Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Μωρά Στη Φωτιά logo

Το 1985 τρεις φίλοι κι αδελφοί από τη Βέροια (Σταυρός Ημαθίας) σχηματίζουν τους "Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας". Είναι ο Στέλιος (Σαλβαδόρ) Παπαϊωάννου στο τραγούδι και το μπάσο, ο Γιώργος Παπαϊωάννου στα τύμπανα και ο "Μπάννυ" Δημήτρης Βασιλειάδης στην κιθάρα. Ένα χρόνο αργότερα ο ''Μπάννυ'' Δημήτρης Βασιλειάδης φεύγει φαντάρος και αντικαθίσταται από τον Παύλο Παυλίδη (δες εδώ: ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ). Σε αυτήν την πρώτη φάση τους κυρίως διασκευάζουν τραγούδια των Clash, Brian Eno, Stooges, Dead Kennedys κ.α.

Μωρά Στη Φωτιά δίσκος 1987 γκρουπ ροκ

Στις αρχές του 1986 αφήνουν την Βέροια για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου αρχίζει η μεγάλη σταδιοδρομία τους στην ελληνική ροκ μουσική σκηνή. Με καινούργιο όνομα πλέον, "Λεγεώνα των Ξένων", παίζουν το ίδιο καλοκαίρι σε διάφορες πόλεις κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Τελικά ο Γιώργος Παπαϊωάννου είναι αυτός που δίνει το όνομα ''Μωρά Στη Φωτιά'' στην μπάντα, από το τραγούδι του Βrian Eno ''Baby's On Fire'' του 1973.

Το χειμώνα του 1987 γράφουν έξι τραγούδια σε τετρακάναλο, με τη βοήθεια του Μπάμπη Αργυρίου της ''Lazy Dog Records''. Η κασέτα της ηχογράφησης έπεσε στα χέρια του Γιώργου Τσακαλίδη της "Ano Kato Records", o oποίος ακούγοντάς την, αποφάσισε να τους βγάλει δίσκο. Έτσι το συγκρότημα "Μωρά στη Φωτιά"μπήκε στο στούντιο, που τους έκλεισε για δύο μήνες, για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου, με τη συνεργασία της Κατερίνας Μουστάκα στα πλήκτρα.

Μωρά στη Φωτιά μαζί με Κατερίνα Μουστάκα

Πλέον με το όνομα "Μωρά στη Φωτιά" ηχογραφούν τον Οκτώβριο του 1987 τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Μωρά στη Φωτιά", όπου περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε στίχους και μουσική του Στέλιου ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου και ένα τραγούδι του Brian Eno το οποίο ήταν το ''Third Uncle''. Ο πρώτος αυτός ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος ''Μωρά Στη Φωτιά'', κυκλοφόρησε από την Ano Kato Records και θεωρείται από τους κορυφαίους δίσκους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής. Η σύνθεση του γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'' ήταν οι:
Στέλιος Παπαιωάννου - Μπάσο, Φωνή
Παύλος Παυλίδης - Κιθάρα, Φωνητικά
Γιώργος Παπαιωάννου - Τύμπανα, Φωνητικά

Μωρά στη Φωτιά poster

Αυτός ο θρυλικός πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Μωρά Στη Φωτιά'' ήταν ένας καθαρόαιμος Rock And Roll δίσκος που αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς για την ελληνική ροκ σκηνή. Είναι ένας δίσκος που όσα χρόνια και να περάσουν θα παραμένει πάντα στους καλύτερους δίσκους της ελληνικής ροκ σκηνής. Ο ήχος του ήταν πολύ δυνατός, γρήγορος και οι ερμηνείες του Στέλιου ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου ανεπανάληπτες.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' έκανε πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Μάλιστα είχαν αγοράσει δικό τους φορτηγάκι και μηχανήματα για τα live τους. Ήταν ένα κόκκινο φορτηγάκι, στο οποίο απ΄ έξω είχανε γράψει το όνομα του συγκροτήματος. Οι συναυλίες αυτής της περιόδου ήταν γεμάτες ένταση, ηλεκτρισμό και αυθεντικότητα. Το καλοκαίρι του 1989 παίξανε ως support γκρουπ σε μια συναυλία του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Μωρά στη Φωτιά - greek rock live

Το καλοκαίρι του 1989 το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' σκορπίζονται. Η ιστορία όμως δεν έχει τελειώσει...

Το 1993 ο πρώτος ιστορικός δίσκος του γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'' θα κυκλοφορήσει και σε cd από την ''Ano Kato Records''.

Το 1994 ο κιθαρίστας τους Παύλος Παυλίδης, έχοντας γυρίσει από το εξωτερικό όπου είχε φύγει το 1990, κυκλοφορεί με την νέα του μπάντα, το συγκρότημα "Τα Ξύλινα Σπαθιά" (δες εδώ: ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ), το άλμπουμ "Ξεσσαλονίκη", στο οποίο έχει χρησιμοποιήσει σε 4 τραγούδια μουσική ή/και στίχους από τραγούδια που είχαν γραφεί παλαιότερα από τον Στέλιου ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου.

Εκείνη την εποχή ο Στέλιος ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου και ο αδερφός του Γιώργος Παπαϊωάννου προβάρουν κάποια τραγούδια με session μουσικούς συνεχίζοντας την πορεία του γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά''.

Μετά από πέντε χρόνια συναυλιακής απουσίας, στις 3 Ιουλίου του 1995 το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' πραγματοποιούν μία συναυλία στο ανοιχτό θέατρο Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους ''Ziggy Was'' και το γκρουπ ''Αντίδοτο''. Ήταν ουσιαστικά η επανεκκίνηση για το συγκρότημα και για την δεύτερη πορεία τους στην ελληνική ροκ σκηνή.

Μωρά Στη Φωτιά - live 1995

Από αυτή την συναυλία όμως χρειάστηκε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια και πολλές περιπέτειες μέχρι να πραγματωθεί η ηχογράφηση και η κυκλοφορία του δεύτερου δίσκο τους.

Τον Οκτώβρη του 1999 κυκλοφόρησε από τη "Lazy Dog" το δεύτερό τους άλμπουμ με τίτλο "Θεατρίνοι". Το cd συνοδεύεται με βιβλιαράκι που περιέχει τους στίχους των τραγουδιών και πληροφορίες για τον δίσκο. Τους στίχους και την μουσική και σε αυτόν τον δίσκο υπογράφει ο Στέλιος (Σαλβαδόρ) Παπαϊωάννου.
Η νέα σύνθεση του γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'' σε αυτόν τον δίσκο είναι:
Στέλιος (Σαλβαδόρ) Παπαϊωάννου - Μπάσο, Φωνή, Φωνητικά.
Θάνος Νάτσικας - Κιθάρες
Θανάσης Ζαχαρόπουλος - Τύμπανα, Κρουστά
Αχιλλέας Β. Τσιτούρας - Πλήκτρα


Σ΄ αυτό το δίσκο περιλαμβάνονται και τρεις ξεχωριστές μελοποιήσεις στα ποιήματα ''Ο Χαμαιλέων" του Οδυσσέα Ελύτη, "Θεατρίνοι" του Γιώργου Σεφέρη και "Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο" του Κώστα Καρυωτάκη (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://favorite-greek-poems.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6.html).
Ολόκληρο τον δεύτερο αυτόν δίσκο του γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'' με τίτλο ''Θεατρίνοι'' μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο εδώ: http://lazydogrecords.bandcamp.com/album/--19.

Τον Νοέμβριο του 1999 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο από την Νάνσυ Μανδάλτση, με τίτλο ''Μωρά Στη Φωτιά - Υποβολείς και Θεατρίνοι'', το οποίο περιείχε βιογραφία, φωτογραφίες, συνεντεύξεις και στίχους του συγκροτήματος Μωρά Στη Φωτιά.

Νάνσυ Μανδάλτση - Μωρά Στη Φωτιά - Υποβολείς και Θεατρίνοι (1999)

Κάπου από το 2000 και μετά ο Στέλιος Παπαϊωάννου, εγκέφαλος του συγκροτήματος, με πολύ αγώνα και προσπάθεια έχει καταφέρει να ασχολείται και να ζει μόνο με την μουσική του.

Στις 27 Ιανουαρίου του 2000 είδα για πρώτη φορά live το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' στο Αν Club στην Αθήνα. Πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα εκείνη η συναυλία τους. Πάντα το να ζεις μια συναυλία του συγκροτήματος ''Μωρά Στη Φωτιά'' είναι μια μοναδική εμπειρία.

Το 2002 είδα για δεύτερη φορά live το γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'', ένα από τα κορυφαία ελληνικά ροκ συγκροτήματα. Ήταν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στη ''Υδρόγειο'' στην Θεσσαλονίκη. Σε ένα live για την Διεθνή Αμνηστία μαζί με το συγκρότημα Μάσκες (δες εδώ: ΜΑΣΚΕΣ) και το γκρουπ Γκέτο.


Τον Ιούνιο του 2004 ο Στέλιο ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου δημιουργεί το label ''Baby records" όπου μέσω αυτού θα κυκλοφορήσουν οι επόμενοι δίσκοι τους.

Το 2005 κυκλοφορούν την τρίτη δισκογραφική δουλειά τους, το cd με τίτλο "Στο Δρόμο", από την "Baby Records" το label του τραγουδιστή τους, Στέλιου Παπαϊωάννου (Σαλβαδόρ). Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον Στέλιο (Σαλβαδόρ) Παπαϊωάννου. Η ηχογράφηση έγινε από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2004. Το cd συνοδεύεται από ένα πολύ όμορφο εξώφυλλο και βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών καθώς και πληροφορίες για τον δίσκο. Η σύνθεση της μπάντας σ' αυτό το δίσκο έχει αλλάξει πλήρως, με μοναδικό συνδετικό κρίκο τον Στέλιο ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου.


Η σύνθεση του γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'' σ΄ αυτό το δίσκο ήταν:
Στέλιος Παπαϊωάννου - Σαλβαδόρ - Φωνή, Φωνητικά
Βαγγέλης Νοτόπουλος - Μπάσο
Ηλίας Πετρίδης - πλήκτρα
Χρήστος Κωσταντινίδης - Τύμπανα
Γιώργος Βασίλας - Κιθάρα

Επίσης συμμετείχαν και διάφοροι μουσικοί σε κάποια τραγούδια του δίσκου, όπως ο Δημήτρης Ζήκας (τύμπανα), ο Νικόδημος Τριαρίδης (Κιθάρες), Ιάσωνας Γερεμτζές (Κρουστά), Δημήτρης Μπαλσάμ (Κοντραμάσο), Γιώργος Γαρυφαλλάς και Γιάννης Παππάς (Ακορντεόν).

Σε αυτόν τον δίσκο περιλαμβάνεται και το τραγούδι ''Αδρεναλίνη'' το οποίο ήταν μέχρι τότε ακυκλοφόρητο λόγο της αρχικής κυκλοφορίας (με κάποιες παραλλαγές στους στίχους) από το γκρουπ ''Τα Ξύλινα Σπαθιά'' στον πρώτο τους δίσκο. Το τραγούδι αποτελεί έναν από τους ύμνους του γκρουπ Μωρά Στη Φωτιά σε όλες τους τις συναυλίες. Από τον δίσκο ''Στο Δρόμο'', το τραγούδι ''Αποτυχημένο Παιδί'' έγινε βίντεο κλιπ.


Από το καλοκαίρι του 2006 ο Στέλιος Παπαϊωάννου ζει μόνιμα με την οικογένεια του στην Κέρκυρα.

Τον Νοέμβριο του 2007 τη θέση του Δημήτρη Ζήκα στα τύμπανα παίρνει ο Πασχάλης Ιγνατιάδης. Τη νέα 7μελή σύνθεση του γκρουπ Μωρά Στη Φωτιά συμπληρώνουν ο Μενέλαος Καραγιάννης στο τρομπόνι και ο Νίκος Νικολαΐδης στην τρομπέτα. 

Το συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά στις 24 Μαρτίου του 2008 έδωσαν μια εορταστική συναυλία στο Κύτταρο στην Αθήνα για τα 20 τους χρόνια στην δισκογραφία. Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφορεί το διπλό live cd και διπλό live dvd με τίτλο "20 Χρόνια Μωρά Στη Φωτιά".



Εκείνη την εποχή το συγκρότημα το συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά πλέον εμφανίζεται με μεγάλη σύνθεση, η οποία απαρτίζεται και από πνευστά, ακριβώς όπως στο live που έδωσαν στο Κύτταρο.
Η σύνθεση του γκρουπ είναι:
Στέλιος «Σαλβαδόρ» Παπαϊωάννου – Φωνή, Μπάσο
Ηλίας Πετρίδης – Πλήκτρα
Βαγγέλης Νοτόπουλος – Μπάσο
Γιώργος Βασίλας – Κιθάρα
Πασχάλης Ιγνατιάδης – Τύμπανα
Μενέλαος Καραγιάννης – Τρομπόνι
Νίκος Νικολαΐδης – Τρομπέτα
Γιάννης Σαραντζίου – Σαφόφωνο

20 Χρόνια Μωρά Στη Φωτιά - Στέλιος «Σαλβαδόρ» Παπαϊωάννου

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποτελούν πάντα ένα εκρηκτικό και δυναμικό μείγμα από μουσική γεμάτη φαντασία, στίχους εμπνευσμένους από τις πιο ενδόμυχες σκέψεις μας, και σκηνική παρουσία γεμάτη ένταση και αμεσότητα.




Τον Φεβρουάριο του 2011 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο ''Gougar Baby Smoking Rabbit'', από την ''Baby records" με 8 καινούρια τραγούδια. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Gougar Baby Smoking Rabbit'' στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ: Μωρά στη Φωτιά - Cougar Baby Smoking Rabbit.

Από τον δίσκο αυτό έγινε video clip το τραγούδι ''Μοιραίο Καραβάνι'' από την ομάδα grotto team και το σκηνοθέτη Χρήστο Μουρούκη και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην συναυλία του συγκροτήματος Μωρά Στη Φωτιά, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου του 2012 στο Κύτταρο.


Τον Μάρτιο του 2012 κυκλοφόρησε από την Labyrinth of thoughts, σε συνεργασία με την B-otherside records, το album ''Θεατρίνοι'', για πρώτη φορά σε βινύλιο. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε μόλις 420 αριθμημένα αντίτυπα σε βινύλιο 150 gr. Τα πρώτα 150 σε μπλε χρώμα, και τα υπόλοιπα σε μαύρο. Η έκδοση περιλαμβάνει  αφίσα με την αυτοπροσωπογραφία του Στέλιου “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου.


Στο τέλος του 2012 προστέθηκε ένα νέο μέλος στο συγκρότημα, η Ελένη Σινιάρη στο πιάνο, μετά την αποχώρηση του Ηλία Πετρίδη που ήταν στο γκρουπ επί μια δεκαετία.

To 2013 το συγκρότημα έδωσε πάρα πολλά live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Τον Μαϊο του 2013 κυκλοφόρησε σε έκδοση βινυλίου το album "Στο Δρόμο" από τη Labyrinth of Thoughts records. Πρόκειται για επανακυκλοφορία του δίσκου τους που είχε κυκλοφορήσει το 2005 σε μορφή cd. Σε αυτή την έκδοση υπάρχει το τραγούδι "Κοίτα με τα μάτια της καρδιάς" που δεν είχε συμπεριληφθεί στην έκδοση του 2005.

Τον Ιούνιο του 2013 παίξανε ως support γκρουπ τις συναυλίες που έδωσε το συγκρότημα ''Gang of Four'', σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το 2014 συνεχίζουν να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η σύνθεση του γκρουπ στα live που δίνουν είναι η παρακάτω:
Στέλιος «Σαλβαδόρ» Παπαϊωάννου: ηλεκτρικό μπάσο, φωνή
Γιάννης Σαββίδης: ηλεκτρική κιθάρα
Φίλιππος Κωσταβέλης: πλήκτρα, συνθεσάιζερ
Χρήστος Εμεξεζίδης: τρομπέτα
Φώτης Τσακυρίδης: τύμπανα

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου του 2014, 8 μήνες από την τελευταία εμφάνιση τους στην Αθήνα, το θρυλικό συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' ανεβαίνει στην σκηνή του Κύτταρο για ένα live όπου θα παρουσιάσει τα τραγούδια του επερχόμενου νέου maxi-single με τίτλο ''Σκιές στη Σελήνη'', που είναι προάγγελος του μεγάλου δίσκου που ετοιμάζει το συγκρότημα. Το γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'' εμφανίζεται με την παρακάτω σύνθεση:
Στέλιος Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου: Μπάσο, Φωνή
Λάκης Ραγκαζάς: Κιθάρες
Φίλιππος Κωσταβέλης: Πλήκτρα
Χρήστος Εμεξεζίδης: Τρομπέτα
Φώτης Τσακιρίδης: Τύμπανα, Κρουστά
Χρήστος Κωνσταντινίδης: Ντράμς, Κρουστά
Χάρης Καπετανάκης: Σαξόφωνο


Τον χειμώνα του 2014 θα κυκλοφορήσει ένα ep / maxi-single, σε μορφή cd, με τίτλο ''Σκιές στη Σελήνη''. Η κυκλοφορία αυτή περιλαμβάνει 4 καινούργια κομμάτια. Οι στίχοι και η μουσική καθώς και η παραγωγή είναι του Στέλιου ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου. Η ηχογράφηση έγινε στο studio Cue , από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο του 2014.
Από τον δίσκο ''Σκιές στη Σελήνη'' ξεχωρίζει το τραγούδι ''Ο Μονομάχος''. Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Σκιές στη Σελήνη'' στο κανάλι της μπάντας στο youtube εδώ: Μωρά στη Φωτιά - Σκιές στη Σελήνη.

Το 28 Φεβρουαρίου του 2015 θα παίξουν live στο Κύτταρο, επτά μουσικοί επί σκηνής, δύο σετ ντράμς, δύο χάλκινα πνευστά (τρομπέτα, τρομπόνι), κιθάρα ακουστική, ηλεκτρική, πλήκτρα, μπάσο και φωνές σε ένα πρόγραμμα με όλα τα παλιά και πολλά καινούργια τραγούδια.


Στις 9 Μαΐου του 2015 ο Στέλιος Σαλβαδόρ Παπαϊωάννου με το γκρουπ του Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στο 8ball Club στην Θεσσαλονίκη για ένα ακόμα δυναμικό live.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2017 το γκρουπ Μωρά στη Φωτιά και ο Στέλιος Σαλβαδόρ θα εμφανιστούν στην σκηνή του Κύτταρο στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια του συγκροτήματος στον χώρο της ελληνικής ροκ σκηνής.


Σε αυτά τα 30 χρόνια της δράσης του ο Στέλιος ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου με το γκρουπ του ''Μωρά στη Φωτιά'' εκτός από τις εκατοντάδες φορές που έχει ανέβει σε όλα σχεδόν τα stage της Ελλάδας έχουν κυκλοφορήσει 4 ολοκληρωμένους δίσκους, ένα ep και ένα διπλό live cd/dvd.

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ_Δισκογραφία 1987-2017

Τα τελευταία χρόνια το γκρουπ Μωρά στη Φωτιά δίνει κάθε χρόνο (1 με 2 φορές) το παρών στην σκηνή του Κύτταρο και σε κάθε live τους γίνεται πάντα το αδιαχώρητο...

Το 2018 θα βρει, την μπάντα ή μόνο τον Στέλιο σε unplugged εμφανίσεις, και πάλι στο δρόμο και να δίνει live σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Λευκάδα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Βόλο, Κέρκυρα, Κιλκίς και Αθήνα.


Τον Αύγουστο του 2018 θα ανέβει στο κανάλι του Στέλιου Σαλβαδόρ το video clip από το τραγούδι ''Ο Παπαγάλος'', το οποίο θα συμπεριλαμβάνεται στον επερχόμενο δίσκο των ''Στέλιος Σαλβαδόρ - Μωρά στη Φωτιά''. Μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video.


Την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου του 2018 ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά συμμετείχαν στο 10ο Street Mode Festival με ένα live υψηλής έντασης.

Στις 19 Νοεμβρίου 2018 θα κυκλοφορήσει ο δίσκος ''Το Χρυσό Κλειδί''. Ο νέος αυτός δίσκος του Στέλιου Σαλβαδόρ και του συγκροτήματος ''Μωρά Στη Φωτιά'' θα κυκλοφορήσει από την Plus Rec σε δίσκο βινυλίου αλλά και σε cd. Ο έβδομος δίσκος του Στέλιου Σαλβαδόρ με τίτλο ''Το Χρυσό Κλειδί'' κυκλοφορεί από τη Plus Rec, σε στίχους και μουσική του ιδίου αλλά και με μια μεγάλη έκπληξη, την μελοποίηση δύο ποιημάτων του μεγάλου νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, ένα εκ των οποίων δίνει το όνομά του και στον τίτλο του δίσκου.

Ολόκληρο τον δίσκο ''Το Χρυσό Κλειδί'' μπορείτε να τον ακούσετε πατώντας πάνω στο link εδώ: Στέλιος Σαλβαδόρ & Μωρά Στη Φωτιά - Το Χρυσό Κλειδί (New Album 2018).

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο δίσκο με τραγούδια ιστορίες δυνατές, με το καλλιτεχνικό στίγμα του αγαπημένου τραγουδοποιού. Πλούσιος ήχος, καταιγισμός μουσικών οργάνων, ενορχήστρωση δυναμική και το ίδιο γνωστό πάθος στη φωνή του Στέλιου Σαλβαδόρ, που δεν εφησυχάζεται ποτέ και διοχετεύει την ασίγαστη δημιουργική του φλόγα σε ροκ ατμόσφαιρες, ικανοποιώντας στο έπακρο τις υψηλές προσδοκίες που μας έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια!

Στέλιος Σαλβαδόρ & Μωρά στη Φωτιά - Το Χρυσό Κλειδί (2018)

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου του 2018 ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά θα ανέβουν στην σκηνή του Piraeus 117 Academy σε μια συναυλία όπου θα παρουσιάσουν και τον καινούριο τους δίσκο που έχει τον τίτλο ''Το Χρυσό Κλειδί''. Στην σκηνή θα βρίσκονται οι εξής μουσικοί:
Στέλιος Σαλβαδόρ: Μπάσο και φωνή
Σάκης Ζαχαριάδης: Κιθάρα ηλεκτρική - κλασική
Ελένη Σινιάρη: Πιάνο, synths
Φώτης Τσακιρίδης: Ντράμς
Δημήτρης Ματζίρης: Τρομπόνι, δεύτερη κιθάρα
Κώστας Κατσαρός: Τρομπέτα, synths

Στέλιος Σαλβαδόρ & Μωρά στη Φωτιά - νέο άλμπουμ “Το Χρυσό Κλειδί” 28-12-2018 Piraeus 117 Academy

Στις 20 Μαρτίου του 2020 θα κυκλοφορήσει, από την Plus Rec, ο δίσκος των Στέλιος Σαλβαδόρ - Μωρά στη Φωτιά με τίτλο ''Κάτω Στην Πόλη'' σε βινύλιο 180gr. Το συγκρότημα ''Μωρά στη Φωτιά'' γιορτάζει 33 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους album με μια επετειακή κυκλοφορία έκπληξη, που περιλαμβάνει μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της εντυπωσιακής και θορυβώδους μουσικής τους πορείας! Ο Στέλιος Σαλβαδόρ για αυτό το Best Of album, με τίτλο με τίτλο ''Κάτω Στην Πόλη'' ταξίδεψε στο Λονδίνο και επιμελήθηκε μια νέα  ηχογράφηση σε δυο τραγούδια που αποτελούν ορόσημο για την Ελληνική Ροκ σκηνή, το ''Μανιφέστο'' και το ''Κάτω Στην Πόλη''. Η ηχογράφηση τους πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό The Friary Studios του Λονδίνου μπροστά στην SSL G, aka “Jaqueline” θρυλική κονσόλα του Prince, στην οποία έχουν ηχογραφηθεί album από καλλιτέχνες όπως Eric Clapton, Robert Plant, Duran Duran, Rolling Stones και άλλων, ενώ στην παραγωγή του συντέλεσαν καταξιωμένοι Βρετανοί μουσικοί και συνεργάτες του Στέλιου Σαλβαδόρ! Να αναφέρουμε ότι όλο το υλικό αυτού του Best Of δίσκου,''Κάτω Στην Πόλη'',  έχει επεξεργαστεί εκ νέου ηχητικά, έτσι ώστε όλα τα κλασικά τραγούδια που περιλαμβάνονται στην κυκλοφορία να είναι σε Remastered εκτελέσεις!

Στέλιος Σαλβαδόρ - Μωρά στη Φωτιά - Κάτω στην πόλη (2020)

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη σελίδα του συγκροτήματος ''Μωρά στη Φωτιά'' στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.morastifotia.net/.


Το συγκρότημα ''Μωρά Στη Φωτιά'' είναι ένα απ΄ τα ιστορικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα που έρχονται από τα '80s. Το γκρουπ ''Μωρά στη Φωτιά'' και η ψυχή του γκρουπ, ο Στέλιος ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου, εδώ και σχεδόν 35 και πλέον χρόνια παραμένουν πιστοί στον αυθεντικό ροκ ήχο, με τη δική τους ταυτότητα που συνδέει το funk με το punk, τη jazz με το rock n΄roll και όλα αυτά με τον ιδιαίτερο, κοινωνικό, ελληνικό στίχο του Στέλιου ''Σαλβαδόρ'' Παπαϊωάννου.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Έως σήμερα μεσολάβησαν εκατοντάδες συναυλίες και συμμετοχές σε όλα σχεδόν τα μουσικά φεστιβάλ της χώρας.

Μωρά στη Φωτιά - elliniko greek rock


Δισκογραφία 


ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ (1987)
A1. Κάτω Στην Πόλη
A2. Σκυλίσια Μέρα
A3. Αδέλφια Στην Κόλαση
A4. Ηρωίνη
A5. Το Παυσίπονο
B1. Μανιφέστο
B2. Υποσχέσεις
B3. Το Παιχνίδι
B4. Third Uncle
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ (1987 lp front)




ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ (1987 lp back)

ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ (1999)
1.Διλήμματα
2.Γυναίκα
3.Άνθρωπος ελέφαντας
4.Μόνος σου ξανά
5.Θεατρίνοι Μ.Α.
6.Βαβυλωνία
7.Ο χαμαιλέων
8.Η φωλιά του κούκου
9.Εμβατήριο - πένθιμο και κατακόρυφο
10.Funk πάθη
11.Ανδρείκελα
12.Ο ηλεκτρονικός άνθρωπος ελέφαντας
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ (1999 cd front)

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ (1999 cd)


ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ (1999 cd back)

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (2005)
1.Αδρεναλίνη
2.Πήδα προτού να κοιτάξεις
3.Στο δρόμο
4.Πόσο κοντά είναι η Ασία;
5.Δον Κιχώτες
6.Γκρίζο Background
7.Τα Είδωλα
8.Το ταξίδι
9.Τατουάζ
10.Χάρτινα λουλούδια
11.Αποτυχημένο παιδί


ΣΤΕΛΙΟΣ "ΣΑΛΒΑΔΟΡ" ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - Ζωντανή ηχογράφηση στο Κύτταρο (2008)
CD - DVD 1
1. Γκρίζο background
2. Πόσο κοντά είναι η Ασία
3. Ταξίδι
4. Ο Άνθρωπος ελέφαντας
5. Ηρωίνη
6. Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο
7. Κάτω στην πόλη
8. Αδέρφια στην κόλαση
9. Αποτυχημένο παιδί
10. Ο Χαμαιλέων
11. Βαβυλωνία
12. Σαλονίκη (Μόνος σου ξανά)

CD - DVD 2
1. Το παιχνίδι
2. Παυσίπονο
3. Στο δρόμο
4. Θεατρίνοι Μ.Α.
5. Funk πάθη
6. Υποσχέσεις
7. Μανιφέστο
8. Αδρεναλίνη
9. Η φωλιά του κούκου
10. Γυναίκα
11. Πήδα προτού κοιτάξεις
12. Σκυλίσια μέρα




COUGAR BABY SMOKING RABBIT (2011)
1. Μοιραίο καραβάνι
2. Τα ραδιόφωνα
3. Το τελευταίο SOS
4. Χλομή φωτιά
5. Smoking rabbit
6. Βρώμικα λεφτά
7. Cougar Baby
8. Το μαγικό πουλί



ΣΚΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ (2014)
1. Ο Μονομάχος
2. Όνειρο
3. Σκιές στη Σελήνη
4. Ο Άσος Κούπα
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - 2014 Σκιές στη Σελήνη_front

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - 2014 Σκιές στη Σελήνη_cd

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - 2014 Σκιές στη Σελήνη_back

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ (2018)
Α1. Ο Παπαγάλος
Α2. Η ρουλέτα
Α3. Το νησί ''Του Κρυμμένου Θησαυρού''
Α4. Το δικό μου Καλοκαίρι
Α5. Christine
Β1. Το Χρυσό Κλειδί
Β2. Ο Ράφτης
Β3. Όνειρο
Β4. Σκιές Στη Σελήνη
Β5. Άσσος Κούπα
Στέλιος Σαλβαδόρ & Μωρά Στη Φωτιά - Το Χρυσό Κλειδί_front

Στέλιος Σαλβαδόρ & Μωρά Στη Φωτιά - Το Χρυσό Κλειδί_back

ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (2020)
Α1. Κάτω Στην Πόλη
Α2. Μανιφέστο
Α3. Αδρεναλίνη
Α4. Σαλονίκη [Μόνος σου ξανά]
Α5. Ο Παπαγάλος
Β1. Βαβυλωνία
Β2. Ο Χαμαιλέων
Β3. Μοιραίο Καραβάνι
Β4. Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο
Β5. Δον Κιχώτες
Β6. Το Παυσίπονο (Live)
Στέλιος Σαλβαδόρ - Μωρά Στη Φωτιά - (2020) Κάτω Στην Πόλη [2xlp]

2 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο, αν και λειπει μια πληροφορια, την περίοδο 2006-2008 αν δεν κανω λαθος επαιζει επισης μαζι τους κιθαρα ο Σταυρος Ρωσσοπουλος, που ειναι και ο κιθαριστας των Ξυλινων Σπαθιων στο πρωτο τους δισκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βλέπω πολλά βινύλια από την εποχή
    που άκουγα τέτοια μουσική... :)

    Μωρά Στη Φωτιά
    Δες και το παραπάνω λινκ

    miliokas aka skylos_mayros

    ΑπάντησηΔιαγραφή