Το νέο blogspot για το elliniko-greek-rock!!!

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK!!! ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

MAGIC DE SPELL

Magic De Spell - ελληνικό ροκ

Το συγκρότημα ''Magic De Spell'' δημιουργήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα στον χώρο του ελληνικού ροκ. Για το πως προέκυψε το όνομα τους έχουν δηλώσει ότι «Το όνομά μας, προέρχεται από την διάσημη μάγισσα cartoon του Disney, που πάντα μας ενέπνεε! Στόχος ζωής γι αυτήν, να κλέψει την τυχερή δεκάρα του πλούσιου και τσιγκούνη Scrooge McDuck. Μαύρα ρούχα όπως κι εμείς και… με λίγη φαντασία, η δεκάρα, με την τρύπα στη μέση, θα μπορούσε να είναι cd ή βινύλιο! Μας ιντριγκάρουν τα ξόρκια, οι μάγισσες και οι ιπτάμενες σκούπες…».

Η αρχή για την δημιουργία της μπάντας έγινε ουσιαστικά το 1979, όπου έγιναν οι πρώτες πρόβες σε ένα υπόγειο στο Μπραχάμι, με τον Θοδωρή Βλαχάκη στα ντραμς, τον Γιώργο Σκαρλάτο στο μπάσο, τον Μάκη Κόκο (και λίγους μήνες μετά στην θέση του ήρθε ο Γιώργος Αλαχούζος) στην κιθάρα και τραγουδιστή τον Αλέξη Κυριακάκη.

Ξεκινήσανε ως αγγλόφωνο Punk - Rock συγκρότημα και μετά ο ήχος τους έγινε post punk με new wave στοιχεία και έπειτα μεταλλάχτηκαν σε ένα ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα. Τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι: Θοδωρής Βλαχάκης, ο Γιώργος Σκαρλάτος και ο Αλέξης Κυριακάκης.

Magic De Spell - 1980

Η πρώτη ζωντανή εμφάνισή τους ήταν το Σεπτέμβριο του 1980 στο «Rock Club Tiffany» στην Πλάκα της Αθήνας. Επίσης τον Φεβρουάριο του 1981 που εμφανίστηκε ζωντανά στο «Cine Κνωσσός» στην Πλατεία Αμερικής στην Αθήνα μαζί με τα συγκροτήματα ''Παρθενογένεσις'' και ''Homicide''.
Magic de Spell - 1980 live στο Rock Club Tiffany' s

Η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος Magic De Spell ήταν το ΕΡ ''Nightmare'' το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 1981 από την ''Happening Records'' σε περίπου 1000 αντίτυπα. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο στούντιο Master Sound τον Μάιο του 1981. Πρόκειται για ένα 7" βινύλιο που περιείχε τρία τραγούδια. Σε αυτήν την πρώτη τους ηχογράφηση συμμετείχαν ως Magic De Spell οι εξής:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Γιώργος Σκαρλάτος - Μπάσσο
Αλέξης Κυριακάκης - Φωνή
και
Γιώργος Αλαχούζος - Κιθάρα

Ο πρώτος αυτός δίσκος του Magic De Spell με τίτλο ''Nightmare'' απέσπασε πολύ καλές κριτικές και οι πωλήσεις του πήγανε πολύ καλά.

Μετά από αυτήν την κυκλοφορία και πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος τους, συμμετέχουν στην συλλογή ελληνικών συγκροτημάτων με τίτλο ''Happening ΄82'' όπου συμμετείχαν με δύο τραγούδια. Αυτά ήταν τα ''End Of Nirvana'' και ''City Is Burning''.


Την περίοδο του 1981- 1982 το γκρουπ έδωσε πολλές live συναυλίες σε διάφορα μέρη της Αθήνα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1982 παίξανε live σε τριήμερο ανεξάρτητο ροκ φεστιβάλ στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια μαζί με τους Βρετανούς Fall.

Η φωνή του γκρουπ αλλάζει καθώς στην θέση του Αλέξη Κυριακάκη έρχεται ο Ηλίας Ασλάνογλου.

Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους ηχογραφήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1982, στο Mastersound Studio. Είχε τον τίτλο ''A Body In A Snare'' και κυκλοφόρησε στης 13 Ιανουαρίου του 1983 από την εταιρεία ''Music-Box'' σε μορφή βινυλίου. Η (νέα) σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα, Κρουστά
Γιώργος Σκαρλάτος - Μπάσσο, Πλήκτρα
Ηλίας Ασλάνογλου - Φωνή
και
Θανάσης Σκαρλάτος - Synthesizer, Πιάνο, Φλάουτο

Ο ήχος της μπάντας έχει αλλάξει σε αυτόν τον δίσκο καθώς από post punk έγινε πιο new wave.

Το 1984 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο ''Kiss The Mirror'', από την εταιρεία ''Music-Box'' σε μορφή βινυλίου. Ηχογραφήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1983, στο Mastersound Studio. Από αυτόν το δίσκο του συγκροτήματος Magic De Spell το τραγούδι "Valse" έγινε βίντεο κλιπ και μεταδόθηκε από το MTV το 1985.


Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα, Κρουστά
Γιώργος Σκαρλάτος - Μπάσσο, Φωνητικά
Ηλίας Ασλάνογλου - Φωνή
και
Θανάσης Σκαρλάτος - Synthesizer, Φλάουτο
Γιάννης Ροδίτης - Synthesizer, Πιάνο

Το 1985 κυκλοφορεί ο τρίτος ολοκληρωμένος δίσκος τους με τίτλο ''Cpt Blind'' από την Enigma Records σε μορφή βινυλίου. Ηχογραφήθηκε στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 1985 στο Triple Ace Studios.
Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν οι:
Θοδωρής Βλαχάκης, Γιώργος Σκαρλάτος και Ηλίας Ασλάνογλου.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου ''Cpt Blind'' το συγκρότημα ''Magic De Spell'' πραγματοποιεί ένα διήμερο live, στις 18 και 19 Μαρτίου του 1985, στο Κύτταρο.

Τον Μάιο του 1985 συμμετέχουν στην συλλογή ''Λύκος Μαύρος Και Ισχνός'' που κυκλοφόρησε σε κασσέτα μαζί με το ομώνυμο fanzine, με το τραγούδι ''Poor Johny's Lonely Blues''. Η συλλογή κυκλοφόρησε σε 23 αριθμημένα αντίτυπα. Συμμετείχαν εκτός των ''Magic De Spell'' και άλλων συγκροτημάτων, το γκρουπ ''Yell-O-Yell'' και το γκρουπ ''Clown'' (δες εδώ: CLOWN).


Το 1987 ο Θοδωρής Βλαχάκης και ο Ηλίας Ασλάνογλου θα συμμετέχουν στο συγκρότημα ''Alice In A Nightmare'' (δες εδώ: ALICE IN A NIGHMARE), το οποίο κυκλοφόρησε έναν και μοναδικό ομώνυμο δίσκο το 1988 από την εταιρεία Virgin. Επίσης την ίδια περίοδο ο Θοδωρής Βλαχάκης συμμετείχε στο συγκρότημα ''Τα Παιδιά Του Ήλιου'' όπου κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό ομώνυμο δίσκο το 1989 από την εταιρεία Di Di Music.

Το 1991 κυκλοφορεί το διπλό βινύλιο (Συλλογή) ''A Story (The Best And The Rest)'', από την MBI, και το οποίο αποτελεί και το κλείσιμο της αγγλόφωνης περιόδου του συγκροτήματος Magic De Spell. Αυτούς ο δίσκος - συλλογή περιλαμβάνει τραγούδια από την πρώτη περίοδο του συγκροτήματος (1980 - 1985) καθώς και κάποια ακυκλοφόρητα demo τραγούδια, remixes και live ηχογραφήσεις, που δεν είχαν συμπεριληφθεί ποτέ σε επίσημη κυκλοφορία.

Το 1993 αλλάζοντας ήχο και ύφος αλλά και αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας, αρχίζει η ελληνόφωνη περίοδος του συγκροτήματος Magic De Spell.

Το 1993 κυκλοφορεί ο τέταρτος τους δίσκος (ο πρώτος ελληνόφωνος) με τίτλο ''Διακοπές Στο Sarajevo''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την Warner Music σε μορφή βινυλίου σε μορφή cd. Το cd περιελάμβανε 6 τραγούδια παραπάνω τα οποία ήταν remix τραγουδιών του δίσκου. Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Νίκος ''Animal'' Βοσδογάννης - Μπάσο
Ηλίας Ασλάνογλου - Φωνή
Νίκος ''Ketchup'' Γεωργούλης - Κιθάρα
Νίκος Μαϊντάς - Πλήκτρα, Φωνητικά

Παραγωγός του δίσκου ''Διακοπές Στο Sarajevo'' ήταν ο Jean Jacques Burnel γνωστός από το συγκρότημα ''The Stranglers'' (Φωνή & Μπάσο). Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο Action Studio στην Αθήνα ενώ η μίξη έγινε στο Gorgone Studio στην Γαλλία. Να αναφέρουμε ότι ο Νίκος ''Animal'' Βοσδογάννης ήταν παλαιότερο μέλος του γκρουπ ''Γενιά Του Χάους'' (δες εδώ: ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ). Αυτός ήταν ο δίσκος που έκανε γνωστό το συγκρότημα στο ευρύ κοινό όλης της χώρας.



Ο δίσκος ''Διακοπές Στο Sarajevo'' περιείχε δύο διασκευές ο οποίες ήταν το τραγούδι ''Ο Μαθητής'' του Γιώργου Ζαμπέτα και το τραγούδι ''Η Μηχανή Του Χρόνου'' του Κώστα Τουρνά των θρυλικών Poll (δες εδώ: POLL). Η μεγαλύτερη επιτυχία του δίσκου (ακόμα και μέχρι σήμερα) ήταν το τραγούδι ''Sarajeno (Φώναξε)'' το οποίο στίχους και μουσική έχει γράψει ο Θοδωρής Βλαχάκης. Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό τραγούδι που γράφτηκε την εποχή που εξελισσόταν ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία. Ο δίσκος ''Διακοπές Στο Sarajevo'' πούλησε περισσότερα από 20.000 αντίτυπα και τους έδωσε το εισιτήριο για το MTV όπου προβλήθηκε το video clip της διασκευής τους στο τραγούδι ''Ο Μαθητής'' του Γ. Ζαμπέτα.


Επίσης  video clip έγινε και το τραγούδι ύμνος, ''Sarajeno (Φώναξε)'', του συγκροτήματος Magic De Spell.


Από τον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο (''Διακοπές Στο Sarajevo'') της νέας εποχής του συγκροτήματος ''Magic De Spell'' θα έχουμε και ένα τρίτο video clip, όπου έγινε για το τραγούδι ''Πές Ό,τι Θές'' και μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Μεγάλη στιγμή στην πορεία του συγκροτήματος Magic De Spell  ήταν όταν στις 16 Νοεμβρίου του 1993 παίξανε ως support γκρουπ στην συναυλία των "Stranglers" στο "Ρόδον''.

To 1995 κυκλοφορούν το δίσκο με τίτλο ''Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν'' από την εταιρεία ''Eros Music'' σε βινύλιο, cd και κασέτα. Το cd περιελάμβανε δυο τραγούδια περισσότερα. Και σε αυτόν τον δίσκο έχουν διασκευάσει τραγούδια. Αυτή τη φορά διασκεύασαν το ''Πότε Βούδας Πότε Κούδας'' του Μανώλη Ρασούλη και το ''Δως' μου Το Χέρι Σου'' από το συγκρότημα ''Νοστράδαμος'', όπου συμμετείχε στα φωνητικά η Δέσποινα Γλέζου που είχε πρώτοερμηνεύσει το τραγούδι.


Παραγωγός και σε αυτόν τον δίσκο ήταν ο Jean Jacques Burnel (The Stranglers).
Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Μιχάλης Θεοδωρόπουλος - Μπάσο
Ηλίας Ασλάνογλου - Φωνή
Νίκος ''Ketchup'' Γεωργούλης - Κιθάρα
Νίκος Μαϊντάς - Πλήκτρα, Φωνητικά

Από αυτόν το δίσκο το τραγούδι ''Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα)'' που έγινε μεγάλη επιτυχία γίνεται video clip όπου πρωταγωνιστεί ο Σωτήρης Καλυβάτσης, γνωστός από την τότε τηλεοπτική σατυρική εκπομπή ''Αμάν''.


Το 1996 μετά από την κυκλοφορία του δίσκου ''Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν'' που είχε γνωρίσει και αυτός μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησε ένα single - ep με τίτλο ''Τέρμα Το Διάλειμμα'', το οποίο περιείχε τρία Mix του τραγουδιού ''Τέρμα Το Διάλειμμα''.

Το 1997 κυκλοφορεί το mini album με τίτλο ''Ο Φόβος Έχει Όνομα'' από την εταιρεία ''Eros Music''. Ο δίσκος αυτός αφιερώνεται στην μνήμη των φίλων Κώστα Κοντοδήμο και Αντώνη Παραρά. Και σε αυτόν τον δίσκο δεν λείπει διασκευή τραγουδιού. Αυτή τη φορά το συγκρότημα ''Magic De Spell'' διασκεύασε το τραγούδι ''Η Μπαταρία'' του Νικόλα Άσιμου (δες εδώ: ΑΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ). Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Παναγιώτης Συμεωνίδης - Μπάσο
Ηλίας Ασλάνογλου - Φωνή
Άρης Ζαρακάς - Κιθάρα, Φωνητικά
Νίκος Μαϊντάς - Πλήκτρα, Πιάνο, Φωνητικά

Σ' αυτή την περίοδο οι Magic De Spell πραγματοποίησαν πάνω από 100 συναυλίες σ'όλη τη χώρα!!!


Το 1997 μετά από τον δίσκο ''Ο Φόβος Έχει Όνομα'', αποχωρεί από το συγκρότημα ο Ηλίας Ασλάνογλου, τραγουδιστής των Magic De Spell από το 1983. Στην θέση του θα έρθει ο Κώστας Βούλγαρης.

Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο ''Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών'' από την εταιρεία FM Records. Σε αυτόν το δίσκο περιλαμβάνεται και το τραγούδι ''Εμένα Οι Φίλοι Μου (Τραμπάλα Στις Ταράτσες)'' που είναι μελοποίηση ποιήματος της Κατερίνας Γώγου. Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Παναγιώτης Συμεωνίδης - Μπάσο
Κώστας Βούλγαρης - Φωνή
Άρης Ζαρακάς - Κιθάρα, Φωνητικά
Νίκος Μαϊντάς - Πλήκτρα

Το τραγούδι  ''Εμένα Οι Φίλοι Μου (Τραμπάλα Στις Ταράτσες)'' έγινε video clip από τον σκηνοθέτη Νίκο Σούλη.


Τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Ιανουαρίου του 1999 το συγκρότημα Magic De Spell, με τον καινούργιο του πλέον τραγουδιστή, εμφανιζόταν live στο Camel Club παίζοντας όλες τις επιτυχίες τους αλλά και διασκευές κλασσικών τραγουδιών από Iggy Pop, Metallica, Stranglers, Black Sabbath κλπ.

Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν τον δίσκο με τίτλο ''Κόκκινο'', από την εταιρεία FM Records. Σε αυτόν τον δίσκο έχουν διασκευάσει το τραγούδι ''Βιετνάμ'' του Διονύση Σαββόπουλου και έχουν μελοποιήσει Κώστα Καρυωτάκη με το τραγούδι ''Gala (Θα Γλεντήσω Και Εγώ Μια Νύχτα)''. Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Παναγιώτης Συμεωνίδης - Μπάσο
Κώστας Βούλγαρης - Φωνή
Άρης Ζαρακάς - Κιθάρα, Φωνητικά
Νίκος Μαϊντάς - Πλήκτρα, Φωνητικά
Τάσος Νησσόπουλος - Κιθάρα

Από τον δίσκο ''Κόκκινο'' το τραγούδι ''Όταν Νυχτώνει'' έγινε video clip και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Επίσης έγινε video clip και το τραγούδι ''Βιετνάμ'' όπου έχουν κάνει διασκευή πάνω στο πολύ γνωστό τραγούδι ''Βιετνάμ'' του Διονύση Σαββόπουλου.


Πρόκειται ίσως για τον πιο ώριμο δίσκο του συγκροτήματος ''Magic De Spell''. Σχεδόν όλα τα τραγούδια του δίσκου ''Κόκκινο'' είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το 2001 το συγκρότημα Magic De Spell περιοδεύει για μια ακόμα φορά σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2002 η περιοδεία συνεχίζεται περιλαμβάνοντας και τη Γερμανία.

Το 2004, μετά από σχεδόν 13 χρόνια, θα αποχωρήσει από το συγκρότημα των Magic De Spell ο Νίκος Μαϊντάς (μέλος στους Magic 1991-2004)

Τον Μάρτιο του 2005, κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του επερχόμενου δίσκου τους, φεύγει από την ζωή ο Τάσος Νισσόπουλος, κιθαρίστας του γκρουπ ''Magic De Spell''.

Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μια μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα για τα 25 χρόνια του συγκροτήματος των Magic De Spell.

Το 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο "Ο Τελευταίος Επιζών" από την εταιρεία Real Stuff Music. Σε αυτόν τον δίσκο διασκευάζουν το τραγούδι ''Υποφέρω'' του Φοίβου που είχε τραγουδήσει η Δέσποινα Βανδή!!! Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Σταύρος Κωνσταντόπουλος - Μπάσο
Κώστας Βούλγαρης - Φωνή
Τάσος Νησσόπουλος - Κιθάρες
Νίκος ''Ketchup'' Γεωργούλης - Πλήκτρα, Κιθάρα
Ανδρέας Λυγερός - Κιθάρα

Από αυτόν τον δίσκο το τραγούδι ''Μετράω Τις Νύχτες'' έγινε video clip. Στα φωνητικά συμμετέχει και η Λένα Αλκαίου.


Το 2006 το συγκρότημα ''Magic De Spell'' πραγματοποίησε συναυλίες στην Ελλάδα μαζί με τους Tsopana Rave, σε ένα πρωτόγνωρο, η αλήθεια, σχήμα, αφού είχαμε να κάνουμε με δύο γκρουπ να παίζουν ταυτόχρονα στη σκηνή. Αυτό κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο.

Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορεί ο τελευταίος μέχρι στιγμής δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "ΟΚ Πατέρα...", από την εταιρεία Lyra. Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει δέκα νέα τραγούδια και δύο bonus tracks. Στα δέκα νέα τραγούδια βρίσκουμε μελοποιημένα από τους Magic De Spell τα ποιήματα "Στη ζώνη του πυρός" της Ελευθερίας Αναγνωστάκη Τζαβάρα και "Τα χελιδόνια πενθούν στην αγκαλιά σου" του Πάμπου Φιλίππου, καθώς και μία διασκευή του τραγουδιού "Κυρ- Παντελή" του Πάνου Τζαβέλα. Σαν bonus tracks οι Magic De Spell προσφέρουν μία νέα εκδοχή της μεγάλης τους επιτυχίας "Sarajevo" και "Το δύο" με την απρόβλεπτη συμμετοχή της Στέλλας Κονιτοπούλου. Επίσης σε αυτόν τον δίσκο έχουν διασκευάσει με ελληνικό στίχο τρία τραγούδια τους από την αγγλόφωνη περίοδο του συγκροτήματος. Αυτά είναι τα εξής:
  • "Χαμένο Αστέρι" διασκευή του τραγουδιού "Under The Shadows" από το lp "Alice In A Nighmare".
  • "Κλόουν" διασκευή του τραγουδιού "(And) The Burned Puppet" από το lp "A Body In A Snare".
  • "Dog-God" διασκευή του τραγουδιού "Crime" από το lp "A Body In A Snare".
Μάλιστα το τραγούδι "Κλόουν" έγινε video clip και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.


Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Νίκος ''Ketchup'' Γεωργούλης - Κιθάρα, Φωνητικά
Πάνος ''Rat'' Χριστοφόρου - Μπάσο
Δημήτρης Μποτής - Πλήκτρα
Δημήτρης ''Pixel'' Δημητριάδης - Φωνή
Γιώργος Λαγγουρέτος - Φωνή, Φωνητικά, Κρουστά, Μελόντικα


Ο Δημήτρης Μποτής (πλήκτρα) μαζί με τον Νίκο Βοσδογάννη (παλιό μέλος του γκρουπ Magic De Spell) συμμετείχαν παλαιότερα στο συγκρότημα ''Γνωστοί Άγνωστοι''.

Στις 12 Ιουλίου του 2009, ο Νίκος ''Animal'' Βοσδογάννης, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο αφήνοντας πίσω του το σημαντικό έργο του, πολλούς φίλους και ένα αναντικατάστατο κενό.
 
Το 2009 κυκλοφορεί και μια συλλογή με τίτλο ''Τέρμα Το Διάλειμμα (1981-1997)'' από την εταιρεία MBI σε τριπλό cd.

Τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφόρησε η συλλογή - επανέκδοση με τίτλο ''Nightmare - 30th Anniversary Edition'' από την Geheimnis Records. Κυκλοφόρησε μόνο σε μορφή βινυλίου και σε  320 περιορισμένα αντίτυπα. Περιέχει ακυκλοφόρητα τραγούδια του συγκροτήματος Magic De Spell συν το "Nightmare" EP, κάποιες ζωντανές ηχογραφήσεις και δύο τραγούδια από το LP συλλογή "Happening 82". Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο τον δίσκο ''Nightmare - 30th Anniversary Edition'' εδώ: https://geheimnisrecords.bandcamp.com/album/magic-de-spell-nightmare-ep-30th-anniversary-edition-2011.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε, από την ''Phopograph'', η συλλογή ''Μια Απάντηση'', μια συλλογή τραγουδιών ενάντια στο φασισμό, που ήταν πρωτοβουλία του γκρουπ ''Kollektiva'' και της εκπομπής ''Ελληνοφρένεια''. Στην συλλογή αυτή παρουσιάζονται 30 ολοκαίνουρια τραγούδια ενάντια σε «σάπιες συμπεριφορές, απέναντι σε μαύρες εικόνες και μαύρα μυαλά», εκ μέρους παλαιών και νεότερων μουσικών δυνάμεων, κινούμενων σε ροκ, εντεχνορόκ ή χιπ χοπ μονοπάτια.

Μια απάντηση από Kollektiva και Ελληνοφρένεια

Στην συλλογή ''Μια Απάντηση'' το συγκρότημα ''Magic De Spell'' συμμετέχει με το τραγούδι ''Το καθεστώς των αριθμών (Δεν μπορούν)'' και μπορείτε να το δείτε παρακάτω σε video.


Το φθινόπωρο του 2014 προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία «Εκτός Πλάνου» όπου το συγκρότημα  Magic De Spell έγραψε τη μουσική. Το «Εκτός Πλάνου» αποτελεί συνεργασία της νεαρής σκηνοθέτιδας Ani Jo και του Θάνου Καρβούνη της Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms. Μπορείτε να δείτε την ταινία παρακάτω:


To 2014 το συγκρότημα ''Magic De Spell'' επιστρέφει στην δισκογραφία. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;'' που κυκλοφορεί στις 17 Νοέμβρη από την εταιρεία Καθρέφτης. Μεγάλη έκπληξη σε αυτόν τον δίσκο είναι η συμμετοχή του Γιάννη Παλαμίδα. O Γιάννης Παλαμίδας αρχικά ήταν να τραγουδήσει την επανεκτέλεση του ''Σαμποτάζ'' της Λένας Πλάτωνος, αλλά τελικά συμμετέχει στα οχτώ από τα δεκατέσσερα κομμάτια του δίσκου.
Στον δίσκο ''Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;'' το γκρουπ  Magic De Spell μελοποιεί ποιήματα του «ποιητή που έκανε τις πέτρες να γελούν» Ρόκε Ντάλτον από το Ελ Σαλβαδορ (Στο όνομα εκείνων), του Γιώργου Χρονά (Η αγάπη είναι), του Κύπριου Πάμπου Φιλίππου (Παράσταση 1933) και του Δημήτρη Ποντίκα που μας άφησε πρόωρα (Το τόξο των φτωχών). Συνεργάζονται επίσης με τη στιχουργό Ντέπη Χατζηκαμπάνη, το Γάλλο ράπερ Le Sale Gosse, το Γιώργο Αρχοντάκη, το ιδρυτικό τους μέλος Γιώργο Σκαρλάτο, την τσελίστρια Φωτεινή Καλλιανού, το Φάνη Μαργαρώνη των «Kollektiva», τους κιθαρίστες Γιάννη Κισκίνη των «Grain» και Βαγγέλη Θεοδωράκη. Ολόκληρο τον δίσκο ''Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;'' μπορείτε να τον ακούσετε στο επίσημο κανάλι της μπάντας στο youtube στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=ppwquWzWQrk.

Η σύνθεση του συγκροτήματος Magic De Spell σε αυτήν την ηχογράφηση ήταν:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Δημήτρης Μποτής - Πλήκτρα
Δημήτρης ''Pixel'' Δημητριάδης - Φωνή
Γιώργος Λαγγουρέτος - Φωνή
Γιώργος Αρχοντάκης - Μπάσο
Βαγγέλης Θεοδωράκης - Κιθάρα

Magic De Spell - ''Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες; 2014

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το τραγούδι ''Στο όνομα εκείνων (κατηγορητήριο)'' από τον δίσκο ''Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;''.


Στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 το πρώτο άλμπουμ των Magic De Spell από το 1983 με τίτλο "A Body In A Snare" επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την Geheimnis Records. Ο δίσκος ''A Body In A Snare'' κυκλοφόρησε σε μόλις 200 κόπιες σε κόκκινο βινύλιο και 200 σε μαύρο.

Magic De Spell - "A Body In A Snare" - Geheimnis Records

Thn Παρασκευή 15 Ιανουαρίου του 2016 το γκρουπ ''Magic De Spell'' έπαιξε live στο KYTTARO Live Club μαζί με τον Γιάννη Παλαμίδα και με τη συνεργασία του info-war.gr παρουσιάζοντας την παράσταση "21st Century Darkness". Το προσωπικό τους χρώμα θα δώσουν με τη συμμετοχή τους, ο ασυμβίβαστος Δημήτρης Πουλικάκος, ο ανατρεπτικός "Χαΐνης" Δημήτρης Αποστολάκης και ο εκφραστικός Γιάγκος Χαιρέτης.


Στις 5,6 και 7 Μαΐου του 2017, το συγκρότημα Magic De Spell θα βρίσκεται στο νησί της Κύπρου για τρεις μοναδικές live εμφανίσεις στη Λευκωσία, στην Αγία Νάπα και στη Λεμεσό.

Το καλοκαίρι του 2017 εκτός από την Αθήνα θα παίξουν σε μέρη εκτός  όπως στα Μάταλα της Κρήτης, αλλά και στην Άρτα.
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου του 2017 το γκρουπ ''Magic De Spell'' θα συμμετέχει παίζοντας live στο SeptemberFest στην Λευκωσία.


Τον Απρίλιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι αλλά και videoclip από τους ''Magic De Spell''. Οι Magic de Spell δανείζονται τη γλυκόπικρη παροιμία «Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα» και δημιουργούν τον δικό τους «Γιάννη...». Βασίζονται στο γνώριμο ήχο τους, αλλά έχοντας περάσει μέσα από συμπληγάδες δεκαετιών, προχωρούν και πέρα απ’ αυτόν. Σκληροί, επιθετικοί, με αυξημένη δόση black humor, σατυρίζουν τη ζωή μέσα από τα πρόσωπα των «ηρώων» του τραγουδιού τους.

Στο clip εμφανίζονται ο Δημήτρης Πουλικάκος, Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Μίμης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), η Θέκλα Τσελεπή, ο φωτογράφος Ηλίας Μωραϊτης και ένας φίλος από τα live των Magic, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης.


Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου του 2019 το συγκρότημα Magic de Spell γιόρτασε με ένα μοναδικό live τα 40 χρόνια παρουσίας του στην ελληνική ροκ σκηνή. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Κύτταρο και συμμετείχαν παλαιότερα μέλη που έχουν περάσει κατά καιρούς από το γκρουπ αλλά και συνοδοιπόροι ολόκληρων δεκαετιών, σαν τον Δημήτρη Πουλικάκο, τους Panx Romana, τον Οδυσσέα Γαλανάκη (Απροσάρμοστοι), τον Δημήτρη Μητσοτάκη (Ενδελέχεια), τον Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια Ρεύματα) κ.α.

40 χρόνια MAGIC De SPELL! Live 2.11.2019 ΚΥΤΤΑΡΟ

Να αναφέρουμε ότι η τωρινή σύνθεση του γκρουπ ''Magic De Spell'' αποτελείτε από τους εξής:
Θοδωρής Βλαχάκης - Τύμπανα
Γιώργος Αρχοντάκης - Hλεκτρικό μπάσο
Δημήτρης Μποτής - Πλήκτρα
Βαγγέλης Θεοδωράκης - Kιθάρες
Γιώργος Λαγγουρέτος - Φωνή

Magic De Spell - 2019 GREEK ROCK BAND

Προς τα τέλη του 2019 θα κυκλοφορήσει ένα δίσκος με τίτλο ''Μεσημέρι... Στον Παράδεισο''. Πρόκειται για έναν δίσκο με στίχους που άφησε πριν τον θάνατό του ο Σταμάτης Μεσημέρης, στον καλό του φίλο Γιάννη Γιοκαρίνη, ζητώντας του να τους μελοποιήσει. Στον δίσκο αυτό το συγκρότημα των Magic De Spell θα συμμετέχει με το τραγούδι ''Παγκόσμιος ο Τρίτος (Εδώ)'', όπου υπάρχει και η συμμετοχή του Βασίλη Παπακωσταντίνου και του Γιάννη Γιοκαρίνη. Μπορείτε να δείτε και το βίντεο παρακάτω.


Τον Μάϊο του 2022 θα γίνει μια σημαντική αλλαγή στην σύνθεση της μπάντας ''Magic De Spell'' καθώς μετά από πολλά χρόνια (σχεδόν 13) θα αλλάξει η φωνή του γκρουπ. Στην θέση του Γιώργου Λαγγουρέτου θα έρθει ο Μιχάλης Σκαράκης ο οποίος υπήρξε μέλος και τραγουδιστής του συγκροτήματος ''Εκτός Μάχης'' στην δεκαετία του '90 αλλά και μετέπειτα του γκρουπ ''9ΜΜ'' καθώς είχε συνεργασία με τον Γιώργο Τσίγκο (δες εδώ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ & ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ). Να αναφέρουμε ότι ήταν βασικός συνεργάτης του γκρουπ των ''Magic De Spell''τα τελευταία 10 χρόνια.

Magic De Spell - 2022

Το γκρουπ ''Magic De Spell'' είναι στον χώρο του ελληνικού ροκ, πάνω από 40 χρόνια δημιουργίας και ενεργούς παρουσίας, έχοντας στο ενεργητικό τους εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τραγούδια τους έχουν συμπεριληφθεί σε δεκάδες συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει. Έχοντας τραγούδια τους που συμπεριλαμβάνονται στα καλύτερα της ελληνικής ροκ σκηνής, όπως τα ''Sarajevo (Φώναξε)'', ''Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα)'', ''Το Ζεϊμπέκικο Του Rock'', ''Εμένα Οι Φίλοι Μου'', ''Όταν Νυχτώνει'' και άλλα. Αλλάζοντας κατά καιρούς τα μέλη του συγκροτήματος όλα αυτά τα χρόνια (μοναδικός από την αρχή είναι το ιδρυτικό μέλος τους Θοδωρής Βλαχάκης) καταφέρνουν να είναι ενεργοί στην ελληνική ροκ σκηνή.



Δισκογραφία

NIGHTMARE (1981)
A1. Sweating All Over
A2. Virgin Freedom
B. Poor Johnny's Lonely Blues







A BODY IN A SNARE (1983)
A1. Faces 
A2. Nightmare
A3. Brainwash  
A4. Religion Über Alles 
B1. (And) The Burned Puppet 
B2. Poor Johnny's Lonely Blues
B3. A Body In A Snare  
B4. Crime


KISS THE MIRROR (1984)  
A1. Confusion
A2. Run Fast  
A3. A Story
A4. A Fen
A5. Valse
A6. Sweatin' All Over
B1. Desire
B2. Screenplay
B3. It Hurts
B4. Lilies
B5. Chains Of Love




CPT BLIND (1985)
A1. Degeneration
A2. Shy Eyes
A3. Dancing
A4. Motorcycle Boy
A5. C'Est
B1. My Wall
B2. Hang On To My Love
B3. Pearls
B4. Rain
B5. The Fall



A STORY - THE BEST AND THE REST (1991)
A1. A Story
A2. A Body In A Snare
A3. Poor Johnny's Lonely Blues
A4. Valse
A5. C'Est
A6. Screenplay
B1. Pearls
B2. (And The Burned) Puppet
B3. My Wall
B4. Faces
B5. Desire
C1. The Fall (Re - Remix)
C2. Brainwash (TV Line) (Demo)
C3. Thriller (Magica De Spell Soundtrack)
C4.Death (Live At Sofita, Christmas 1982)
D1. Root Out (Master Unreleased)
D2. Chains Of Love (Rehearsal In Studio)
D3. Motorcycle Boy (Demo)
D4. Religion Über Alles (Live At Aktio, Summer 1984)




ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ SARAJEVO (1993)
A1. Ο Μαθητής
A2. Αγχολυτικά
A3. Sarajevo (Φώναξε)
A4. Διαφορετικός
A5. Τίποτα
B1. Ήρωες (Μέρος 1)
B2. Πές Ό,τι Θές
B3. Η Μηχανή Του Χρόνου
B4. Ελεύθερη Ζωή
B5. Ήρωες (Μέρος 2)



ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ SARAJEVO (1993)
01. Ο Μαθητής 
02. Αγχολυτικά 
03. Sarajevo (Φώναξε) 
04. Διαφορετικός 
05. Τίποτα 
06. Ήρωες (Μέρος 1) 
07. Πές Ό,τι Θές 
08. Η Μηχανή Του Χρόνου 
09. Ελεύθερη Ζωή 
10. Ήρωες (Μέρος 2)
Bonus Tracks
11. Ο Μαθητής (Wine Mix)
12. Διαφορετικός (Different "Lille" Mix)
13. Ήρωες (Apollo "Lille" Mix)
14. Η Μηχανή Του Χρόνου (Archo Rough Mix)
15. Sarajeno (Φώναξε) (Def Instrumental Mix)
16. Αγχολυτικά (Tranq Instrumental Mix)




ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΌΨΙΝ (1995) [LP]
Α1. Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα)
Α2. Νίψον Ανομήματα
Α3. Ο Λύκος Της Ψυχής Μου
Α4. Άσυλο
Α5. Φοβάμαι Το Φιλί
Α6. Είμαι Μονάχος
Β1. Δεν Θέλω
Β2. Έρχονται Οι Άνθρωποι
Β3. Το Ζεϊμπέκικο Του Rock
Β4. Το Δάκρυ
Β5. Νέες Εποχές
Β6. Άκου Τις Παιδικές Φωνές
C1. Πότε Βούδας Πότε Κούδας
C2. Δως Μου Το Χέρι Σου (Cosmic Love Mix)
C3. Να'χεις Κότσια Γερά







ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΌΨΙΝ (1995) [CD] 
1 Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα)
2 Νίψον Ανομήματα
3 Ο Λύκος Της Ψυχής Μου
4 Άσυλο
5 Φοβάμαι Το Φιλί
6 Είμαι Μονάχος
7 Πότε Βούδας Πότε Κούδας
8 Να Χεις Κότσια Γερά
9 Δεν Θέλω
10 Έρχονται Οι Άνθρωποι
11 Το Ζεϊμπέκικο Του Rock
12 Το Δάκρυ
13 Δως Μου Το Χέρι Σου
14 Νέες Εποχές
15 Άκου Τις Παιδικές Φωνές (Λόλα)
16 Λόλα Μέρος 2ον
17 Δως Μου Το Χέρι Σου (Cosmic Love Mix)





ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ E.P. (1996)
1. Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα) (Original Mix)
2. Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα) (Power Trip Mix)
3. Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα) (Ethnic Instrumental Mix)
4. Το Δάκρυ (Acoustic Mix)


Ο ΦΟΒΟΣ ΈΧΕΙ ΌΝΟΜΑ (1997)
1. Ο Φόβος Έχει Όνομα
2. Η Όλγα
3. Η Μπαταρία 
4. Ήρθες Αργά
5. Το Ξύπνημα / Ο Αναστεναγμός / Η Απόδραση Της Χελώνας


ΤΡΑΜΠΑΛΑ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ (1998) 
1. (Κι Όμως) Πάλι Αύριο (Ένα Ασπρόμαυρο Τραγούδι)
2. Εμένα Οι Φίλοι Μου (Τραμπάλα Στις Ταράτσες)
3. Διαλύεσαι
4. Θέλω Να Ξέρω Τι Τρέχει
5. Χαμένος Μονομάχος
6. Νύχτα Με Πανσέληνο (Ιστορίες Με Ζώα)
7. Υπάρχω Για Μένα
8. Ηλί Λαμά
9. Δεν Θέλω Τίποτα Σπουδαίο ...Τελικά
10. Στο Θέατρο Του Παραλόγου
11. Σε Χρόνο Αόριστο
12. Στην Πόλη Του Τρόμου
13. Η Πεταλούδα
14. Η Πεταλούδα ΙΙ
Magic De Spell - Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών

ΚΟΚΚΙΝΟ (2000)  
1. Η Δική Μου Ζωή
2. Τα Παπούτσια Σου Έχουν Κάτι Απ' Το Πρόσωπό Σου
3. Βιετνάμ
4. Όταν Νυχτώνει
5. Η Αλήθεια
6. Gala (Θα Γλεντήσω Και Εγώ Μια Νύχτα)
7. Παραμύθια Κόκκινα Σαν Αίμα (Κόκκινο)
8. Έτος Των Πολλών Μηδενικών
9. Κρήτη Jam
10. 17 (Η Πόλη Μου Κοιμήθηκε)
11. Μπαλάντα Που Ουρλιάζει
12. Την Ώρα Της Σιωπής
13. Outro


Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΠΙΖΩΝ (2005)
1. Σβήσε Τα Φώτα 2. Ο Τελευταίος Επιζών 3. Τα Ψεύτικα Τριαντάφυλλα 4. Η Βρώμα 5. Μετράω Τις Νύχτες 6. Υποφέρω 7. Όποιος Μ' Αγαπάει Πληγώνεται 8. Reality 9. Τα Μπιζέλια 10. Ευχές (Ο Sid Και Η Nancy) 11. Από Μακριά 12. Babesa (Τέρμα Το Διάλειμμα) (Radio Edit) 13. Babesa (Τέρμα Το Διάλειμμα) (Original Mix)


OK ΠΑΤΕΡΑ... (2009)
1. Χαμένο Αστέρι
2. Στη Ζώνη Του Πυρός
3. Τα Χελιδόνια Πενθούν Στην Αγκαλιά Σου  
4. Ο Κλόουν
5. The Trap... Η Παγίδα
6. Μαύρη Γάτα 
7. Ένα Λουλούδι 
8. Dog-God
9. Κυρ-Παντελής
10. OK Πατέρα...
11. Sarajevo
12. Το Δύο (Δεν Μπορεί Να Γίνει Ένα)



ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (1981-1997) (2009)
CD1.
1. Faces
2. Nightmare
3. Brainwash
4. Religion Über Alles
5. (And) The Burned Puppet
6. Poor Johnny's Lonely Blues
7. A Body In A Snare
8. Crime
9. C'Est
10. Pearls
11. My Wall
12. The Fall
13. Brainwash (TV Line)
14. Thriller
15. Poor Johnny's Lonely Blues (First Version, 1981)
16. Desire (Live)
CD2.
1. Confusion
2. Run Fast
3. A Story
4. A Fen
5. Valse
6. Sweatin' All Over
7. Desire
8. Screenplay
9. It Hurts
10. Lilies
11. Chains Of Love
12. Root Out
13. Chains Of Love (Rehearsal In Studio, 1983)
14. Motorcycle Boy
15. Religion Über Alles (Live At Aktio, Summer 1984)
16. Death
CD3.
1. Τέρμα Το Διάλειμμα (Η Μπαμπέσα)
2. Νίψον Ανομήματα
3. Ο Λύκος Της Ψυχής Μου 
4. Άσυλο
5. Φοβάμαι Το Φιλί
6. Είμαι Μονάχος
7. Πότε Βούδας Πότε Κούδας
8. Να 'χεις Κότσια Γερά (Muscle Of Love)
9. Δε Θέλω
10. Έρχονται Οι Άνθρωποι
11. Το Ζεϊμπέκικο Του Rock
12. Το Δάκρυ
13. Δώσ' Μου Το Χέρι Σου 
14. Νέες Εποχές
15. Άκου Τις Παιδικές Φωνές (Λόλα)
16. Λόλα (Μέρος ΙΙ)
17. Ο Φόβος Έχει Όνομα
18. Η Όλγα
19. Η Μπαταρία
20. Ήρθες Αργά
21. Το Ξύπνημα / Ο Αναστεναγμός / Η Απόδραση Της Χελώνας



NIGHTMARE - 30th ANNIVERSARY EDITION (2011)
A1, Poor Johnny's Lonely Blues
A2. Sweating All Over
A3. Virgin Freedom
A4. Root Out
A5. Snakes Of The Night (Previously Unreleased)
A6. Crime (Live 1982, Supporting "The Fall") (Previously Unreleased)
B1. End Of Nirvana
B2. C.B. (City Is Burning)
B3. Nightmare (Previously Unreleased)
B4. King Elizabeth (Instrumental) (Previously Unreleased)
B5. Zebra (Previously Unreleased)





ΠΡΟΓΟΝΕ ΠΙΘΗΚΕ, ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ; (2014)
1. Παράσταση 1933
2. Στο όνομα εκείνων (κατηγορητήριο)
3. Πρόγονε πίθηκε εσύ τι λές;
4. Σαμποτάζ
5. Αγάπη είναι
6. Δε μπαίνω στον παράδεισο
7. Θυμωμένος άνεμος
8. Αλαφροίσκιωτος
9. Το καθεστώς των αριθμών (Blues revolution mix)
10. Μόνη πατρίδα
11. Κόιτα ψηλά
12. Καράβι χάρτινο
13. Μιλώ
14. Το τόξο των φτωχών (21st Centuri Darkness)


A BODY IN A SNARE (2015) [ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ]
A1. Faces 
A2. Nightmare
A3. Brainwash  
A4. Religion Über Alles 
B1. (And) The Burned Puppet 
B2. Poor Johnny's Lonely Blues
B3. A Body In A Snare  
B4. Crime




1 σχόλιο:

  1. Την μία και μοναδική φορά που είδα τους Magic de Spell live ήταν το 1996 στα Ταύρεια, πολιτιστικό φεστιβάλ του δήμου Ταύρου, όπου σε μια κατάμεστη πλατεία όταν έπαιξαν το Σαράγιεβο, το pogο που ακολούθησε ήταν του άλλου κόσμου, μέχρι και καρέκλες βρέθηκαν στον αέρα...

    Πολύ καλή δουλειά έχεις κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή