Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

WAλVES


Το συγκρότημα ''Waλves'' σχηματίστηκε το 2014 στην Αθήνα. Συστάθηκε ως μια τετραμελής punk/post/indie μπάντα με αγγλικό στίχο.

Για το όνομα του συγκροτήματος έχουν δηλώσει ότι «Το όνομα της μπάντας προφέρεται Γουέιβζ και είναι ο συνδυασμός των λέξεων Way και Waves. Το λ είναι απλά ένα ανάποδο y και έχει πιο πολύ στυλιστικό ρόλο. Η λέξη Wayves υποδηλώνει την διέξοδο από τους προβληματισμούς μας, τη δυνατότητα σκέψης και νοσταλγίας για ανθρώπους που νιώσαμε πλησίον μας, των ονείρων μας ,των στόχων μας, νοσταλγία για τις εμπειρίες που ζήσαμε, μας διαμορφώσανε μέχρι σήμερα αλλά κυρίως προσμονή για τις εμπειρίες που θέλουμε να ζήσουμε και θα μας διαμορφώσουν στο μέλλον. Όσο ελπίζουμε και πράττουμε, ζούμε, ζωή δεν είναι απλώς η αναπνοή. Η θέα της άγριας θάλασσας και η ορμή με την οποία τα κύματα χτυπούν τα βράχια αποτελούν τροφή για αυτές τις σκέψεις και μας υπενθυμίζουν ότι η σταθερότητα δεν σημαίνει απαραίτητα ασφάλεια.».


Η αρχική σύνθεση της μπάντας είναι η παρακάτω:
Γιώργος - Πλήκτρα / Φωνή
Μάνος - Κιθάρες
Άλεξ - Μπάσο
Μήτσος - Τύμπανα

Το πρώτο live της μπάντας ''Waλves'' πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στο An Club στα Εξάρχεια, ανοίγοντας την συναυλία των ''Wish Upon A Star'' μαζί με τους ''Bandage'' και ''North Shore Lioness''. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, δεδομένου ότι ήταν και η παρθενική για το συγκρότημα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.


Η χρονιά του 2015 θα κλείσει για την μπάντα με ακόμα ένα live στις 23 Δεκεμβρίου του 2015, αυτή τη φορά στο six d.o.g.s μαζί με τους ''Stereovoid'' (δες εδώ: STEREOVOID) και τους ''Friend of Gods''.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου του 2016 το γκρουπ ''Waλves'' ανέβηκε στο stage του An club παρέα με τα συγκροτήματα ''Angry Boy Jester'' και ''Breath After Coma''.


Τον Μάρτιο του 2016 θα κυκλοφορήσει, ανεξάρτητο, το πρώτο ep της μπάντας ''Waλves''. Φυσικά ο τίτλος είναι ''Waλves'' και περιέχει έξι συνθέσεις τους με μια πολύ καλή παραγωγή. Όλα τα τραγούδια είναι με αγγλικό στίχο εκτός από την τελευταία σύνθεση που είναι ορχηστική.
Πρώτο τραγούδι που ανοίγει τον δίσκο το ''The undeniable magnificense of lust'', όπου είναι ένα σπιντάτο τραγούδι με την κιθάρα και την φωνή να δίνουν το ρυθμό. Επόμενο είναι το ''Splitter Jack'', ένα καθαρά indie rock κομμάτι. Σειρά έχει το ''Absent'' που κινείται και αυτό στους ίδιους ήχους. Αμέσως μετά το ''Fantoche'' το οποίο πρέπει να ακούγεται δυνατά (όπως και τα υπόλοιπα φυσικά). Πριν το τέλος υπάρχει το ατμοσφαιρικό ''Friend in deed'' με κάποια hardcore ξεσπάσματα. Τέλος η πρώτη κυκλοφορία του γκρουπ ''Waλves'' κλείνει με το ορχηστικό ''Dawn'' το οποίο είναι ένα πολύ συναισθηματικό κομμάτι.

Μπορείτε να ακούσετε ή και να κατεβάσετε (δωρεάν ή να συνεισφέρεται με ένα ποσό) την πρώτη αυτή κυκλοφορία με τίτλο ''Waλves'' από το bandcamp της μπάντας εδώ: https://wayvesband.bandcamp.com/releases.

Την Παρασκευή 27 Μαΐου του 2016 θα παίξουν live στο υπόγειο του six dogs στα πλαίσια του ''Encore festival vol.1''.

WAλVES - encore festival vol.1 (2016)


Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου του 2016, θα παίξουν ως support γκρουπ στην συναυλία των ''Khara'', από τα Σκόπια, στην Death Disco στην Αθήνα.

 Την Κυριακή 30 Απριλίου του 2017 θα ανέβουν στη σκηνή του six d.o.g.s στην Αθήνα, παίζοντας στην ίδια σκηνή μαζί με τους ''King Medicine'', και τις μπάντες από την Σερβία ''Young Husbands'' και ''Technicolor Lies''.

Khara, Waλves, Message Ιn Α Cloud @ Death Disco, 20/10/16

Εκ κατακλείδι οι ''Waλves'' είναι μια μελωδική indie/post rock μπάντα με έντονη συναισθηματική ένταση. Ακούγονται ευχάριστα και σίγουρα πρέπει να δυναμώσετε την ένταση.


Δισκογραφία

WAλVES (2016)
1. The undeniable magnificense of lust
2. Splitter Jack
3. Absent
4. Fantoche
5. Friend in deed
6. Dawn
WAλVES - ep_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου