Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΤΡΥΠΕΣ

ΤΡΥΠΕΣ - ελληνικό ροκ συγκρότημα

Τρύπες, το καλύτερο ελληνικό ροκ συγκρότημα που γέννησε η χώρα! Ίσως το συγκρότημα, το οποίο  ταύτισε το όνομά του με το ελληνικό ροκ. Μία ιστορία που κράτησε σχεδόν 20 ολόκληρα χρόνια. Θεωρούνται καθολικά ως το κορυφαίο γκρουπ της ροκ σκηνής αφού είναι αυτό που σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη του εγχώριου ελληνικού ροκ.

ΤΡΥΠΕΣ - ελληνικό ροκ συγκρότημα - elliniko greek rock

Το γκρουπ ''Τρύπες'' δημιουργήθηκε το 1983 από τον Γιώργο Καρρά και τον Γιάννη Αγγελάκα (Δες εδώ: ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) στην Θεσσαλονίκη. Μαζί τους στις πρώτες live εμφανίσεις της μπάντας είναι ο Μιχάλης Κανατίδης στις κιθάρες και ο Κώστας Φλωροσκούφης στα τύμπανα. Η πρώτη δηλαδή σύνθεση της μπάντας ''Τρύπες'' ήταν η εξής:
Γιάννης Αγγελάκας - Φωνή
Γιώργος Καρράς - Μπάσο
Μιχάλης Κανατίδης - Κιθάρες
Κώστας Φλωροσκούφης - Τύμπανα

ΤΡΥΠΕΣ - greek rock band

Τα παρθενικά live του συγκροτήματος ''Τρύπες'' δίνονται στο θρυλικό Τσα Τσα της Επταλόφου καθώς και στο ιστορικό club Σελήνη. Η ''Σελήνη'' συνδέθηκε με τις Τρύπες αφού εκεί πια η φήμη της μπάντας εξαπλώθηκε. Το 1984, μετά το θάνατο του Μιχάλη Κανατίδη, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παίρνει τη θέση του στην κιθάρα.

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Το 1985 ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο ομώνυμο για λογαριασμό της εταιρείας Ano-Kato Records. Ο πρώτος δίσκος φέρει το όνομα του συγκροτήματος, ''Τρύπες''. Ηχογραφήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου του 1985 στο στούντιο "Αγροτικόν" με μηχανικό ήχου τον Νίκο Παπάζογλου. Αυτός, ο παρθενικός τους δίσκος, είχε κυκλοφορήσει από την ''Ano Kato Records'' σε δίσκο βινυλίου, μόλις σε 500 αντίτυπα αλλά και σε κασσέτα. Μάλιστα μέσα στην ίδια χρονιά ξανατυπώθηκε με διαφορετικό χρώμα. Μετά από 8 χρόνια, το 1993 δηλαδή, κυκλοφόρησε και σε μορφή cd.

Αυτός ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Τρύπες, επανακυκλοφόρησε μάλιστα το 1999 ως ένθετο μέσα στο τεύχος 43 του μουσικού περιοδικού "Δίφωνο". Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 τραγούδια. Οι στίχοι των τραγουδιών γράφτηκαν από τον Γιάννη Αγγελάκα και η μουσική από τον Γιώργο Καρρά και τον Γιάννη Αγελλάκα.

Γιώργος Καρράς - ΤρύπεςΓιάννης Αγγελάκας - Τρύπες


Σε κάποια τραγούδια του δίσκου συμμετέχει ο Φλώρος Φλωρίδης ο οποίος παίζει σαξόφωνο. Σχεδόν 30 χρόνια μετά από την ηχογράφηση αυτού του δίσκου ο Γιώργος Καρράς έχει πει σε συνέντευξή του ''Θυμάμαι την συγκίνηση που ένιωθα με την ολοκλήρωση του πρώτου μας δίσκου. Κατεβαίναμε ξημερώματα με τα πόδια από το στούντιο Αγροτικόν του Νίκου Παπάζογλου προς το κέντρο της πόλης, εγώ με τον Αγγελάκα, και αναρωτιόμασταν αν θα μας δινόταν άλλη φορά η ευκαιρία να ξαναβγάλουμε δίσκο.''. Η σύνθεση του γκρουπ σε αυτόν τον πρώτο τους δίσκο ήταν η εξής:
Γιάννης Αγγελάκας - Φωνή
Γιώργος Καρράς - Μπάσσο, Φωνητικά
Μπάμπης Παπαδόπουλος - Κιθάρες
Κώστας Φλωροσκούφης - Τύμπανα



Στα μέσα του 1985,μερικά χρόνια μετά την σύσταση της μπάντας, είναι η χρονιά όπου θα γίνει η δεύτερη αλλαγή στην σύνθεση του γκρουπ ''Τρύπες'', καθώς ο Γιώργος Τόλιος παίρνει την θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα, ο οποίος έπρεπε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Για ένα μικρό διάστημα σχεδόν έξι μηνών στα τύμπανα πέρασε ο Γιωργος Δημητριάδης .Ο Γιώργος Τόλιος ήταν μέλος του γκρουπ Γκέτο από το 1993 και για σχεδόν ενάμιση χρόνο ώσπου να ενταχθεί στο δυναμικό του γκρουπ Τρύπες. Το πρώτο live που συμμετείχε ο Γιώργος Τόλιος ως βασικό μέλος του συγκροτήματος επί σκηνής ήταν τον Αύγουστο του 1985.


Την ίδια χρονιά του 1986 θα εμφανιστούν live για πρώτη φορά στην Αθήνα. Παίξανε στο Rodeo καθώς και στο Κύτταρο. Επίσης παίξανε και για πρώτη φορά σε συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού, ανοίγοντας την συναυλία του Δημήτρη Πουλικάκου.


Εν τω μεταξύ η σχέση τους με την Ano-Kato Records δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Παραιτούνται από αυτήν το 1987 και με δανεικά χρήματα ηχογραφούν μόνοι τους το δεύτερο δίσκο "Πάρτυ στο 13ο Όροφο" και κατόπιν αναζητούν εταιρεία για την κυκλοφορία του. Υπογράφουν τελικά με την Virgin και κυκλοφορούν τον δίσκο την άνοιξη της ίδιας χρονιάς.


Ο δίσκος ''Πάρτυ στο 13ο Όροφο'' είναι ο δεύτερος δίσκος που κυκλοφόρησε το συγκρότημα ''Τρύπες'', σε συνεργασία αυτή τη φορά με τη δισκογραφική εταιρεία Virgin. Ηχογραφήθηκε το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο του 1987, και αυτή τη φορά στο στούντιο "Αγροτικό", με μηχανικό ήχου το Νίκο Παπάζογλου. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε σε μορφή δίσκου και κασέτας.


Η μίξη έγινε από το Νίκο Παπάζογλου και τις Τρύπες και η σπέσιαλ μίξη του τραγουδιού ''Άχαρη Μέρα'' από τον Σπύρο Βεδουρά. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Γιάννης Αγγελάκας. Τη μουσική των τραγουδιών έγραψε ο Γιώργος Καρράς εκτός από το ''Ερωτευμένοι σχιζοφρενείς'' και το ''Η αυτοκρατορία των αναπήρων'' που γράφτηκε από τους Γιώργο Καρρά, Μπάμπη Παπαδόπουλο, και το ''Η δικιά σου κοντινή Αμερική'' που γράφτηκε από τους Γιώργο Καρρά, Μπάμπη Παπαδόπουλο και Γιάννη Αγγελάκα. Ο δίσκος έχει διάρκεια 30 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα και περιέχει 8 τραγούδια.


Την περίοδο αυτή οι live εμφανίσεις τους γίνονται όλο και πιο πυκνές. Παίξανε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο Άλσος και στο Αν Club στα Εξάρχεια.

Τον Σεπτέμβριο του 1988 θα γίνει ένα επεισοδιακό live τους σε ένα φεστιβάλ που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων ενώ τα live που ακολούθησαν στο Αν Club γέμισαν ασφυκτικά με κόσμο όλες τις μέρες.

Την ίδια χρονιά το συγκρότημα Τρύπες θα συμμετέχουν στην συλλογή ''Ήχοι Του Χειμώνα'', με το τραγούδι ''Η Ασφάλεια'' σε live εκτέλεση από το Rodeo Club στην Αθήνα στις 13-03-1986. Αυτό το τραγούδι δεν θα συμπεριληφθεί ποτέ σε δίσκο τους, σε στούντιο εκτέλεση, πάρα μόνο στον live δίσκο που κυκλοφόρησαν το 1994.

Στις 20 Ιανουαρίου του 1990 παίξανε live στην Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους ''The Last Drive'', ''Deus Ex Machina'' και τους ''Πίσσα Και Πούπουλα'' (δες εδώ: ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ).

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 θα εμφανιστούν στις συναυλίες των Dream Syndicate, των Wippers και των New Model Army.

Το 1990 θα κυκλοφορήσει ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος ''Τρύπες'' με τίτλο "Τρύπες στο Παράδεισο", και πάλι από την Virgin. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το διάστημα Νοέμβριο έως Δεκέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990 στο στούντιο Αγροτικόν του Νίκου Παπάζογλου. Στις ηχογραφήσεις σε τρία τραγούδια συμμετέχει στο πιάνο ο Γιώργος Χριστιανάκης καθώς και σε δύο τραγούδια στα γυναικεία φωνητικά η Αννέζα Παπαδοπούλου.


Την ίδια χρονιά παίζουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, στο Φεστιβάλ του Belfort στη Γαλλία.

Το 1991 κυκλοφόρησαν σε ένα cd (για πρώτη φορά) οι δύο δίσκοι τους (''Πάρτυ Στον 13ο Όροφο'' & ''Τρύπες Στον Παράδεισο'') που είχαν κυκλοφορήσει σε δίσκο βινυλίου από την Virgin.


Κάπου στην αρχές της δεκαετίας του ΄90 θα προστεθεί στην μπάντα και πέμπτο μέλος. Πρόκειται για τον Ασκληπιό Ζαμπέτα, στις κιθάρες, και έτσι πλέον η μπάντα αποτελείτε από δυο κιθάρες. Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας είχε παίξει στους ''International Company'' και στους περίφημους ''The Mushrooms'' (δες εδώ: THE MUSHROOMS). Η τεχνική του θα προσδώσει στις Τρύπες έναν πιο σύγχρονο και πειραματικό ήχο, κάτι τι οποίο φαίνεται στον επόμενο δίσκο τους που θα κυκλοφορήσουν.


Τον Σεπτέμβριο του 1991, στην πρώτη τους μεγάλη συναυλία στο θέατρο στον Λυκαβηττό, συγκεντρώνουν 3.500 άτομα.

Το 1993 θα κυκλοφορήσει ο τέταρτος δίσκος του συγκροτήματος Τρύπες, με τίτλο "Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια". Και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Virgin. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε τον Μάρτιο του 1993. Ο δίσκος ''Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια'' κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου αλλά και με cd. Mε το δίσκο αυτό το συγκρότημα γίνεται πλέον γνωστό στο ευρύ κοινό. Το τραγούδι ''Δεν Χωράς Πουθενά'' γίνεται ύμνος από όλους τους fan του συγκροτήματος.


Στον δίσκο ''Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια'' του συγκροτήματος Τρύπες εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Ασκληπειός Ζαμπέττας στις κιθάρες. Σε τρία τραγούδια συμμετέχει στα κρουστά ο Πάνος Τόλιος, αδερφός του ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες, Γιώργου Τόλιου.

Σε συνέχεια της κυκλοφορίας του πολύ επιτυχημένου δίσκου τους ''Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια'', ακολουθεί η μεγάλη συναυλία τους στο θέατρο του Λυκαβηττού την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 10.000 άτομα.

Το 1993 ο Γιώργος Καρράς και ο Γιάννης Αγγελάκας και σε συνεργασία με τον Γιώργο Χριστιανάκη κυκλοφορούν το άλμπουμ "Υπέροχο Τίποτα". Η μουσική έχει γραφτεί από τον Γιώργο Καρρά και οι στίχοι από τον Γιάννη Αγγελάκα. Ο δίσκος περιείχε 7 τραγούδια και κυκλοφόρησε σε 12άιντσο βινύλιο. Στον δίσκο αυτό συμμετέχουν διάφοροι μουσικοί με όργανα όπως βιολί, τσέλο και κοντραμάσσο.
Πρόκειται για μουσικές που έφτιαξε ο Γιώργος Καρράς στο σπίτι του με ένα τετρακάναλο κασετόφωνο. Κάποια στιγμή τα άκουσε ο Γιάννης Αγγελάκας, του άρεσαν και αποφασίσανε να τα κυκλοφορήσουν. Αυτό το υλικό προέκυψε από την διάθεσή του Γιώργου Καρρά για πειραματισμούς.

Το 1994 το γκρουπ ''Τρύπες'', θα παίξουν και πάλι εκτός Ελλάδας. Αυτή τη φορά εμφανίζονται live για πρώτη φορά στο Marquee στο Λονδίνο.


Καθιερώνονται πλέον ως η καλύτερη ελληνική rock μπάντα. Επίσης εκείνη την χρονιά εμφανίζονται στον Λυκαβηττό για δύο βραδιές. Την πρώτη βραδιά επίθεση χούλιγκαν με πέτρες εναντίον του κόσμου και του συγκροτήματος. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οργιάζουν περί "βανδάλων", "αναρχικών", "γνωστών-αγνώστων", καθώς και το διάσημο "Ροκ αίμα", χωρίς καμία διάκριση... Χιλιάδες κόσμου βαπτίζονται χούλιγκαν. Λίγα χρόνια μετά θα αντιληφθούν ότι έχουν να κάνουν με μία μεγάλη, πραγματικά, μπάντα.

Η δεύτερη βραδιά ακυρώνεται....

Μέσα στην χρονιά του 1994 θα κυκλοφορήσει το 5ο άλμπουμ του συγκροτήματος Τρύπες. Πρόκειται για τον διπλό live δίσκο με τίτλο "Κράτα το Σόου Μαϊμού". Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε 2πλό βινύλιο, σε 2πλή κασσέτα και σε cd. Είναι μια ζωντανή ηχογράφηση των συναυλιών που έδωσαν στο Ρόδον, στις 25,26,27 και 28 Φεβρουαρίου του 1994. Εκτός από τα Live τραγούδια, ο δίσκος περιείχε και 5 κομμάτια unplugged, και δώρο το soundtrack της ταινίας "Η εποχή των δολοφόνων", σε 45άρι βινύλιο (τα τραγούδια του soundtrack περιέχονται μόνο στην έκδοση του βινυλίου και της κασσέτας).


Στις 24 Μαΐου του 1995 θα κυκλοφορήσει, σε cd αυτή τη φορά, ο δίσκος  "Υπέροχο Τίποτα" του Γιώργου Καρρά και Γιάννη Αγγελάκα, που είχε κυκλοφορήσει σε 12ίντσο βινύλιο το 1993. Στην έκδοση αυτή του cd συμπεριλαμβάνονται και τα 4 τραγούδια που είχαν γραφεί για την ταινία  "Η εποχή των δολοφόνων" του Νίκου Γραμματικού τα οποία είχαν κυκλοφορήσει σε 45άρι βινύλιο ως δώρο με το βινύλιο του δίσκου ''Κράτα Το Σώου Μαϊμού''.

Το 1995 κάνουν sold-out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στο Μύλο, το Ρόδον αλλά και στην Αγγλία, στο Μάντσεστερ και στο Marquee club του Λονδίνου. Έπεται δίνουν συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που παρακολούθησαν 8.000 άτομα.

To 1995 κυκλοφορεί το βιβλίο του Γιάννη Αγγελάκα "Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι" από τις εκδόσεις Λιβάνη. Είναι το πρώτο βιβλίο που εκδόσει ο Γιάννης Αγγελάκας με στίχους του.


Το 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος "Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι", ο οποίος γίνεται χρυσός μέσα σε δύο εβδομάδες! Και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την Virgin. Ο δίσκος αυτός είναι ο 6ος δίσκος του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε σε μορφή διπλού δίσκου, cd και κασέτας. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο στούντιο Magnanimus του Γιώργου Πεντζίκη το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 1996 και την ηχοληψία, μίξη και παραγωγή του ανέλαβαν οι Τίτος Καργιωτάκης και Χρήστος Χαρμπίλας. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Γιάννη Αγγελάκα και η μουσική υπογράφεται από το γκρουπ ''Τρύπες''. Ο δίσκος περιλαμβάνει συνολικά 13 καινούρια τραγούδια. Ο δίσκος έγινε χρυσός και συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον επιτυχημένων εμπορικά Ελληνικών Ροκ άλμπουμ της δεκαετίας του '90.


Ο τίτλος αυτού του δίσκου σύμφωνα με δηλώσεις των μελών του σήμαινε "το συνειδητό αντίλογο στους ανεγκέφαλους, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι το ιδανικό γεύμα είναι τα σκουπίδια και ο καλύτερος τρόπος ζωής η παραίτηση και η κατανάλωση....". Σίγουρα πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής.

Ο ήχος τους έχει γίνει πιο σκληρός, πιο δεμένος και πιο ώριμος. Από τον δίσκο "Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι" ξεχώρισαν τα τραγούδια ''Χάρτινο τσίρκο'', ''Ακούω την αγάπη'' και ''Καινούρια ζάλη''. Μάλιστα το τραγούδι ''Ακούω την αγάπη'' έγινε και video clip. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω:


Οι συναυλίες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχίστηκαν. Από το 1998 ο Γιώργος Χριστιανάκης όπου συμμετείχε σε όλες τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος, παίζει πλέον στις ζωντανές εμφανίσεις τους (πλήκτρα, κρουστά) σαν έκτο μέλος του συγκροτήματος.


Το 1998 οι Τρύπες εμφανίζονται στο Rockwave Festival στη Φρεατίδα. Εμφανίστηκαν την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ στις 14 Ιουλίου, την ίδια μέρα δηλαδή με τους ''Nick Cave & the Bad Seeds'', ''Moby'', ''Cornershop'' αλλά και δυο Ελληνικές μπάντες, τους ''Ενδελέχεια'' (δες εδώ: ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ) και τους ''Ελληνιστάν'' (δες εδώ: ΕΛΛΗΝΙΣΤΑΝ).


Την Παρασκευή 24 Ιουλίου του 1998 θα παίξουν live στο Club Λωτός - Βουρβουρού στην Θεσσαλονίκη.
Ακολουθούν μετά live στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης (στις 9 Σεπτεμβρίου του 1998) και στον Λυκαβηττό της Αθήνας.

Το Μάρτιο του 1999 πραγματοποιούν κοινές συναυλίες με το Φιλανδικό ροκ συγκρότημα CMX, στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη, στο Ρόδον στην Αθήνα, στο Τavastia στο Helsinki και στο Τulli-klubi στο Tampere.


Η συναυλία που έδωσαν με τους CMX στο Ρόδον ήταν η πρώτη μου συναυλία που είδα στην Αθήνα! Θυμάμαι σαν τώρα την αγωνία να δω το αγαπημένο μου συγκρότημα live! Live στο Ρόδον. 1500 και πλέον άτομα είχαν γεμίσει ασφυκτικά το Ρόδον και πλέον άτομα περιμένανε απ' έξω χωρίς εισιτήριο. Ήταν η συναυλία που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου! Το καλύτερο συγκρότημα που έχει υπάρξει ποτέ στην χώρα! Το συγκρότημα Τρύπες στα live τους ήταν κάτι το μοναδικό.


Τον Απρίλιο του 1999 κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό Δίφωνο, του τεύχους 43, ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Τρύπες'' σε ένθετο cd. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια...



Το 1999 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος ''Τρύπες'', με τίτλο "Μέσα στη νύχτα των άλλων" και πάλι από την Virgin, ενώ ακολουθεί μια περιοδεία με συναυλίες για την προώθησή του. Τον Οκτώβριο του 1999 κάνουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Σφεντόνα. Αυτός είναι και ο τελευταίος δίσκος του γνωστού αυτού συγκροτήματος με frontman τον Γιάννη Αγγελάκα ο οποίος συνεχίζει μετά την μουσική του πορεία χωρίς να μένει στάσιμος.
Σ'αυτό το δίσκο το συγκρότημα Τρύπες ξεφεύγουν αρκετά από τους προηγούμενους δίσκους τους, η μουσική τους γίνεται πιο σκληρή, αν και αυτό άρχισε να φαίνεται και από τον προηγούμενο "Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι", ο ήχος σε πολλά σημεία γίνεται πιο "τεχνητός", με συχνά παραμορφωμένα φωνητικά και κιθάρες. Η φωνή του Γιάννη Αγγελάκα σκοτεινιάζει. Σε αυτόν τον δίσκο για πρώτη φορά ένα τραγούδι ανήκει εξ' ολοκλήρου στον Γιώργο Τόλιο όπου έχει γράψει τους στίχους, την μουσική και το τραγουδάει. Πρόκειται για το τραγούδι ''Αέρας''.


To 1999 κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του Αγγελάκα με τίτλο "Πως τολμάς και νοσταλγείς, Τσόγλανε;" από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο Γιώργος Χριστιανάκης με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα και τον Γιάννη Αγγελάκα υπογράφουν τη μουσική της ταινίας "Χώμα και νερό" του Παναγιώτη Καρκανεβάτου.
Ο Γιάννης Αγγελάκας μάλιστα παίζει και ένα ρόλο στην ταινία και έχει γράψει και τους στίχους στο κομμάτι του τέλους. Τον Μάιο του 2000 κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας "Χώμα Και Νερό" από τη ''ΧΑ!!! Μουσικές Παραγωγές'' (εταιρία που διευθύνει ο Γιάννης Αγγελάκας) και την Virgin.


Κάπου στο 2000 κυκλοφορεί και ο δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Βραχνός Προφήτης" που συμμετέχουν ο Γιάννης Αγγελάκας ερμηνεύοντας κάποια τραγούδια και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στις κιθάρες και στην ενορχήστρωση του δίσκου.

Δεύτερη και τελευταία φορά που είδα live το γκρουπ ΤΡΥΠΕΣ ήταν στις  αρχές Φεβρουαρίου του 2001 στο ΑΝ Club στην Αθήνα. Δεν νομίζω ποτέ να ξεχάσω κάθε λεπτό από τις δύο φορές που είδα live τις Τρύπες στην ζωή μου! Ήταν μοναδική εμπειρία. Εδώ είναι ένα αυτόγραφο που είχα πάρει από τον κιθαρίστα του γκρουπ, Ασκληπιό Ζαμπέτα.


To 2001 ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετείχε ως στιχουργός και τραγουδιστής στο δίσκο "Ο Θυρωρός" του Γιώργου Χριστιανάκη ενώ ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμμετείχε παίζοντας κιθάρες.

Κάπου στα τέλη του 2001 με αρχές του 2002 το συγκρότημα ''Τρύπες'' σταμάτησε την ενεργό του δράση, από απόφαση του Γιάννη Αγγελάκα. Το μουσικό ταξίδι του συγκροτήματος Τρύπες κράτησε σχεδόν 20 χρόνια.

Το 2002 κυκλοφόρησε ένα τετραπλό CD box-set, με τίτλο ''Τρύπες 1985-2000 Ένα Ταξίδι Που Ποτέ Δεν Τελειώνει", που περιελάμβανε υλικό των προηγούμενων ετών.

Την ίδια χρονιά ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετείχε ως συνθέτης, με συντελεστή και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, αλλά και ως ηθοποιός, στην δραματική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη "Ο χαμένος τα παίρνει όλα".


Όπως είχε πει και ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας «Ο Νικολαΐδης με μύησε στην κινηματογραφική μουσική», επίσης λέει «Ήξερε ακριβώς τι ήθελε και πού να με οδηγεί. Κάναμε πολλές κουβέντες, μου έβαλε να δω ταινίες -κυρίως αμερικανικές γιατί είχε τρέλα- για να καταλάβω πώς μπορεί να πάρει μια ταινία δύναμη από τη μουσική».

Το 2003 ο Γιώργος Τόλιος και ο Ασκληπειός Ζαμπέτας συμμετείχαν στο συγκρότημα ''Γκέτο'', με το οποίο κυκλοφορήσαν και έναν δίσκο και δώσανε αρκετές συναυλίες.


Το 2004 ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετέχει στην παραγωγή του διπλού live δίσκου του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τίτλο "Τα Ζωντανά" και στο studio του γίνονται οι μίξεις. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμμετέχει σταθερά σαν κιθαρίστας και σαν ενορχηστρωτής στις ηχογραφήσεις και στις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Το 2005 ο Γιάννης Αγγελάκας συνεργάζεται με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη και κυκλοφορεί τον δίσκο "Οι Ανάσες των Λύκων".



Ακολουθεί ο δίσκος Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες με τίτλο ''Από δω και πάνω", στον οποίο συμμετέχουν πολλοί παλιοί και νέοι γνώριμοι. Την παραγωγή και στους δύο παραπάνω δίσκους έκαναν οι Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης, που ήταν παρόντες και στην περίοδο που το συγκρότημα Τρύπες ήταν δραστήριο.


Οι δύο αυτοί δίσκοι κυκλοφορούν από την δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ, ενώ ο Γιάννης Αγγελάκας και οι υπόλοιποι συντελεστές παρουσιάζουν το υλικό ζωντανά σε διάφορες σκηνές στην Ελλάδα. Στη διάρκεια του 2005 ο Γιάννης Αγγελάκας μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη από τους θρυλικούς ''Εν Πλώ'' (δες εδώ: ΕΝ ΠΛΩ ) κάνουν εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5.
Την ίδια χρονιά ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετέχει στο δίσκο με παραμύθια για παιδιά "Ο Γαργαληστής" του Δημήτρη Μπασλάμ μαζί και με άλλους καλλιτέχνες.

Το 2006 ο Ασκληπιός Ζαμπέτας συνοδεύει τον Παύλο Παυλίδη, ιδρυτή του συγκροτήματος ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' (δες εδώ: ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ) στις ζωντανές εμφανίσεις του μαζί με το σχήμα B movies.

Το 2007 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη, με τίτλο "Πότε θα φτάσουμε εδώ".



Στα τέλη του 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Ψαραντώνη με τίτλο ''Να 'χεν η θάλασσα βουνά'' του οποίου την επιμέλεια και παραγωγή έκανε ο Γιάννης Αγγελάκας.


Το 2009 ο Ασκληπιός Ζαμπέτας γίνεται μέλος στο συγκρότημα ''Νάνοι'' και ο Παντελής Βούλγαρης εμπιστεύεται στον Γιάννη Αγγελάκα το soundtrack για την ταινία "Ψυχή βαθιά". Και αυτός ο δίσκος θα κυκλοφορήσει από την alltogethernow του Γιάννη Αγγελάκα.


«Αυτό που αναζητούσα από την αρχή ήταν η αγωνία που μπορεί να ένιωθαν τα δέντρα και τα πουλιά σε αυτά τα υπέροχα βουνά και η φρίκη βλέποντας αδέρφια να ξεκοιλιάζει το ένα το άλλο», λέει ο Γιάννης Αγγελάκας για τη φιλοσοφία της μουσικής της ταινίας ''Ψυχή Βαθιά''.

To 2010 o Γιάννης Αγγελάκας μαζί με το Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλω) στο μπαγλαμά και τον Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα παίζουν live σε όλη την Ελλάδα. Όπως δηλώνουν «Το τρίο θα κυκλοφορεί καθιστό και αναλόγως θα σηκώνεται» και το όνομα που θα έχει είναι Αγγελάκας 3.


Τον Σεπτέμβριο του 2010 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ταξιδιάρα Ψυχή» όπου απέσπασε το βραβείο διεθνών κριτών Fipresci. Μια ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα, έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του 80 και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη».


Η ταινία είναι σε σενάριο, σκηνοθεσία και φωτογραφία της Αγγελικής Αριστομενοπούλου.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Γ. Αγγελάκας εμφανίστηκε στο Ηρώδειο, στο δεύτερο μέρος της συναυλίας του Ψαραντώνη. «Έπρεπε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να δώσουν στον Ψαραντώνη το Ηρώδειο», είχε δηλώσει ο Γιάννης Αγγελάκας τότε.

Έχει επίσης εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές (''Σάλια, μισόλογα και τρύπιοι στίχο''ι και ''Πώς τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε;''), οι οποίες συνοδεύονται από δικά του σκίτσα. Το 2000 κυκλοφορεί το βιβλίο ''Για την καρδιά ενός κτήνους 1985-2000'' όπου περιέχει όλους τους στίχους του, καθώς και συνεντεύξεις του.

Ο Γιάννης Αγγελάκας μετά την διάλυση του συγκροτήματος ''Τρύπες'' έχει δηλώσει: «Και εγώ σήμερα δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς τι ήταν αυτό που δημιούργησε τις Τρύπες. Ίσως οι κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε μαζί με τη δική μας πίστη και επιμονή. Περάσαμε δύσκολα χρόνια. Πιστεύαμε σε αυτό που κάναμε και συνεχίσαμε. Η κατάσταση δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα χωρίς να παρέμβουν εταιρείες και μάνατζερς ενώ η νυν δισκογραφική εταιρεία δεν έκανε ποτέ κάποια ειδική διαφήμιση για αυτή την μπάντα. Τις περισσότερες αντιπάθειες τις δημιουργήσαμε καθώς δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη. Είχαμε κατά κάποιον τρόπο αλλάξει το status».

Ο Γιώργος Καρράς που είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ''Τρύπες'', μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα, μετά από την διάλυση του συγκροτήματος δεν είχε κάνει κάτι επίσημο στην μουσική πραγματικότητα. Έχει γράψει κάποια τραγούδια που μπορούμε τα τα ακούσουμε εδώ: https://soundcloud.com/karras-george.


Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην μουσική σκηνή και έχει κυκλοφορήσει τους παρακάτω προσωπικούς δίσκους:
  • 2009 Σκηνές από ένα ταξίδι
  • 2010 Απ' την σπηλιά του Δράκου
  • 2014 Μέσα στον πόνο είν' η χαρά μεσ' στη χαρά είναι ο πόνος
  • 2018 Βορεάδες [Μουσική για την παράσταση χορού «Βορεάδες»]
  • 2019 Παραλογές του Άχρηστου

Το 2012 ο Γιώργος Τόλιος και ο Ασκληπιός Ζαμπέτας μέλη του συγκροτήματος Τρύπες μαζί με τον Χρήστο Τσαπράζη μέλος του συγκροτήματος Τα Ξύλινα Σπαθιά (δες εδώ: ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ) σχημάτισαν το συγκρότημα ''Ghost Note Project'' όπου κυκλοφόρησαν δίσκο, το 2012, με τίτλο ''Sensomatic'' (δες εδώ: GHOST NOTE PROJECT). Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας από το 2018 συμμετέχει σε μια νέα μπάντα με το όνομα ''SeaHorse'' (δες εδώ: SEAHORSE).

Στις αρχές του 2014, 29 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, η MLK και η ANO KATO RECORDS επανεκδίδουν το ιστορικό ομώνυμο τους άλμπουμ σε μία συλλεκτική έκδοση 180 γραμμαρίων. Πρόκειται για μια αυστηρά περιορισμένη έκδοση 1000 αριθμημένων βινυλίων, η οποία περιλαμβάνει ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών. Εγώ έχω τον δίσκο με αριθμό 400.

Τρύπες - MLK & Ano Kato

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2023 έφυγε από την ζωή ο ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες, Γιώργος Τόλιος. Ήταν μόλις 58 ετών, είχεγεννηθείστις 23 Φεβρουαρίουτου 1965. Πλέον το όνειρο πολλών φανατικών ακροατών του συγκροτήματος Τρύπες που ήλπιζαν σε κάποια επανένωση για κάποια μοναδική συναυλία θα μείνει ένα όνειρο.

Το συγκρότημα ''Τρύπες'' με σχεδόν 20 χρόνια ενεργού δράσης στην ελληνική ροκ σκηνή, και με μερικούς υπέροχους δίσκους, από πολλούς ανακηρύσσεται ως το καλύτερο ελληνικό ροκ συγκρότημα. Σίγουρα πάντως αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού ροκ.

Τρύπες - δισκογραφία


Δισκογραφία:

ΤΡΥΠΕΣ (1985) [Α' έκδοση]
Α1. Βραδυνή πλάνη
Α2. Ακροβάτης
Α3. Στριμωγμένος
Α4. Αμνησία
Α5. Χωρίς εμένα
Β1. Ταξιδιάρα ψυχή
Β2. Άσχημο όνειρο
Β3. Νταβατζής
Β4. Για την πατρίδα
Β5. Παράξενη πόλη
Β6. Θλιμμένοι στη γιορτή μας





ΤΡΥΠΕΣ (1985) [Β' έκδοση]
Α1. Βραδυνή πλάνη
Α2. Ακροβάτης
Α3. Στριμωγμένος
Α4. Αμνησία
Α5. Χωρίς εμένα
Β1. Ταξιδιάρα ψυχή
Β2. Άσχημο όνειρο
Β3. Νταβατζής
Β4. Για την πατρίδα
Β5. Παράξενη πόλη
Β6. Θλιμμένοι στη γιορτή μας





ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ 13° ΟΡΟΦΟ (1987)
Α1. Πάρτυ στο 13° όροφο
Α2. Η πρώτη φορά
Α3. Άχαρη μέρα
Α4. Η δικιά σου κοντινή Αμερική
Β1. Ερωτευμένοι σχιζοφρενείς
Β2. Έκτη Αυγούστου
Β3. Η αυτοκρατορία των αναπήρων
Β4. Χορός των δειλών






ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (1990)
01. Δώσ' μου λίγη ακόμα αγάπη
02. Αυτό που οι σκύλοι βάφτισαν αγάπη
03. Γίνομαι άντρας
04. Όλα τελικά ξαναγυρνάν σε μας
05. Υπάρχει η αγάπη
06. Στην τροχιά των χαμένων
07. Εδώ
08. Στον παράδεισο
09. Πώς;
10. Κράτα το σώου μαϊμού
11. Τα κανονικά παιδιά
12. Οι δράκοι της γης
13. Δώσ' μου λίγη ακόμα αγάπη (2)





ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ 13° ΟΡΟΦΟ - ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (1991)
Πάρτυ Στον 13ο Όροφο
1. Πάρτυ Στον 13ο Όροφο
2. Η Πρώτη Φορά
3. Άχαρη Μέρα
4. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική
5. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
6. Έκτη Αυγούστου
7. Η Αυτοκρατορία Των Ανάπηρων
8. Χορός Των Δειλών
Τρύπες Στον Παράδεισο
9. Δώσ' Μου Λίγη Ακόμα Αγάπη
10. Αυτό Που Οι Σκύλοι Βαφτίσαν Αγάπη
11. Γίνομαι Άντρας
12. Όλα Τελικά Ξαναγυρνάν Σε Μας
13. Υπάρχει Αγάπη
14. Στην Τροχιά Των Χαμένων
15. Εδώ
16. Στον Παράδεισο
17. Πώς;
18. Κράτα Το Σώου Μαϊμού
19. Τα Κανονικά Παιδιά
20. Οι Δράκοι Της Γης
21. Δώσ' Μου Λίγη Ακόμα Αγάπη



ΕΝΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (1993)
01. Δε χωράς πουθενά
02. Η μάσκα που κρύβεις
03. Το τραίνο
04. Θυμάμαι ένα σπίτι
05. Αμνησία
06. Όλες οι απαντήσεις
07. Από μια άδεια καρδιά
08. Λα λα λα
09. Ένα πληρωμένο τραγούδι
10. Τσιφτετέλι




ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΙΠΟΤΑ (1993)
A1. Είδα Έναν Άντρα Να Πέφτει
Α2. Είμαι Τυχερός
Α3. Θέλω Ένα Κορμί Άθικτο
Α4. Ήταν Κάποιος Που Δεν Ήξερε Καμμιά Ιστορία
Β1. Χωρίς Εμένα
Β2. Υπέροχο Τίποτα
Β3. Πάνω Στο Σχοινί




ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΣΟΟΥ ΜΑΙΜΟΥ (1994)
01. Εδώ
02. Παράξενη πόλη
03. Βραδινή πλάνη
04. Αμνησία
05. Πρώτη φορά
06. Ασφάλεια
07. Για την πατρίδα
08. Πάρτυ στον 13ο όροφο
09. Η δικιά σου κοντινή Αμερική
10. Χωρίς εμένα
11. Ταξιδιάρα ψυχή
12. Ερωτευμένοι σχιζοφρενείς
13. Δώσ μου λίγη ακόμα αγάπη
14. Έκτη Αυγούστου
15. Τα κανονικά παιδιά
16. Θλιμμένοι στη γιορτή μας
17. Βραδινή πλάνη (unplugged)
18. Η δικιά σου κοντινή Αμερική (unplugged)
19. Ερωτευμένοι σχιζοφρενείς (unplugged)
20. Ταξιδιάρα ψυχή (unplugged)
21. Παράξενη πόλη (unplugged)

E1 Μια Εποχή Στην Κόλαση
E2 Σημαίνοντας Θάνατο
F1 Εισαγωγή (Οργανικό)
F2 Φινάλε





ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΙΠΟΤΑ (1995)
01. Είδα έναν άντρα να πέφτει
02. Είμαι τυχερός
03. Θέλω ένα κορμί άθικτο
04. Ήταν κάποιος που δεν ήξερε καμία ιστορία
05. Χωρίς εμένα
06. Υπέροχο τίποτα
07. Πάνω στο σχοινί
08. Μια εποχή στην κόλαση
09. Σημαίνοντας θάνατο
10. Εισαγωγή
11. Φινάλε




ΚΕΦΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ (1996)
01. Χάρτινο τσίρκο
02. Δεν υπάρχω
03. Ότι σκοτώνεις είναι δικό σου για πάντα
04. Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι
05. Νάμαι πάλι εδώ ζωντανός
06. Ακούω την αγάπη
07. Μια υπέροχη ευκαιρία
08. Ξένος
09. Πατρίδα μου είναι εκεί που μίσησα
10. Από πόλη σε πόλη
11. Καινούρια ζάλη
12. Τσακισμένη χαρά
13. Θα ανατέλλω




ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (1999)
01. Είσοδος
02. Ακίνδυνο τραγουδάκι
03. Μέσα στη νύχτα των άλλων
04. Διψάω σαν ψάρι στο βυθό
05. Η αγωνία μου είναι φως
06. Γιορτή
07. Είμαι ελαφρύς
08. Χρόνος
09. Artistz
10. Δρόμος
11. Φως (dub του Χρήστου)
12. Αέρας (του Τόλιου)




ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ (2002)
CD1.1. Θλιμένοι Στην Γιορτή Μας
CD1.2. Η Πρώτη Φορά
CD1.3. Ταξιδιάρα Ψυχή
CD1.4. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
CD1.5. Ο Χορός Των Δειλών
CD1.6. Παράξενη Πόλη
CD1.7. Η Αυτοκρατορία Των Ανάπηρων
CD1.8. Βραδυνή Πλάνη
CD1.9. Πάρτι Στον 13ο Όροφο
CD1.10. Άχαρη Μέρα
CD1.11. Χωρίς Εμένα
CD1.12. Για Την Πατρίδα
CD1.13. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική
CD1.14. Υπάρχει Η Αγάπη
CD1.15. Δως Μου Λίγη Ακόμα Αγάπη
CD1.16. Αυτό Που Οι Σκύλοι Βαφτίσαν Αγάπη
CD1.17. Γίνομαι Άντρας
CD1.18. Όλα Τελικά Ξαναγυρνάν Σε Μας

CD2.1. Εδώ
CD2.2. Στον Παράδεισο
CD2.3. Οι Δράκοι Της Γης
CD2.4. Κράτα Το Σόου Μαιμού
CD2.5. Τα Κανονικά Παιδιά
CD2.6. Έκτη Αυγούστου
CD2.7. Δε Χωράς Πουθενά
CD2.8. Λα Λα Λα Λα
CD2.9. Απο Μια Άδεια Καρδιά
CD2.10. Η Μάσκα Που Κρύβεις
CD2.11. Το Τραίνο
CD2.12. Ένα Πληρωμένο Τραγούδι
CD2.13. Είδα Έναν Άντρα Να Πέφτει
CD2.14. Υπέροχο Τίποτα
CD2.15. Είμαι Τυχερός
CD2.16. Πάνω Στο Σκοινί
CD2.17. Θυμάμαι Ένα Σπίτι
CD2.18. Όλες Οι Απαντήσεις
CD2.19. Ήταν Κάποιος Που Δεν Ήξερε Καμιά Ιστορία

CD3.1. Θα Ανατέλλω
CD3.2. Ακούω Την Αγάπη
CD3.3 Καινούργια Ζάλη
CD3.4. Χάρτινο Τσίρκο
CD3.5. Δεν Υπάρχω
CD3.6. Ξένος
CD3.7. Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι
CD3.8. Artistz
CD3.9. Η Αγωνία Μου Είναι Φως
CD3.10. Δρόμος
CD3.11. Ακίνδυνο Τραγουδάκι
CD3.12. Μέσα Στην Νύχτα Των Άλλων
CD3.13. Χρόνος
CD3.14. Γιορτή
CD3.15. Η Ασφάλεια
CD3.16. Φινάλε
CD3.17. Χώμα Και Νερό

VCD.1. Εδώ (VIdeo)
VCD.2. Δεν Χωράς Πουθενά (Video)
VCD.3. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική (Video)
VCD.4. Ακούω Την Αγάπη (Video)
VCD.5. Γιορτή (Video)
VCD.6. Τρύπες στο Marquee (Video)

Βιβλιογραφία
«Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια», Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1999

«Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι», Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2000


«Για την Καρδιά ενός Κτήνους, 1985-2000», Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2001


Το βιβλίο περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών του συγκροτήματος “Τρύπες” και αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Γιάννη Αγγελάκα που καλύπτουν την περίοδο 1985-2000.

Ποιητικές συλλογές του Γιάννη Αγγελάκα
«Σάλια, Μισόλογα και Τρύπιοι Στίχοι», Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1995


«Πως Τολμάς και Νοσταλγείς, Τσόγλανε;», Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 1999


ΤΡΥΠΕΣ... ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ...... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου