Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΠΡΟΦΙΛ & ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - Live 16/04/2016 [After Dark]

Δύο από τις καλύτερες ελληνόφωνες μπάντες της εγχώριας ροκ σκηνής, ''Προφίλ'' και ''Γουρούνια στο Διάστημα'' συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στις 16 του Απρίλη του 2016, για ένα μοναδικό live, στη φιλόξενη σκηνή του After Dark στα Εξάρχεια. Τα δύο αυτά γκρουπ είχαν ξαναπαίξει μαζί τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη και τώρα ξαναβρίσκονται στην Αθήνα.

Προφίλ – Γουρούνια στο Διάστημα [Live - 16/04/2016 - After Dark]

Για το συγκρότημα Γουρούνια Στο Διάστημα αυτή ήταν η πρώτη live εμφάνισή του στην Αθήνα. Πληροφορίες λένε ότι μπορεί να τους ξαναδούμε άμεσα με κάποιο από τα φεστιβάλ που θα γίνουν στην πόλη της Αθήνας...

Πρώτο στην σκηνή, γύρω στις 23:15, ανέβηκε το συγκρότημα ''Προφίλ'' από την Αθήνα. Έμειναν στην σκηνή σχεδόν μια ώρα και κάτι. Έπαιξαν σχεδόν όλα τα κομμάτια του πρόσφατου δίσκου τους με τίτλο ''Αόρατα παιδιά'' αλλά και κάποια καινούρια κομμάτια τους, τα οποία ετοιμάζουν αυτόν τον καιρό. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα νέα τους τραγούδια, τους στίχους έχει γράψει ο Δημήτρης Μητσοτάκης (γνωστός από το γκρουπ ''Ενδελέχεια''). Έκπληξη για μένα ήταν και όταν άκουσα να παίζουνε το ''Δώσ΄ μου Λίγη Ακόμα Αγάπη'' του γκρουπ Τρύπες.

ΠΡΟΦΙΛ - Live 16/04/2016 [After Dark]

Το κοινό ήταν ιδιαίτερα θερμό μαζί τους, ειδικά στα τραγούδια τους ''Δεν Είμαι Αριθμός'', ''Όλα Είναι Απέραντα'' και ''Κελιά'', χωρίς να υστερεί η ένταση και στα υπόλοιπα. Η μπάντα ήταν αρκετά δεμένη και ο ήχος τους πολύ καλός. Πρόκειται πάντως για μια από τις καλύτερες μπάντες του χώρου όπου πρέπει να δείτε και να ακούσετε (όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα!!!).

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ -  Live 16/04/2016 [After Dark]

Την σκυτάλη πήρε το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη. Το γκρουπ ''Γουρούνια στο Διάστημα'' έπαιξε όλα τα τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο αλλά και κάποια καινούρια κομμάτια που έχει ήδη συνθέσει η μπάντα και θα περιλαμβάνονται ,εκτός αποροόπτου, στον επερχόμενο δίσκο τους. Τα νέα κομμάτια που ακούστηκαν είναι αντάξια του ντεμπούτο του συγκροτήματος και σίγουρα πρέπει να περιμένουμε πολλά από αυτή την μπάντα. Το εκπληκτικό είναι ότι ο περισσότερος κόσμος τραγουδούσε τους στίχους των τραγουδιών του γκρουπ ''Γουρούνια στο Διάστημα'', κάτι που συμβαίνει σπάνια με τις καινούριες μπάντες της ανεξάρτητης ελληνικής ροκ σκηνής.

ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - Live 16/04/2016 [After Dark]

Στις σχεδόν δυο μισή ώρες που βρέθηκαν στην σκηνή, έπαιξαν εκτός από δικά τους κομμάτια και τραγούδια άλλων συγκροτημάτων, από την ελληνική ροκ σκηνή, όπως Τρύπες (Εδώ), Μωρά Στη Φωτιά (Κάτω στην Πόλη), Χάσμα (Κλώνος), Πίσσα Και Πούπουλα (2 δευτερόλεπτα, Ξυπνάτε Πεθαίνω, Τα Μάγια Της Κίρκης) και Μοντάζ (Τί Κόσμος Είναι Αυτός).


Ήταν ένα από τα καλύτερα live που έχω δει τον τελευταίο καιρό. Με πολύ ένταση και δύναμη και από τις δύο μπάντες.

Ελπίζουμε στο μέλλον ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτές τις δύο μπάντες γιατί πρόκειται για σχεδόν ότι καλύτερο έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική ροκ σκηνή. Δεν είναι τυχαίο ότι και από τα δυο συγκροτήματα οι δίσκοι τους περιλαμβανόταν στα 10 album που ξεχώρισε το www.rockap.gr για το 2015.


Τέλος θέλω να πω ότι ακούγοντας τις διασκευές που έπαιξαν σε αυτό το live, σε μερικά από τα κλασσικά ροκ τραγούδια, όλοι μας λέμε αυτόματα ότι τέτοια τραγούδια δεν ξαναβγαίνουν, αλλά μετά συνειδητοποιώντας τι τραγούδια έχουν γράψει αυτές οι δύο μπάντες αναθεωρείς και νιώθεις ευγνωμοσύνη για την ύπαρξη τέτοιων συγκροτημάτων και κοιτάς με άλλο μάτι και με αισιοδοξία το μέλλον της ανεξάρτητης ελληνικής ροκ σκηνής.

Τραγούδια του συγκροτήματος ''Προφίλ'' και του συγκροτήματος ''Γουρούνια στο Διάστημα'' πλέον είναι κλασσικά και θα μπούνε στο μέλλον δίπλα σε αυτά από συγκροτήματα όπως Τρύπες, Μωρά Στη Φωτιά, Πίσσα και Πούπουλα, Γκούλαγκ, Panx Romana, Εκτός Ελέγχου και άλλων.

Γιάννης Μαντζίκος

VIDEO ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ LIVE:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου