Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ


Το συγκρότημα ''Μαύρη Μαγιονέζα'' πρωτοεμφανίζεται το 1996 όταν ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με το όνομα "Ανδρέας Ασημακόπουλος & Το Νυχτοπούλι" αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του. Το συγκρότημα "Νυχτοπούλι" είχε δημιουργηθεί το 1994, από τον Ανδρέα Ασημακόπουλο και έκανε αρκετές συναυλίες, με διάφορους μουσικούς να το πλαισιώνουν, σε πολλά μπαράκια της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά ήταν μια φοιτητική μπάντα.


Λίγο πριν να παγιωθεί η σύνθεσή του, το συγκρότημα το 1995 ηχογραφεί και ένα demo σε κασέτα με έξι τραγούδια με τίτλο: "Σπουδή στο μωβ: ο λυρισμός του ατάλαντου λύκου". Τραγούδια από το συγκεκριμένο demo (εκεί σε πρωτόλεια μορφή) υπάρχουν μάλιστα στους δύο πρώτους δίσκους του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα''.


Το 1996 η σύνθεση του συγκροτήματος καταλήγει στους Ανδρέα Ασημακόπουλο (κιθάρα, φωνή), Κώστα Μαντζουκίδη (μπάσο, φωνητικά) ο οποίος ήταν πρώην μέλος του συγκροτήματος New Rose, και τον Θωμά Αρβανίτη (τύμπανα, φωνητικά). Με αυτή την σύνθεση πλέον αλλάζουν το όνομα του συγκροτήματος από "Νυχτοπούλι" σε ''Μαύρη Μαγιονέζα'' και ηχογραφούν ένα demo, όπου δύο χρόνια αργότερα θα ηχογραφηθεί ξανά για να γίνει ο πρώτος τους δίσκος.

Το περίεργο όνομα τους κάνει πολλούς να αναρωτιούνται για την προέλευση του. Ο όρος "Μαύρη Μαγιονέζα" για κάποιους επιστήμονες είναι «το ίζημα που υπάρχει σε ορισμένους ωκεανούς, προερχόμενο από διάφορα λύματα, που καταστρέφει ολόκληρη τη χλωρίδα (και όχι μόνο), στον πυθμένα τους».

Το 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' με τίτλο το όνομά τους, ''Μαύρη Μαγιονέζα''. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Eros Music. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον Ανδρέα Ασημακόπουλο. Πρόκειται για έναν δουλεμένο ροκ δίσκο. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον πρώτο δίσκο του γκρουπ ''Μαύρη Μαγιονέζα'' είναι σε διαφορετικό μουσικό ύφος μεταξύ τους. Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτόν τον δίσκο ήταν:
Ανδρέας Ασημακόπουλος - Κιθάρες, Φωνή, Πλήκτρα, Sampling
Κώστας Μαντζουκίδης - Μπάσο, Φωνητικά
Θωμάς Αρβανίτης -Τύμπανα, Φωνητικά


Από αυτόν τον πρώτο τους δίσκο, λίγους μήνες αργότερα γυρίζεται το τραγούδι "Μέντορες" σε video clip. Το τραγούδι ''Συλλογίσου τον Φληβά'' είναι βασισμένο σ' ένα χαρακτήρα που δημιούργησε ο T.S. Eliot.

Το συγκρότημα ''Μαύρη Μαγιονέζα'' κινείται γύρω από ένα πυρήνα σκληρού ροκ με έντονες αναφορές όμως σε άλλα μουσικά ακούσματα όπως το funk, το blues, το punk, και ροκ φόρμες γενικότερα. Ο προσεγμένος εγκεφαλικός στίχος των τραγουδιών είναι ένα ακόμα στοιχείο που το χαρακτηρίζει.

Ακολουθούν πολλές συναυλίες με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη σε ιστορικά μπαράκια όπως το Residents και το Dizzy Dolls αλλά και σε μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας όπως το "Woodstock" στο Περιστέρι και το ''Αν Club'' στα Εξάρχεια και χωρίς να σταματήσουν ούτε λεπτό, συνεχίζουν με συναυλίες στην επαρχία, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις, πολλές φορές ζωντανά, στην (τότε) εκπομπή της ΕΤ3 "Jammin".



Αρχίζουν να πειραματίζονται δειλά με την προσθήκη ηλεκτρονικών ήχων και ρυθμών στον ήχο τους, καθώς και την προσθήκη πολυμέσων στις συναυλίες τους.

Το 2000 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' με τίτλο ''Παραμόρφωση''. Και αυτός ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Eros Music. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον Ανδρέα Ασημακόπουλο. Στην ηχογράφηση αυτού του δίσκου στα τύμπανα κάθεται ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος αντικαθιστά το Θωμά Αρβανίτη ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτόν τον δίσκο ήταν:
Ανδρέας Ασημακόπουλος - Φωνή, Κιθάρες, Δειγματοληψία, Προγραμματισμός
Κώστας Μαντζουκίδης - Μπάσο, Φωνητικά
Γιώργος Γεωργίου -Τύμπανα, Φωνητικά

Ο δίσκος ''Παραμόρφωση'' δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' για πειραματισμό και διαφυγή από την πεπατημένη. Η συναυλιακή πορεία της μπάντας συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς. Παίζουν ζωντανά στην Θεσσαλονίκη στην Υδρόγειο και στον Μύλο, ενώ στην Αθήνα παρουσιάζουν το δίσκο τους στον "Αέρα" της Πετρούπολης και στο Ρόδον, όπου και ανοίγουν την συναυλία από τους Βέλγους ''Deus''.

Προς τα τέλη του 2000 ο Θωμάς Αρβανίτης απολύεται από φαντάρος και παίρνει ξανά τη θέση του πίσω από τα τύμπανα.  Κάπου εκεί, γυρίζεται και το δεύτερο video clip του συγκροτήματος. Πρόκειται για το τραγούδι "Η εντροπία σου είναι πολύ πιο μεγάλη", όπου το τραγούδι με τον παράξενο τίτλο, οπτικοποιείται πάνω σ' ένα σενάριο των ίδιων, στην πρώτη ουσιαστική απόπειρα του συγκροτήματος να περιγράψουν τη μουσική τους με εικόνες.

Οι συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα και περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά), καθώς και οι συναυλίες συνεχίζονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2001, όπου και παίζουν στο φεστιβάλ του Δρυμού.

Σ' αυτό το χρονικό σημείο το συγκρότημα ''Μαύρη Μαγιονέζα'' αναστέλλει τη δράση του για περίπου ένα χρόνο, λόγο μουσικών σπουδών του Ανδρέα Ασημακόπουλου στο εξωτερικό.

Επιστρέφοντας μ' ένα master, πάνω στην Μουσική Τεχνολογία στις βαλίτσες του, ο Ανδρέας Ασημακόπουλος ξανασυναντά τον Κώστα Μαντζουκίδη και το Θωμά Αρβανίτη για να παίξουν live για τη διεθνή αμνηστία στο Μύλο καθώς και στο Dizzy Dolls με συναυλία και after party με μουσική επιλεγμένη από τους ίδιους.


Το 2002 βρίσκει το συγκρότημα να ηχογραφεί τον τρίτο τους δίσκο "Μανιτάρια και Μανιφέστα", οι ηχογραφήσεις του οποίου ολοκληρώνονται προς το τέλος του ίδιου χρόνου και κυκλοφορεί τον επόμενο.

Τον Φεβρουάριο του 2003 κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' με τίτλο "Μανιτάρια & Μανιφέστα''. Και αυτός ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Eros Music. Το cd συνοδεύεται με ένα 16σέλιδο με πολλές ζωγραφιές και στίχους όλων των τραγουδιών. Από αυτόν τον δίσκο το τραγούδι ''Είναι το μίσος τους, οχιά'' γυρίζεται video clip.


Ο νέος ήχος που δημιούργησαν μετά από όλη αυτή την δημιουργική αναζήτηση ενσωματώνει στο σκληρό ροκ του συγκροτήματος ακόμα περισσότερες «αλλοπρόσαλλες» αναφορές σε μουσικές όπως το hip-hop, το drum ‘n’ bass, το breakbeat, την electronica… Οι λούπες και οι πρωτότυποι ηλεκτρονικοί ήχοι είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων ενώ οι στίχοι συνεχίζουν να τσακίζουν κόκαλα, ακόμα και σε θέματα που ελάχιστοι τόλμησαν να αγγίξουν.
Οι συναυλίες συνεχίζονται σε Θεσσαλονίκη (φεστιβάλ κατά της παγκοσμιοποίησης στην πλατεία Αριστοτέλους, club Μεσόγειος, Μύλος), Κρήτη (φεστιβάλ σπουδαστών μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής), ανοιχτό θέατρο Ξάνθης, φεστιβάλ "Ήχοι του Δάσους" στη Γκιόνα, κ.α. Οι συναυλίες έχουν πλέον εμπλουτιστεί με οπτικές προβολές και εξελίσσονται σ' ένα εντυπωσιακό πολυμεσικό θέαμα με πληθώρα μηνυμάτων για αυτιά και μάτια.

Το συγκρότημα Μαύρη Μαγιονέζα στους χαλεπούς καιρούς που ακολουθούν δίνει σποραδικά συναυλίες χωρίς να εκβιάσει καμία δισκογραφική παρουσία χωρίς λόγο, τιμώντας τη μουσική της και τους φίλους της.
Μέχρι που κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2006 αποφασίζουν ότι ο καιρός της αδράνειας πέρασε. Ορμώμενοι από το σύγχρονο πολιτικοοικονομικό σκηνικό αποφασίζουν να γράψουν καινούργια τραγούδια και ξαναμπαίνουν στο studio με μεγάλη όρεξη και με τη μεγάλη εμπειρία του Ανδρέα Ασημακόπουλου ως καθηγητή μουσικής τεχνολογίας, στη θέση του παραγωγού.

Το 2007 ο Γιώργος Γεωργίου επιστρέφει στα τύμπανα του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' ενώ ο Ανδρέας Ασημακόπουλος ιδρύει την Tech Killa Records και το Mass Room Studio. Ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του για την εταιρεία Tech Killa Records ότι: ''ο όρος «δισκογραφική» εφαρμόζεται εδώ με πολύ ευρεία έννοια. Ουσιαστικά είναι ένας τρόπος για να κυκλοφορούμε νόμιμα ότι θέλουμε, χωρίς περιορισμούς ή «νταβαντζιλίκια» – τις γνωστές πρακτικές των «κανονικών» δισκογραφικών. Στην πορεία σκεφτήκαμε ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τους σοβαρούς μουσικούς να κυκλοφορήσουν τις δουλειές τους. Αξιόλογες δουλειές που πέφτουν συνέχεια σε τοίχους άρνησης γιατί δεν ικανοποιούν τα κλισέ κριτήρια του κάθε παραγωγίσκου.
Αυτό που κάνουμε είναι να προσφέρουμε τεχνογνωσία στους μουσικούς και να κυκλοφορούμε τις δουλειές τους δίνοντας τους πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία και το 100% των εσόδων του κάθε τους album. Με αυτόν τον τρόπο παραμένουμε πραγματικά «ανεξάρτητοι» (και εμείς και οι μουσικοί), αποφεύγοντας τις κοινοτοπίες των υπόλοιπων δισκογραφικών ενώ ταυτόχρονα, η μουσική σκηνή γίνεται πλουσιότερη από αξιόλογες εμπνεύσεις που δύσκολα  θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν αλλιώς.''.


Το 2007 κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' με τίτλο "Καλή Όρεξη''. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Tech Killa Records, την ιδιόκτητη από τους ίδιους δισκογραφική, ανεξάρτητη, εταιρία. "Ήταν ο μόνος τρόπος να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της μουσικής μας" λένε οι ίδιοι, "χωρίς καλλιτεχνικές παρεμβολές ή οικονομικά παζάρια πάνω στην παραγωγή". Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον Ανδρέα Ασημακόπουλο. Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτόν τον δίσκο ήταν:
Ανδρέας Ασημακόπουλος - Κιθάρες, Φωνή, Πλήκτρα, Sampling
Κώστας Μαντζουκίδης - Μπάσο, Φωνητικά
Γιώργος Γεωργίου - Τύμπανα, Φωνητικά

Οι συνθέσεις του δίσκου ''Καλή Όρεξη'' είναι και εδώ λογοκεντρικές αλλά αυτή τη φορά το συγκρότημα Μαύρη Μαγιονέζα αφήνει κατά μέρους τις ποιητικές της για να τα πει έξω από τα δόντια. Στίχος πολιτικός που δαγκώνει και δεν χαρίζεται σε κανέναν, riffs και beats που κλωτσάνε και μια απίστευτη παραγωγή σε τέσσερα διαφορετικά studios σε Ελλάδα και Γερμανία. Το τελευταίο κομμάτι του δίσκου (''Χωρίς Επωδό'') είναι και το πιο down tempo με μια ανατριχιαστικά αισθαντική μελωδία και στίχους που, με αφορμή την τραγωδία του μικρού Αλέξη από την Βέροια, αναρωτιέται για όλα τα υπόλοιπα παιδιά που δεν ζουν στον κόσμο που πιστεύουμε ότι υπάρχει. Η συσκευασία του cd ανοίγει περίεργα σαν σταυρός και αφού την ανοίξεις βρίσκεις τις κάρτες ...σουβέρ (!) που κάθε μία έχει ένα εικαστικό θέμα από τη μια μεριά και τους στίχους του αντίστοιχου τραγουδιού από την άλλη!


Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, η πάντα ανήσυχη μπάντα ''Μαύρη Μαγιονέζα'' δίνει την πρώτη ελληνική διαδικτυακή συναυλία από το στο 8ball στην Θεσσαλονίκη. Ένα εγχείρημα με μεγάλη επιτυχία που δυστυχώς επισκιάστηκε από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία έγινε κατά την διάρκεια της συναυλίας, με κοινό και μουσικούς να πληροφορούνται το συμβάν μέσα από το chat room του event!


Το 2010 κυκλοφορεί ο πέμπτος δίσκος του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' με τίτλο "Κατέβασέ Το!''. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Tech Killa Records. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον Ανδρέα Ασημακόπουλο. Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτόν τον δίσκο ήταν:
Ανδρέας Ασημακόπουλος - Φωνή, Κιθάρες (ηλεκτρικές, ακουστική, κλασσική), Προγραμματισμός, Δειγματοληψία, Σχεδιασμός ήχου.
Κώστας Μαντζουκίδης - Μπάσο, Φωνητικά.
Νέστωρ Κάνιστρας -Τύμπανα.
Ορέστης Ναλμπάντης - Ηλεκτρική κιθάρα, Φωνητικά.
Αλεξάνδρα Πεσμαντζόγλου - Φωνητικά.


Και ο δίσκος αυτός κυκλοφορεί από την Tech Killa Records, δόθηκε δωρεάν (για περιορισμένο χρόνο) από το internet ενώ κυκλοφορεί επίσης και σε συλλεκτικά CD, βινύλια και USB sticks. Δεκατρία τραγούδια περιέχει η έκδοση του cd εκ των οποίων μετά το τελευταίο τραγούδι υπάρχει και ένα κρυφό, πράγμα που γίνεται σε κάθε δίσκο τους, ένα bonus περιέχει η έκδοση βινυλίου και ένα η έκδοση με το usb stick το οποίο είναι εξίσου ωραίο καθώς περιέχει και βίντεο κλιπ εκτός από τα τραγούδια.


Επίσης χρησιμοποιούν πλέον και γυναικεία φωνητικά στα τραγούδια τους τα οποία αναλαμβάνει σαν μέλος της μπάντας πλέον η Αλεξάνδρα Πεσματζόγλου. Από τον δίσκο αυτό κάναν βίντεο κλιπ το τραγούδι ''Πράγματα'' και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Στις 22 Νοεμβρίου του 2010 εμφανίστηκαν live στην τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα.
Το 2011 βρίσκει τον Θωμά Αρβανίτη για μια ακόμα φορά πίσω από τα τύμπανα της μπάντας, η οποία έχει πλέον την αρχική της σύνθεση με την προσθήκη του Ορέστη Ναλμπάντη στην κιθάρα και τα φωνητικά. Πραγματοποιούν μία συναυλία από κοινού με το ανατρεπτικό ρωσικό καρτούν Mr. Freeman. Στο συγκεκριμένο event οι κυνικοί μονόλογοι του συγκεκριμένου εικονικού ανθρωπάκου, έχουν αντικαταστήσει τον αντίστοιχο χαρακτήρα της Μαύρης Μαγιονέζας και σχολιάζουν τα τραγούδια της με τον δικό του τρόπο.

Επίσης δημιουργούν το νέο Mass Room Studio, έναν πολυχώρο μουσικής παραγωγής και τέχνης, πόλο έλξης για τους περισσότερους μουσικούς στην Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο).

Τον Νοέμβριο του 2012 κυκλοφορεί το καινούργιο τους web single με τίτλο "Πουτάνα Όλα"! Για να το ακούσετε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.


Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το web single με τίτλο "(Δεν Είναι) Χώρα Του φασίστα" όπου μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:


Και τα δυο παραπάνω τραγούδια της μπάντας ηχογραφήφηκαν στο (νέο) τους Mass Room Studio.

Το καλοκαίρι του 2013 θα κυκλοφορήσει, από την ''Phopograph'', η συλλογή ''Μια Απάντηση'' μια συλλογή τραγουδιών ενάντια στο φασισμό, που ήταν πρωτοβουλία του γκρουπ ''Kollektiva'' και της εκπομπής ''Ελληνοφρένεια'', και όπου το γκρουπ ''Μαύρη Μαγιονέζα'' συμμετείχε με το τραγούδι "(Δεν Είναι) Χώρα Του φασίστα".


Στις 4 Απριλίου του 2014 το γκρουπ ''Μαύρη Μαγιονέζα'' γιορτάζει, με μια συναυλία στην Θεσσαλονίκη και άλλη μια το Σάββατο 7 Ιουνίου στην Αθήνα, για τα 15 χρόνια παρουσίας τους στην ελληνική ροκ μουσική σκηνή.

Στα τέλη του 2015, ο Ανδρέας Ασημακόπουλος, ο οποίος είναι η ψυχή του γκρουπ ''Μαύρη Μαγιονέζα'' θα κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ''Οι Απίστευτες Περιπέτειες Του Κυρίου Μανιτάρι  Κάπα''. Το βιβλίο κυκλοφορέι από τις εκδόσεις ''Φυλάτος''.


Επίσης όλα αυτά τα χρόνια τραγούδια από το συγκρότημα ''Μαύρη Μαγιονέζα'' έχουν κυκλοφορήσει σε πάρα πολλές συλλογές. Αυτές είναι:
  • Αποκάλυψη Νο.2 [Κασέτα] - (1997) - Heavy Rock Tapes, με το τραγούδι ''Κάπου Να Πάω''.
  • Παράλληλες Rock διαδρομές  [Cd] - (1999) - Eros Music.
  • Η Νέα Σκηνή Της Eros [Cd] - (1999) - Eros Music, με τα τραγούδια ''Ταξιδιώτη'' &'' Η Εντροπία Σου Είναι Πολύ Πιο Μεγάλη''.
  • Ροκ Ιστορίες Νο.3 [Κασέτα] - (2000) - Underground Tapes, ως ''Νυχτοπούλι''.

Το συγκρότημα ''Μαύρη Μαγιονέζα'' είναι πλέον ένα από τα μακροβιότερα της ελληνικής ροκ σκηνής. Μουσικά κινούνται όλα αυτά τα χρόνια γύρω από έναν πυρήνα σκληρού ροκ με αναφορές στο hip-hop, στο drum'n'bass, την electonica, το punk και άλλα.


Μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του συγκροτήματος ''Μαύρη Μαγιονέζα'' στο διαδίκτυο εδώ: http://mavrimagioneza.com/.



Δισκογραφία

ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ (1998)
1. Μέντορες
2. Συλλογίσου τον Φληβά
3. Πες μας
4. Τα σπασμένα δεκανίκια
5. Μπαλάντα που δεν έπρεπε να γίνει
6. Τα πλοία που θα σε πάρουν
7. Σ’αγαπώ, ουρλιάζοντας
8. Μικρή ραψωδία στον Πήτερ Παν που γέρασε
9. Όταν με δεις
10. Κάπου να πάω



ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ (2000)
1. Ταξιδιώτη
2. Το τελευταίο δάκρυ
3. Τα αγκάθια
4. Να ζητήσουμε απ΄το διάολο να μας πουλήσει την ψυχή του (μέρος Α’)
5. Να ζητήσουμε απ΄το διάολο να μας πουλήσει την ψυχή του (μέρος Β’)
6. Μην σταματάς να χορεύεις
7. Ο νεκρόφιλος Τζο
8. Η εντροπία σου είναι πολύ πιο μεγάλη
9. Νηπενθή
10. Μια μπαλάντα για τη νύχτα
11. Είμαι ο ρυθμός
12. Όπως χαράζει έτσι αλλόκοτα
13. Το χαρούμενο τραγούδι της λύπης


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ (2003)
1. Τεράστιο πάρτυ
2. Ακολούθα ή οδήγα
3. Είναι το μίσος τους, οχιά
4. Μερικοι άνθρωποι
5. Μια τόση δα λέξη
6. Είσουν καλό ρομπότ, σήμερα;
7. Τα μάτια που σφαλίζουν τη φλόγα
8. Τι είπε ο φοίνικας
9. Κοίτα λίγο τον ουρανό
10. Καινούργιος αιώνας
11. Είμεθα rock ?!


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ (2007)
1. Καλή Όρεξη
2. Junk Food (4 Thought)
3. Κοινό Μυστικό
4. Σύνθημα
5. Δακρυγόνα
6. Κίνηση Ματ
7. Περιπολικό
8. Glamour
9. Διάλλειμα για διαφημίσεις
10. Το Πιο Καλό Ναρκωτικό
11. Μαμά Αμερική
12. Τηλεοπτικός Θεός
13. Χωρίς Επωδό
14. Καλή Χώνεψη




ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ (2010)
1. Αστική Σπηλιά
2. Κατέβασέ Τους
3. Δόγμα
4. Δημόσιος Υπάλληλος
5. Παραμύθι
6. Σερίφη, Το Πιστόλι Σου
7. Διάλογος
8. Πράγματα
9. Τροχός (bonus στην έκδοση CD)
10. Προσευχή
11. Βροχή
12. Για Σκέψου
13. Ελπίδα
14. Ο Στιχουργός Απεργεί (bonus στην έκδοση βινυλίου)
15. Σίσση (bonus στην έκδοση USB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου