαν live σε μόλις μία ημέρα. Ολόκληρο τον πρώτο δίσκο με τίτλο ''Naxatras''μπορείτε να τον ακούσετε στο bandcamp της μπάντας εδώ: https://naxatras.bandcamp.com/album/naxatras.


Ολόκληρος ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Naxatras'' από τον Απρίλιο του 2015 που ανέβηκε στο Youtube στο κανάλι ''Stoned Meadow Of Doom'' έχει ξεπεράσει τις 4.300.000 προβολές!!! ένας τεράστιος αριθμός για μια ελληνική μπάντα.


Με την ομώνυμη πρώτη τους δουλειά το συγκρότημα Naxatras πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό το ότι κατάφεραν να μας δώσουν ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής και να μας αποδείξουν πως είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες και πολλά υποσχόμενες μπάντες της χώρας μας –κι όχι μόνο– στο ψυχεδελικό rock.

Στις 20 Ιούνιο του 2015 θα γίνει η live παρουσίαση του δίσκου ''Naxatras'' στη Μαύρη Τρύπα στην Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι του 2015 το συγκρότημα ''Naxatras'' θα πραγματοποιήσει την πρώτη τους περιοδεία εκτός Ελλάδας καθώς εμφανίστηκαν σε χώρες των Βαλκανίων οι οποίες ήταν η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια, η Σερβία, η Κροατία, η Βοσνία, η Σλοβενία και η Ουγγαρία.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015 θα ανέβουν στην σκηνή του An Club μαζί με τα γκρουπ ''Craang'' και ''Hogg''. Ήταν μια συναυλία τριών συγκροτημάτων από την Θεσσαλονίκη.


Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου του 2015 το συγκρότημα ''Naxatras'' θα παίξει ως support γκρουπ των Αμερικανών νεοψυχεδελικών ''The Myrrors'' στο Rover Bar στην Θεσσαλονίκη.

Η χρονιά του 2015 συναυλιακά θα κλείσει για την μπάντα με το live που θα δώσει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου μαζί με τα συγκροτήματα ''1000mods'' και ''Beggars'' στην σκηνή του Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, σε μια συμπαραγωγή με το Eightball.

Το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την μπάντα με κυκλοφορίες αλλά και πολλές live εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Τρίκαλα, Βόλος, Πάτρα, Ιωάννινα, Ξάνθη) αλλά και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Στις αρχές Απριλίου του 2016 και λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, το γκρουπ ''Naxatras'' θα κυκλοφορήσει ένα ep με τρεις συνθέσεις τους όπου φέρει τον τίτλο ''ΕΡ'' και κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή. Τα τρία κομμάτια του ''ΕΡ'' ηχογραφήθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου του 2016 στο Magnetic Fidelity Studio. Αυτή την κυκλοφορία της μπάντας ''Naxatras'' μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://naxatras.bandcamp.com/album/ep.

Από το ''ΕΡ'' το ''Pulsar 4000'', το οποίο είναι το πρώτο τραγούδι που έφτιαξε η μπάντα στην αρχή της, έγινε video που μπορείτε να δείτε από τα κανάλι της μπάντας στο Youtube παρακάτω.


Στις 22 Μαΐου του 2016 το συγκρότημα ''Naxatras'' θα εμφανιστεί live στην Death Disco στην Αθήνα και από το συγκεκριμένο live μπορείτε να δείτε το παρακάτω video από το "The Great Attractor" το οποίυ συμπεριλαμβάνεται στον δεύτερο δίσκο της μπάντας.


Την άνοιξη του 2016 θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''Naxatras''. Πρόκειται για τον δίσκο ''II'' που κυκλοφόρησε και αυτός σε ανεξάρτητη παραγωγή. Η κυκλοφορία έγινε σε μορφή cd όπου περιελάμβανε έξι νέες συνθέσεις της μπάντας και η ηχογράφηση του έγινε σε μόλις 6 μέρες. Να αναφέρουμε ότι ο δίσκος ηχογραφήθηκε εξ' ολοκλήρου αναλογικά στα Magnetic Fidelity Studios στο Κιλκίς. Ο δίσκος ''ΙΙ'' είναι μια μετεξέλιξη του πρώτου τους ομώνυμου δίσκου τους. Κινείται σε πιο σκοτεινά μονοπάτια με οδηγό πάντα την ψυχεδέλεια. Ολόκληρο τον δεύτερο δίσκο του γκρουπ ''Naxatras'' με τίτλο ''II'' μπορείτε να ακούσετε εδώ: https://naxatras.bandcamp.com/album/ii.

Μετά την κυκλοφορία και του δεύτερου ολοκληρωμένου δίσκου του το συγκρότημα ''Naxatras'' θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία στην Ελλάδα όπου θα παίξει στη Θεσσαλονίκη (18/5), στη Λάρισα (19/5), στην Πάτρα (20/5) και θα κλείσουν στην Αθήνα (22/5).


Το καλοκαίρι του 2016 συνέχισαν τις ζωντανές εμφανίσεις και για άλλη μια φορά στην Ευρώπη, παίζοντας live σε 20 πόλεις σε 10 διαφορετικές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Κροατία και οι Κάτω Χώρες, μέσα με μόλις ένα μήνα.


Έπαιξαν επίσης στο Void Festival στη Γερμανία και στο Lake On Fire Festival στην Αυστρία αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.


Επίσης το καλοκαίρι του 2016 θα συμμετάσχουν και σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα όπως το 6ο Φεστιβαλ Βρύσης Τυρνάβου και το Street Mode Festival της Θεσσαλονίκης.


Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου του 2016 το γκρουπ ''Naxatras'', συμμετέχει ως headlining act της δεύτερης (από τις τρεις) μέρας του 8ου ''Defcon Fest'' που πραγματοποιήθηκε στο Aν Club στην Αθήνα. Αυτή τη μέρα εκτός από τους ''Naxatras'' συμμετείχαν τα γκρουπ ''Instant Boner'' (δες εδώ: INSTANT BONER), ''Green Yeti'', ''Hypnotic Nausea'' και ''The Mound''.


Τον Νοέμβριο του 2016 θα κυκλοφορήσει σε 6cd η συλλογή με τίτλο ''Space Rock: An Interstellar Traveler's Guide'' από το label ''Purple Pyramid'' της αμερικάνικης Cleopatra Records. Το συγκρότημα ''Naxatras'' συμμετείχε με το ''Space Tunnel''. Ολόκληρη την συλλογή μπορείτε να την ακούσετε εδώ: Space Rock: An Interstellar Traveler’s Guide.


Η χρονιά του 2016 θα κλείσει με κάποια ακόμα live της μπάντας ''Naxatras'' σε πόλεις της Ελλάδας όπως η Πάτρα, η Κατερίνη, τα Γιάννενα και η Ξάνθη.

Το 2017 θα είναι μια πολύ δυνατή συναυλιακά χρονιά για την μπάντα ''Naxatras''. Τους πρώτους μήνες θα παίξουν live σε πόλεις όπως η Αθήνα,όπου παίξανε μαζί το γκρουπ ''1000mods'' στο Piraeus 117 Academy στις 21/1/2017, η Λάρισα, ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη πριν αρχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία.

Τον Απρίλιο του 2017 θα κυκλοφορήσει μια cd συλλογή από το περιοδικό Metal Hammer με τίτλο ''Lords Of This World - A Tribute To Black Sabbath'' όπου το συγκρότημα ''Naxatras'' συμμετέχει με την διασκευή του τραγουδιού ''Planet Caravan'' των Black Sabbath.

Την άνοιξη του 2017 θα κυκλοφορήσει σε 2πλό δίσκο βινυλίου, σε μόλις 500 αντίτυπα, ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο ''Naxatras'', ο οποίος είχε κυκλοφορήσει πριν δύο χρόνια σε cd. Μέσα σε λίγους μήνες ο δίσκος θα εξαντληθεί.


Από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2017 το συγκρότημα ''Naxatras'' θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία όπου θα παίξουν σε 29 πόλεις!


Στις 4 Αυγούστου του 2017 θα συμμετέχουν στο 2ήμερο ''6th Los Almiros Festival'' που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό με μεγάλη επιτυχία. Όλο το καλοκαίρι του 2017 θα συμμετάσχουν σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα όπως στο Pre/Post Festival vol. 7 στην Πρέβεζα,  Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 στην Αθήνα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα κυκλοφορήσει και ο δεύτερος δίσκος του γκρουπ ''Naxatras'' με τίτλο ''ΙΙ'' σε δίσκο βινυλίου σε 100 αντίτυπα πράσινου διαφανές και σε 300 αντίτυπα μαύρου βινυλίου.


Τον Οκτώβριο του 2017 θα κυκλοφορήσει ψηφιακά το single ''All the Stars Collide Into a Single Ray''. Πρόκειται για ένα εννιάλεπτο κομμάτι όπου μουσικά είναι μία καθαρά ψυχεδελική σύνθεση, με τα απαραίτητα ψυχεδελικά κιθαριστικά εφέ. Μπορείτε να το ακούσετε εδώ: https://naxatras.bandcamp.com/album/all-the-stars-collide-into-a-single-ray.

Την Παρασκευή 6. Οκτωβρίου του 2017 θα συμμετάσχουν στο δυήμερο φεστιβάλ Soulstone Gathering Festival που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κρακοβίας στην Πολωνίας.

Τον Φεβρουάριο του 2018 θα κυκλοφορήσει ο τρίτος δίσκος του γκρουπ ''Naxatras''. Πρόκειται για τον δίσκο ''IΙI'' που κυκλοφόρησε και αυτός σε ανεξάρτητη παραγωγή. Αρχικά ανέβηκε ψηφιακά στο bandcamp της μπάντας και μετέπειτα κυκλοφόρησε σε μορφή cd (θα κυκλοφορήσει μετέπειτα και σε 3πλό 12ιντσο βινύλιο). Ο δίσκος αυτός περιελάμβανε επτά νέες συνθέσεις της μπάντας. Ολόκληρο τον δεύτερο δίσκο του γκρουπ ''Naxatras'' με τίτλο ''IΙI'' μπορείτε να ακούσετε εδώ: https://naxatras.bandcamp.com/album/iii.


Τον Ιούνιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα cd του γκρουπ ''Naxatras'' ‎με τίτλο ''Live Rituals At Gagarin 205'', όπου θα κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό "Metal Hammer & Heavy Metal" του τεύχους 402.

Τον Οκτώβριο του 2018 θα ξεχυθούν και πάλι για μία ακόμα ευρωπαϊκή περιοδεία, όπου για ένα δίμηνο θα κάνουν πάρα πολλές στάσεις, παίζοντας live σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

NAXATRAS EUROPEAN TOUR 2018

Το Σάββατο 6 Απριλίου του 2019 το συγκρότημα ''Naxatras'' θα ανέβουν στην σκηνή του Gagarin 205 για ένα μοναδικό live. Την συναυλία τους αυτή θα ανοίξει το γκρουπ ''The Steams'' (δες εδώ: THE STEAMS).

Naxatras live at Gagarin 205

Τον Σεπτέμβριο του 2019 το συγκρότημα ''Naxatras'' πραγματοποίησε μια περιοδεία στην Αυστραλία παίζοντας live σε έξι πόλεις. Η περιοδεία αυτή στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία.

Naxatras - Australian tour 2019

Η μουσική του συγκροτήματος ''Naxatras'' συνίσταται από δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και trippy κιθαριστικά σόλο, όλα με έντονη την ατμόσφαιρα και αισθητική των ’70s. Όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξης του συγκροτήματος ''Naxatras'' έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις.



Δισκογραφία

NAXATRAS (2015)
1. I am the Beyonder
2. Sun is Burning
3. Space Tunnel
4. Shiva's Dance
5. Downer
6. Waves
7.The West
8. Ent
Naxatras_front

Naxatras_cd

Naxatras_back

ΕΡ (2016)
1. Muscle Red Horse
2. Pulsar 4000
3. Let My Soul Scream (bonus track)
Naxatras - EP_front
Naxatras - EP_back

ΙΙ (2016)
1. Oort Cloud
2. Proxima Centauri
3. Sisters of the Sun
4. The Great Attractor
5. Garden of the Senses
6. Evening Star
Naxatras - II_front

Naxatras - II_back

ALL THE STARS COLLIDE INTO A SINGLE RAY (2017)
1.All the Stars Collide Into a Single Ray
Naxatras - All the Stars Collide Into a Single Ray

ΙΙΙ (2018)
1. You Won't Be Left Alone
2. On the Silver Line
3. Land of Infinite Time
4. Machine
5. Prophet
6. White Morning
7. Spring Song
Naxatras - III_front

Naxatras ‎– III_back

LIVE RITUALS AT GAGARIN 205 (2018)
1. You Won't Be Left Alone
2. Downer
3. Machine
4. Waves
5. On the Silver Line
6. Garden of the Senses
7. I am the Beyonder
8. The Great Attractor
Naxatras - Live Rituals at Gagarin 205

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου