Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Πέτρος Θεοτοκάτος logo - Ελληνικό Ροκ

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος, είναι ένας μουσικός και τραγουδιστής της ελληνικής μουσικής σκηνής. Γεννήθηκε το 1967, όταν το μαύρο πέπλο της χούντας είχε αρχίσει να σκεπάζει τον ελληνικό ουρανό, στην πόλη της Αθήνας, όπου και μεγάλωσε. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη μουσική, καθώς 5 ετών μόλις παρακολούθησε μαθήματα πιάνου. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, καθώς επίσης ηλεκτρικό μπάσο, θεωρητικά της μουσικής, ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο ΙΕΜΑ και σύνθεση με τους Αμάραντο Αμαραντίδη (συνθέτης, συγγραφέας μουσικών εγχειριδίων), Χρήστο Ζερμπίνο (συνθέτης, σολίστ του ακορντεόν διεθνούς φήμης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών) και Θεόδωρο Αντωνίου (Μαέστρος, Δρ του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών).

Πέτρος Θεοτοκάτος Ελληνικό Ροκ 1

Η μουσική του Πέτρου Θεοτοκάτου, χρησιμοποιεί στοιχεία από τη ροκ, την ποπ, την ηλεκτρονική, τη minimal μουσική. Η φωνή του είναι από της πιο χαρακτηριστικές στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο ίδιος επίσης γράφει και τους στίχους των τραγουδιών του.
Οι επιρροές του στην μουσική ξεκινούν από το ροκ των '70s, το πανκ, την αγγλική σκηνή των '80s, την αμερικάνικη των '90s και ακόμη τη minimal, την ambient.

Η αρχή του Πέτρου Θεοτοκάτου με την μουσική είχε γίνει κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ξεκίνησε να πειραματίζεται με τα συνθεσάιζερς και τους υπολογιστές από το 1991 όταν πρώτη φορά αγόρασε ένα ATARI 1040 STE.

Το 1993 αποφασίζει να γράψει τραγούδια, σχηματίζοντας μια παρέα από μουσικούς που ονομάστηκε ''Φτου''. Από το 1995 άρχισε να στέλνει demo με τα τραγούδια του σε κάποιες εταιρείες για την κυκλοφορία κάποιου δίσκου.

Το 1997 είναι όπου ο Πέτρος Θεοτοκάτος, ηχογραφεί το πρώτο του άλμπουμ. Εκείνη την εποχή δούλευε στο discobole, σημαντικό δισκάδικο της Γλυφάδας. Είναι ο δίσκος με τίτλο ''Το πιστόλι στο πιάτο'' όπου κυκλοφόρησε από την Legend. Ο δίσκος αυτός είχε κάνει μεγάλη επιτυχία και σχεδόν όλα τα τραγούδια του δίσκου ακούστηκαν από τα ραδιόφωνα της εποχής. Επηρεασμένος από τη διάλυση της τότε Γιουγκοσλαβίας, τα τραγούδια έχουν θέματα για τη Βοσνία, τους βομβαρδισμούς αμάχων, τον έρωτα και το θάνατο. Στον δίσκο ''Το πιστόλι στο πιάτο'' ο  Πέτρος Θεοτοκάτος εκτός από την μουσική και τους στίχους που έχει γράψει, έπαιξε επίσης κιθάρα και πλήκτρα. Για την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων των τραγουδιών συμμετείχαν στον δίσκο αυτό ο Νίκος Καπηλίδης στα τύμπανα και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο. Μεγάλη επιτυχία από αυτόν τον δίσκο έγινε το τραγούδι "Θα Χαθώ".

Το 1998 συμμετέχει στο ''Rockwave Festival'' στην Αθήνα. Σε αυτό το ''Rockwave Festival'', στις 13 Ιουλίου του 1998, εμφανίστηκε live την ίδια μέρα με τον Nick Cave, την Natasha Atlas, τους ''Πυξ -Λαξ'', τους ''Υπόγεια Ρεύματα'' (Δες εδώ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ), την ''Θεοδοσία Τσάτσου'', τον ''Γιώργος Δημητριάδης & Οι Μικροί Ήρωες'' και το γκρουπ ''Βάλια Κάλντα''.

Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και τον δίσκο με τίτλο ''Hardboiled Instrumentals''. Πρόκειται για μια ορχηστρική παραγωγή που περιλαμβάνει διασκευασμένα τα κομμάτια του πρώτου δίσκου του και είναι μία προσπάθεια της τότε εταιρίας του για προβολή στο εξωτερικό, κυρίως στις Η.Π.Α., όπου έτυχε πολύ καλής κριτικής.

Tο 1999 κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο ''Η Ελευθερία δε Νικιέται''. Είναι ένας δίσκος με δώδεκα καινούρια τραγούδια του Πέτρου Θεοτοκάτου. Περισσότερο ενδοσκοπικό υλικό, ασχολείται με τα αδιέξοδα του σύγχρονου ατόμου στην οικογένεια, στις σχέσεις, στην εργασία, στη σκέψη, την ταχύτητα και παράνοια του δυτικού πολιτισμού. Σ’ αυτό το άλμπουμ μελοποίησε με το τραγούδι ''Γριά Γη'', απόσπασμα από το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, ''Συριγμοί''. Και αυτός ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Legend. Την παραγωγή του δίσκου είχε ο ίδιος ο Πέτρος Θεοτοκάτος και ο Ανδρέας Βαϊτούδης, γνωστός από την συμμετοχή του στο συγκρότημα ''Ενδελέχεια'' (δες εδώ: ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ). Για την ηχογράφηση των τραγουδιών εκτός του Πέτρου Θεοτοκάτου όπου έπαιξε κιθάρες και πιάνο, συμμετείχαν ο Γιάννης Κόκκινος στο μπάσο, ο Χρήστος Ασωνίτης στα τύμπανα και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης στις κιθάρες.

Από τον δίσκο αυτό το τραγούδι ''Η Ελευθερία δε Νικιέται'' έγινε video clip και μπορείτε να το δείτε παρακάτω από τα κανάλι του στο youtube.


Το 2001 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός δίσκος του και αυτός από την Legend.  Είναι ο δίσκος με τίτλο ''Τα Όνειρα του Μικρού Ψαριού''. Εδώ είναι ο ήχος που τον ενδιαφέρει περισσότερο, αφού αναμιγνύει όλα τα στυλ σε 10 τραγούδια. Στον τρίτο του αυτόν δίσκο έχει μελοποιήσει τον Γιώργο Σεφέρη στα τραγούδια "Υπάρχουν χωρίς να το ζητήσει κανείς" και "Το φύλλο της Λεύκας". Επίσης έχει τρεις οργανικές συνθέσεις, αλλά και ήχους από την ηλεκτρονική μουσική, τη φολκ, την κλασσική μουσική. Το υλικό ηχογραφήθηκε στο σπίτι, με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Tο 2001 συνεχίζει τις σπουδές στη μουσική και απομακρύνεται από τη δισκογραφία, στην οποία επιστρέφει το 2008 με τον δίσκο ''Α-Political Correct''. Το τραγούδι ''Μη'' έγινε video clip.


Το 2004 συμμετέχει στα εργαστήρια νέων Ελλήνων συνθετών που έγιναν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το έργο του «Χρονοκύμα Α΄» για πιάνο, βιολί, τρομπόνι, κοντραμπάσο, κρουστά υπό την εποπτεία του Giya Kancheli, Γεωργιανού συνθέτη παγκοσμίου φήμης.

Toν Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφορεί από την Legend η συλλογή με τίτλο ''Αλλάζει Το Φως - Περίοδος Πρώτη''. Πρόκειται για μια επιλογή με τα καλύτερα τραγούδια από τους τρεις πρώτους δίσκους ("Πιστόλι στο πιάτο", "Η Ελευθερία δε νικιέται" και "Τα όνειρα του μικρού Ψαριού") του Πέτρου Θεοτοκάτου. Υπάρχει και η προσθήκη ενός νέου τραγουδιού, που είναι το ''Αλλάζει Το Φως''.


Το 2008 ο Πέτρος Θεοτοκάτος επιστρέφει στην δισκογραφία. Κυκλοφορεί τον δίσκο με τίτλο ''Α-political correct'', από την εταιρεία Legend. Είναι ένα άλμπουμ, με οργανικές συνθέσεις. Περισσότερα ακόμη στυλ, ηχητικά ντοκουμέντα από τον πόλεμο στο Ιράκ, μουσική για πιάνο και ένα μόνο τραγούδι (''Αστεία ιδέα''), όπου η επιρροή του από τους Αμερικανούς συνθέτες της minimal γίνεται εμφανής όσον αφορά την ενορχήστρωση. Το ''a-Political Correct'' ηχογραφήθηκε το 2001 - 2004 στο home studio του Πέτρου στην Άνω Γλυφάδα και στη Βάρη. Πρόκειται για μία αρκετά καλή δουλειά, που ξεχωρίζει και δεν περνά απαρατήρητη.

Ο δίσκος ''a-political correct'' παρουσιάστηκε live στις 29 Μαΐου του 2009 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ολόκληρο αυτόν τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε στο επίσημο κανάλι στο youtube του Πέτρου Θεοτοκάτου εδώ: Πέτρος Θεοτοκάτος - a-political correct (2008) full album.

Το 2009 θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία Legend ένα τριπλό cd - συλλογή με τίτλο ''Θα Χαθώ''. Πρόκειται για μια επιλογή τραγουδιών από όλους τους δίσκους που κυκλοφόρησε ο Πέτρος Θεοτοκάτος στην εταιρεία Legend, καθώς πλέον δεν ανήκει στο δυναμικό της.

Πέτρος Θεοτοκάτος - Δισκογραφία - Ελληνικό Ροκ

Το 2011 κυκλοφορεί ένα ροκ-ποπ άλμπουμ με δέκα τραγούδια και τίτλο, "Ιστορίες με Βλέμματα". Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011 από την εταιρεία Lyra. Εδώ τον ενδιαφέρει το ζήτημα της ουσιαστικής επικοινωνίας των ανθρώπων και τα βαθύτερα ερωτήματα που γεννούν τα βλέμματα. Πρόκειται για ένα μελωδικότατο, κιθαριστικό δίσκο, με δέκα δυνατά ρυθμικότατα τραγούδια. Μαζί με τον Πέτρο Θεοτοκάτο, στις ηχογραφήσεις του δίσκου παίζουν τύμπανα ο Θανάσης Αρχανιώτης και μπάσο ο Άρης Ποταμιάνος. Τα τραγούδια του δίσκου ''Ιστορίες με βλέμματα'' είχαν αρχίσει να γράφονται από το 2007.

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ elliniko-greek-rock

Την ίδια χρονιά (2011) συμμετέχει ως εθελοντής καθηγητής και χορδιστής πιάνου στο κοινωνικό ωδείο. 
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 διατηρεί το προσωπικό του blogspot (http://petrostheotokatos.blogspot.gr/), «ως μια επικοινωνιακή διέξοδο, ένα παράθυρο, από όπου μπορώ να πετάξω στον κόσμο τετράδια, δοκίμια, μουσικές, ό,τι άλλο καίγομαι να μοιραστώ», όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Το 2012 κυκλοφορεί ο έκτος δίσκος του, από την Tarraboom Records, με τίτλο ''Monologues''. Είναι ένα άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής, χωρίς λόγια, εκφράζοντας τη μινιμαλιστική του διάθεση και το ενδιαφέρον για τα συνθεσάιζερ. Στον δίσκο ''Monologues'' η μουσική είναι αυτόνομη χωρίς την ανάγκη των λέξεων ή άλλων βοηθημάτων.
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο εδώ: http://petrostheotokatos.bandcamp.com/album/monologues-2012. Ο δίσκος ''Monologues'' του Πέτρου Θεοτοκάτου διατίθεται δωρεάν, μέσω του διαδικτύου, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://soundcloud.com/tarraboom-sounds/sets/p-theotokatos-monologues-2012/.

Από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013, επιμελήθηκε τη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή ''Γραμμική indie'', το αρχείο της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ: Γραμμική Indie.

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ Γραμμική Indie

To 2013 ο Πέτρος Θεοτοκάτος εμφανίστηκε live δεκάδες φορές σε διάφορους χώρους στην Αθήνα αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Παίζοντας σε acoustic live ή live με full band.

Το 2014 ο Πέτρος Θεοτοκάτος συνεχίζει να κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα παίζοντας τραγούδια από σχεδόν όλη την δισκογραφία του. Μάλιστα έκανε και μια μίνι περιοδεία στο νησί της Κρήτης. Επίσης από την αρχή του 2014, ο Πέτρος Θεοτοκάτος ετοιμάζει την κυκλοφορία του 7ου προσωπικού του δίσκου.

ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ_Ελληνικό ροκ

Επίσης την ίδια χρονιά συνεργάζεται με την "Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής" και τη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη για την πρεμιέρα του έργου του για έγχορδα ''Sirens'' που έγινε στο ωδείο Αθηνών στις 5-6 Δεκεμβρίου. Το έργο βασίζεται στο οστινάτο μπάσο του τραγουδιού των Cream - The Tales Of Brave Ulysses.

Στις αρχές Ιουνίου του 2015 ο Πέτρος Θεοτοκάτος θα κυκλοφορήσει την νέα του δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Αυτό Που Καίγεται''. Οι στίχοι, η μουσική και η παραγωγή ανήκουν στον Πέτρο Θεοτοκάτο (με τη βοήθεια της μπάντας). Το άλμπουμ ''Αυτό που Καίγεται" ηχογραφήθηκε ζωντανά στις 13 Ιουλίου 2014 και στις 5 Μαρτίου του 2015 στο Live Studio με ηχολήπτες τους Νίκο Σπυρόπουλο - Μάνο Ζεάκη, Τάκη Σπυρόπυλο - Θανάση Τσέλο, και στο στούντιο του Πέτρου Θεοτοκάτου. Την επιμέλεια μίξεων, mastering έκανε ο Κώστας Παρίσσης στο Studio Praxis. Όλες οι πρόβες της μπάντας έγιναν στο studio Π, στην Ηλιούπολη. Η μπάντα αυτών των ηχογραφήσεων αποτελείτε από τους: Γιάννης Κόκκινος (μπάσο), Oscar Galore (τύμπανα), Πέτρος Θεοτοκάτος (φωνές, κιθάρες, πλήκτρα - προγραμματισμός). Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο του Πέτρου Θεοτοκάτου εδώ: http://petrostheotokatos.bandcamp.com/album/-.

Το άλμπουμ ''Αυτό που Καίγεται" περιέχει 9 τραγούδια που έγραψε ζωντανά στο στούντιο ο Πέτρος με τη μπάντα του. Ακόμη, ένα τραγούδι σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη (''Σαν Δέσμη από Τριαντάφυλλα'') και μια ηλεκτρονική μπαλάντα έκπληξη (''Όλα μου τα’ δωσες εσύ''), που ερμηνεύει ο Κώστας Παρίσσης (Υπόγεια Ρεύματα).

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο δίσκος ''Αυτό που Καίγεται" του Πέτρου Θεοτοκάτου κυκλοφορεί, από την B-otherside Records, σε 150 αριθμημένα βινύλια, μέσα στα οποία υπάρχει και cd με το άλμπουμ και 2 bonus tracks, καθώς και ένα δισέλιδο ένθετο με τους στίχους.


Τον Ιούλιο του 2016 θα κυκλοφορήσει η νέα δουλειά του Πέτρου Θεοτοκάτου. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''piano solo''. Μοναδικό όργανο του δίσκου είναι το πιάνο. Ο δίσκος περιέχει συνολικά 11 συνθέσεις και μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://petrostheotokatos.bandcamp.com/album/piano-solo.

Τον Ιούνιο του 2017 θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά το 9ο άλμπουμ του Πέτρου Θεοτοκάτου, γεμάτο μουσικές που θα μας ταξιδέψουν στο σύμπαν το ποιητικό του Γιώργου Σεφέρη. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Θερινό Ηλιοστάσι'', όπως ονομαζόταν η τελευταία ποιητική συλλογή του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη και αυτή την τελευταία διάλεξε να μελοποιήσει ο Πέτρος Θεοτοκάτος. Να σημειώσουμε πως όλη η δουλειά έγινε στο στούντιο του συνθέτη ο οποίος παίζει, προγραμματίζει, τραγουδάει, δίνοντας έτσι απόλυτα προσωπικό μουσικό στίγμα. Το έργο αυτό είναι κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικό, φτιαγμένο όμως έτσι που να μπορεί να παιχτεί ακριβώς το ίδιο ζωντανά σε συναυλίες. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Πέτρος Θεοτοκάτος, προσπάθησε ο κύριος κορμός της ενορχήστρωσης να είναι το πιάνο το ακορντεόν, τα χάλκινα πνευστά, τα έγχορδα. Δίπλα σε αυτή την ηχητική βάση μπαίνουν η ροκ μπάντα, τα συνθεσάιζερς, ένα κλαρινέτο. Η συνθετική αρχή είναι τα ποιήματα να γίνουν τραγούδια, γι αυτό όλο το έργο μπορεί να αποδοθεί μόλις με ένα πιάνο και φωνή, ή μια κιθάρα και φωνή. Τέλος η σουίτα για έγχορδα και ακορντεόν σε 5 μέρη που παραλλάσσει το βασικό μουσικό θέμα του έργου (leitmotiv) κλείνει μελωδικά. Το ''Θερινό Ηλιοστάσι'' είναι μια δουλειά που γινόταν σιγά σιγά στο περιθώριο εδώ και 20 χρόνια. Μπορείτε να ακούστε το ''Θερινό Ηλιοστάσι'' εδώ: https://soundcloud.com/petrostheotokatos/sets/therino αλλά και εδώ: https://petrostheotokatos.bandcamp.com/.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου του 2018 θα γίνει ένα live, στο Architecture Rock Stage στου Ζωγράφου, όπου ο Πέτρος Θεοτοκάτος θα γιορτάσει τα 20 χρόνια του στην δισκογραφία. Καλεσμένοι σε αυτή την σημαντική βραδιά ήταν ο Γιώργος Δημητριάδης, ο Γιώργος Λαγγουρέτος με τον Βαγγέλη Θεοδωράκη από το γκρουπ Magic De Spell (δες εδώ: MAGIC DE SPELL) και ο Νίκος Γιακουμάκης.

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ & ΦΙΛΟΙ –  20 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΓΙΟΡΤΗ...

Μετά από το παραπάνω live - γιορτή, ο Πέτρος Θεοτοκάτος θα ξαναβγεί στο δρόμο παίζοντας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Τρίκαλα, Βέροια, Αμύνταιο και αλλού.

Τον Δεκέμβριο του 2019 θα κυκλοφορήσει η ενδέκατη δισκογραφική δουλειά του Πέτρου Θεοτοκάτου με τίτλο ''Και ας Χάνεται ο Χρόνος''. Να αναφέρουμε ότι στον δίσκο ''Και ας Χάνεται ο Χρόνος'' συμμετέχουν σε δυο τραγούδια στην ερμηνεία ο Χρήστος Καλογράνης, του συγκροτήματος Γυμνά Καλώδια (δες εδώ: ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ) και ο Παναγιώτης Μπερλής του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα (δες εδώ: ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ). Ο δίσκος περιλαμβάνει έντεκα καινούριες συνθέσεις, οι περισσότερες έχουν την υπογραφή του Πέτρου Θεοτοκάτου, εκτός από το ''Πα Ντε'' της Ντέπη Χατζηκαμπάνη, δύο του Θανάση Κωσταβάρα και οι στίχοι σε δυο τραγούδια είναι από ποιήματα της Αγγελικής Καραπάνου. Ολόκληρο τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε εδώ: https://petrostheotokatos.bandcamp.com/album/--3.

Όλα αυτά τα χρόνια που είναι στην δισκογραφία, ο Πέτρος Θεοτοκάτος, τραγουδιστής με ιδιαίτερο στυλ, γράφει τραγούδια για τον πόλεμο, τον έρωτα, τον θάνατο, τα αδιέξοδα του σύγχρονου ατόμου στην οικογένεια, στις σχέσεις, στην εργασία, στη σκέψη, την ταχύτητα και την παράνοια του δυτικού πολιτισμού, οργανικές συνθέσεις, ηλεκτρονικά κομμάτια χωρίς λόγια. Επίσης στην σημαντική του πορεία, στην ελληνική μουσική σκηνή, έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ greek rock 2

Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης τα παρακάτω link σχετικά με τον Πέτρο Θεοτοκάτο:
Bandcamp: http://petrostheotokatos.bandcamp.com/
Facebook: https://el-gr.facebook.com/pages/Petros-Theotokatos/19485988007
Blogspot: http://petrostheotokatos.blogspot.gr/

Petros Theotokatos_logo 2


Δισκογραφία

ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ (1997)
1. Θα Χαθώ
2. Δική Μας Η Νύχτα
3. Ματωμένη Μπανιέρα
4. Στην Αίγινα
5. Το Πιστόλι Στο Πιάτο
6. Μικρό Λουλουδάκι
7. Δεν Έχει Που Να Πάει
8. Θα Περιμένω
9. Πέφτεις Ξανά
10. Αρνήθηκαν Να Ζουν
ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-Το Πιστόλι Στο Πιάτο_front

ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-Το Πιστόλι Στο Πιάτο_cd

 ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-Το Πιστόλι Στο Πιάτο_inside back

ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-Το Πιστόλι Στο Πιάτο_ back

HARDBOILED INSTRUMENTALS (1998)
1. Firestorm
2. Night lights
3. Mortal touch
4. Deliverance
5. The irresistible force
6. Deadly cure
7. Big trouble
8. Surrounded
9. Last year's suicide
10. Opposites attract
ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - Hard Boild Instumentals (front)

 ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - Hard Boild Instumentals (back)

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕ ΝΙΚΙΕΤΑΙ (1999)
1. Άγια Μέρα
2. Κλείσε Τα Μάτια
3. Η Ελευθερία Δε Νικιέται
4. Ο Τρομπονίστας Πέθανε
5. Flyer
6. Γριά Γη
7. Πατημένες Τσίχλες
8. Καραμέλα
9. Ηλίθιο Φεγγάρι
10. Η Λίμνη
11. Βροχή Σαν Τη Χαρά
12. Η Τελευταία Λέξη
ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - Η Ελευθερία Δεν Νικιέται_front

ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - Η Ελευθερία Δεν Νικιέται_back

ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΨΑΡΙΟΥ (2001)‎
1. Υπάρχουν Χωρίς Να το Ζητήσει Κανείς
2. Μη
3. Το Φύλλο της Λεύκας
4. Ο Αδερφός της Μητέρας
5. Μεταλλαγμένα Παιδιά
6. Ψάρι Στο Ιχθυοτροφείο
7. Αστρόπλοιο
8. Τηλεορασάνθρωπος
9. Χορός Στον Κόκκινο Κρατήρα
10. Όλο
11. Βροχή Μετεωριτών
12. Όμορφη
13. Ξαπλωμένοι Μετανάστες
ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΨΑΡΙΟΥ cd front

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΨΑΡΙΟΥ cd back

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΦΩΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ (2005)
1. Αλλάζει Το Φως
2. Το Φύλλο Της Λεύκας
3. Δική Μας Η Νύχτα
4. Κλείσε Τα Μάτια
5. Στην Αίγινα
6. Ο Τρομπονίστας Πέθανε
7. Ψάρι Στο Ιχθυοτροφείο
8. Θα Χαθώ
9. Όμορφη
10. Θα Περιμένω
11. Όλο
12. Μικρό Λουλουδάκι
13. Flyer
14. Το Πιστόλι Στο Πιάτο
15. Μεταλλαγμένα Παιδιά
16. Δεν Έχει Που Να Πάει
17. Η Ελευθερία Δε Νικιέται
ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΦΩΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ cd front

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΦΩΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ cd

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΦΩΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ cd back

A-POLITICAL CORRECT (2008)
1. No More
2. Be A Clone
3. Αστεία Ιδέα
4. Pno Prelude In Fa# Minor
5. No Jobs Today
6. Pno Prelude In Fa# Minor [Part II]
7. Those Friendly Killing Galaxies
8. Sad Piano Song
9. Cockroach Underground
10. Not Paradise Music
11. Palestine I
12. Palestine II
13. Just The Birds
14. Leonin Jospin
PETROS THEOTOKATOS - A-POLITICAL CORRECT cd front

PETROS THEOTOKATOS - A-POLITICAL CORRECT cd

PETROS THEOTOKATOS - A-POLITICAL CORRECT cd back

ΘΑ ΧΑΘΩ (2009)
CD1
1. Θα Χαθώ
2. Το Πιστόλι Στο Πιάτο
3. Άγια Μέρα
4. Θα Περιμένω
5. Ο Τρομπονίστας Πέθανε
6. Όμορφη
7. Flyer
8. Αρνήθηκαν Να Ζούν
9. Αστρόπλοιο
10. Μη
11. Βροχή Σαν Τη Χαρά
12. Καραμέλα
1.3 Η Λίμνη
14. Ο Αδελφός Της Μητέρας
15. Τελευταία Λέξη
CD2
1. Δική Μας Η Νύχτα
2. Αλλάζει Το Φώς
3. Δεν Έχει Που Να Πάει
4. Ματωμένη Μπανιέρα
5. Όλο
6. Μικρό Λουλουδάκι
7. Μεταλλαγμενα Παιδιά
8. Ηλίθιο Φεγγάρι
9. Πέφτεις Ξανά
10. Γριά Γη
11. Το Φύλλο Της Λεύκας
12. Χορός Στον Κόκκινο Κρατήρα
13. Βροχή Μετεωριτών
14. Πατημένες Τσίχλες
15. Ξαπλωμένοι Μετανάστες
CD3
1. Στην Αίγινα
2. Η Ελευθερία Δε Νικιέται
3. Ψάρι Στο Ιχθυοτροφείο
4. Κλείσε Τα Μάτια
5. Τηλεορασάνθρωπος
6. Υπάρχουν Χωρίς Να Το Ζητήσει Κανείς
7. Firestorm
8. Night Lights
9. Mortal Touch
10. Deliverance
11. The Irresistible Force
12. Deadly Cure
13. Big Trouble
14. Surrounded
15. Last Year's Suicide
16. Opposites Attract
ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd front

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd rock 1

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd rock 2

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd rock 3

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd rock 4

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd rock 5

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd greek rock 1

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd greek rock 2

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd greek rock 3

ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΘΑ ΧΑΘΩ cd back

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΒΛΕΜΜΑΤΑ (2011)
1. Η Εριέττα
2. Δελφίνι
3. Κενό, Ένα
4. Πουλί Που Αγαπώ, Κι Εγώ
5. Τίποτα
6. Ζωντανό Ψέμα
7. Χρειάζομαι Αλήθεια, Μία
8. Βόμβα Βτον Ουρανό
9. Στο Ανοιχτό Σου Παραθύρι
10. Χέρια Που Σε Κοιτούσαν
ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΒΛΕΜΜΑΤΑ front

MONOLOGUES (2012)
1. Science Of Fear
2. P.I.G.S.
3. 20000 Odysey
4. Monologue For Bass
5. Dogy August
6. Heatwave Prayer
7. Monologue For Quitar
8. Organ Juno Pilot
9. Monologue C
10. Happy To Be With You
PETROS THEOTOKATOS - MONOLOGUES cd front

PETROS THEOTOKATOS - MONOLOGUES cd

PETROS THEOTOKATOS - MONOLOGUES cd inside

PETROS THEOTOKATOS - MONOLOGUES cd back

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ (2015)
1. Αυτό που καίγεται
2. Στο Ηρώδειο
3. Τζούρα από τον ύπνο σου
4. Βόλτα στη θάλασσα
5. Πεθαμένες φωνές
6. Αλλιώς
7. Άσε το φως να καεί
8. Κι εγώ το σύννεφο
9. Ανατολή
10. Όλα μου τα δωσες εσύ
11. Αυτό που σωπαίνει
12. Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα
13. Είμαι το σπίτι

PIANO SOLO (2016)
1. D Traditional
2. Petit Swan
3. Do Minor For July
4. Child At Seashore
5. To Manos
6. To Frederick
7. Phobosition La
8. Song For Me
9. I Wish To Be Safe In Your Memory
10. Morning In D
11. Sol Song
petros theotokatos - piano solo

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙ (2017)
1. A'
2. B'
3. Γ'
4. Δ'
5. Ε'
6. ΣΤ'
7. Ζ'
8. Η'
9. Θ'
10. Ι'
11. ΙΑ'
12. ΙΒ'
13. ΙΓ'
14. ΙΔ'
15. Σουίτα Θερινό Ηλιοστάσι Α΄
16. Σουίτα Θερινό Ηλιοστάσι Β΄
17. Σουίτα Θερινό Ηλιοστάσι Γ΄
18. Σουίτα Θερινό Ηλιοστάσι Δ΄
19. Σουίτα Θερινό Ηλιοστάσι Ε΄
Πέτρος Θεοτοκάτος - Γιώργου Σεφέρη​-​Θερινό Ηλιοστάσι_front

ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ (2019)
1. Πετάμε Ψηλά
2. Πα Ντε
3. Το Ταξίδι
4. Η σιωπή που ακολουθεί
5. Δεν είμαστε πια εμπορεύματα
6. Χθες το βράδυ
7. Ελεύθεροι αφοσιωμένοι
8. Το Ναυάγιο
9. Το Αχ του ύπνου
10. Λαχανιασμένο όνειρο της νιότης
11. Κάποιος Θεός
Πέτρος Θεοτοκάτος - (2019) Και ας Χάνεται ο Χρόνος_front

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου